ZP hibridi, prinos za ponos

Koji ZP hibrid planirate da sejete ove godine najvise?

• Ukupno glasača
    427
Imam dve malo losije parcele, jedna pored sume, a druga je zemlja 4. klasa. Za te dve parcele sam planirao ZP341, svidelo mi se ono sto sam video na forumu. Pitam kod nas po poljo.apotekama i kazu mi sta ce ti to, to je silazni kukuruz. Hteo bih da cujem vase misljenje kolege? Mislim da silno grese...

Imam dve malo losije parcele, jedna pored sume, a druga je zemlja 4. klasa. Za te dve parcele sam planirao ZP341, svidelo mi se ono sto sam video na forumu. Pitam kod nas po poljo.apotekama i kazu mi sta ce ti to, to je silazni kukuruz. Hteo bih da cujem vase misljenje kolege? Mislim da silno grese...
Ako ste se opredelili za ZP hibrid pored 341 moja vam je preporuka i 434.

Nabavljen deo semena ZP hibrida za setvu. Zasad nabavljeni ZP 427, 560, 606, Ostaju još 666 i 684. Svi su isprobani prethodnih godina sem ZP 606, sad je on na testu.

Sejao sam prošle godine ZP434 na 600m nadmorske visine, loše je prošao..imao je puno klipova bez i jednog jedinog zrna..samo gola kočanjka , bez zrna.Nije bila velika povišina..čisto sam radio test.Bila je i suša a moguće i vegetacija da nije odradila posao.

ZP 606 nema ga u poljo apotekama,Šabački kraj.Pre 20-ak dana pojavila se manja kolicina i to je razgrabljeno,od tad nije stizao u prodavnice.Kakvo je stanje u drugim krajevima?

Prodaja ZP hibrida je pri kraju,u nekim poljoapotekama se još uvek mogu naći i hibridi najnovije generacije(čak i tretirani insekticidom)ali treba biti vredan dok u većini poljoapoteka mnogih ZP hibrida već nema.

Nazad
Vrh