ZP hibridi, prinos za ponos

Koji ZP hibrid planirate da sejete ove godine najvise?

• Ukupno glasača
    427
ZP udario cene sacuvaj boze valda ih sramota da budu jevtiniji od stranih kuca ,mozda se pomisli da niza cena znaci manji kvalitet pa da preduprede.:osmeh:

Mozda su cene ZP hibrida malo vece ove godine ali sejacu ih na svojim njivama za berbu 606,666 do sada samo reci hvale za ove hibride!!

Danas kupio 434 i 606 (tretiran) i bi bilo to za ovu godinu od domaćih hibrida. Ta dva, koliko čitam ovaj forum su se najbolje pokazala u prošloj godini. NS bih ove godine izbacio zbog lošeg iskustva sa 6030 (onaj nahvaljeni) Inače sve berem pa ću verovatno ubaciti i neki od stranih u nekoj fao 500 grupi pa da imam obezbeđeno i za tu grupu zrenja i to bi bilo to. Ako jedna kiksne, bar će ostale dve grupe zrenja biti donekle obezbeđene. Prijatno me iznenadio 606 prošle godine jer do tada nismo sejali ZP hibride i zato ga i ove godine sejem. Hoću da imam ove godine koliko-toliko izvestan rod pa zato "šaram" sa fao grupama zrenja.

Za 606 ne znam ali 434 sejem godinama nikad me nije izdao dali je u pitanju branje u klipu ili vrsidba,ako ga beres u klipu moras voditi racuna da ne prezri ja ga skidam sa vlagom oko 25%.

- - - - - - - - - -

Za 606 ne znam ali 434 sejem godinama nikad me nije izdao dali je u pitanju branje u klipu ili vrsidba,ako ga beres u klipu moras voditi racuna da ne prezri ja ga skidam sa vlagom oko 25%.Sutra bas idem po seme za 10kj sto planiram da skidam u klipu a za vrsidbu sam spremo dekalb.

Danas kupio 434 i 606 (tretiran) i bi bilo to za ovu godinu od domaćih hibrida. Ta dva, koliko čitam ovaj forum su se najbolje pokazala u prošloj godini. NS bih ove godine izbacio zbog lošeg iskustva sa 6030 (onaj nahvaljeni) Inače sve berem pa ću verovatno ubaciti i neki od stranih u nekoj fao 500 grupi pa da imam obezbeđeno i za tu grupu zrenja i to bi bilo to. Ako jedna kiksne, bar će ostale dve grupe zrenja biti donekle obezbeđene. Prijatno me iznenadio 606 prošle godine jer do tada nismo sejali ZP hibride i zato ga i ove godine sejem. Hoću da imam ove godine koliko-toliko izvestan rod pa zato "šaram" sa fao grupama zrenja.

Kakvo je bilo to lose iskustvo sa ns 6030?

Nazad
Vrh