Milojevic
Član
Kakva su iskustva sa ZP666? Pnairam da ga skidam u klipu, kako se bere, kako se pokazao u ovim susnim godinama?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
ZP666 je najtraženiji hibrid na tržištu zato što se pokazao odlicno u susnim uslovima.Dobar je i za kombajniranje u zrnu a i za branje u klipu jedino što moraš voditi računa o vlažnosti zrna pošto ima osobinu brzog otpuštanja vlage.Kakva su iskustva sa ZP666? Pnairam da ga skidam u klipu, kako se bere, kako se pokazao u ovim susnim godinama?
Institut za kukuruz Zemun Polje ima u ponudi više hibrida koji se preporučuju za spravljanje kvalitetne silaže.Jedan od tih hibrida je ZP735 ali pošto je to hibrid najduže vegetacije od svih ZP hibrida a ti nisi napisao na kojoj nadmorskoj visini se nalazi parcela na kojoj bi ga sejao a moja pretpostavka da to nije ispod 300-400 m/nm,taj hibrid neće uspeti da završi vegetaciju.Hibrid ZP684 se takođe preporučuje i za berbu u klipu i za spravljanje kvalitetne silaže a pošto je kraće vegetacije od hibrida ZP735 mislim da bi ovaj hibrid bio dobar za tvoj kraj.Još jedna velika prednost ovog hibrida je što odlično podnosi i nešto lošiji kvalitet zemljišta kao i nižu ph vrednost zemljišta.Od novijih hibrida za silažu ti preporučujem ZP606 kao i ZP555.Vidim da je na ovu temu dosta pisano sto znaci da je rijec o kvaltetnim hibridima i da su provjereni kod proizvidaca.Nisam nikada sijao ZP zelio bih da probam s njim pojavio se kod nas u poljo apoteci pa ne znam koji da kupim posto ih ima dosta.Treba mi hibrid za slilazu,ali i da ga mogu skidati u klipu.Ujesen je izvucen stajnjak i zaoran u sijacicu cu jos dodati i hrane mu ne manjka a i vlage za sad ima dovoljno.Da cujem vase prijedloge koji da kupim???
Hvala kolega ptrazit cu 606 ako bude na stanju a nadmorska visina je tu negdje oko 400-550mZP666 je najtraženiji hibrid na tržištu zato što se pokazao odlicno u susnim uslovima.Dobar je i za kombajniranje u zrnu a i za branje u klipu jedino što moraš voditi računa o vlažnosti zrna pošto ima osobinu brzog otpuštanja vlage.
- - - - - - - - - -
Institut za kukuruz Zemun Polje ima u ponudi više hibrida koji se preporučuju za spravljanje kvalitetne silaže.Jedan od tih hibrida je ZP735 ali pošto je to hibrid najduže vegetacije od svih ZP hibrida a ti nisi napisao na kojoj nadmorskoj visini se nalazi parcela na kojoj bi ga sejao a moja pretpostavka da to nije ispod 300-400 m/nm,taj hibrid neće uspeti da završi vegetaciju.Hibrid ZP684 se takođe preporučuje i za berbu u klipu i za spravljanje kvalitetne silaže a pošto je kraće vegetacije od hibrida ZP735 mislim da bi ovaj hibrid bio dobar za tvoj kraj.Još jedna velika prednost ovog hibrida je što odlično podnosi i nešto lošiji kvalitet zemljišta kao i nižu ph vrednost zemljišta.Od novijih hibrida za silažu ti preporučujem ZP606 kao i ZP555.
- - - - - - - - - -
@nesko2563
Hibrid ZP606 je robustniji i višlje biljke od hibrida ZP434.
Ja sam imao sa 677 zp sliko i ja samo nemogu sliku sa kompa da prebacim ovde i to u dva đaka isto stanje .^ A sa kojim hibridom si ti imao problema, isto ZP434?
Moguce samo ako dobro falsifikuju barkod sa nalepnice i na vreci i sa deklaracije tvrdi pvrdi prodavac da je sve original dao zamenu ali uzo NS seme nisam hteo više ZP mada uzeo i 704 zp on super jednako seme nema sumljivih zrnaA da vi niste naleteli na čardakliju u vrecicama 434.