savato
Član
Pa seje se sigurno,mozda ne u tolikoj meri ali dominantna grupa je i dalje FAO 600 Mislim da 700 vise niko ne seje,ali isto tako ni FAO 300Seje se kod vas, dali se seje I u drugim krajevima isto?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Pa seje se sigurno,mozda ne u tolikoj meri ali dominantna grupa je i dalje FAO 600 Mislim da 700 vise niko ne seje,ali isto tako ni FAO 300Seje se kod vas, dali se seje I u drugim krajevima isto?
Nepratis na casu,sejao sam ZP-427,hteo sam onaj sto si ti rekoa da je bio dobar sa ogleda ZP-341,al ga nisam nasao pa uzeo ovaj.@Panonac ne znam kako da formulisem pitanje...jesi ti siguran da je to 434?
Rekao sam i stojim iza toga,kada ZP geneticari budu izmislili hibrid kukuruza koji ima 20-22 reda zrna,koji bude otporan na susu u odnosu na konkurenciju ili barem rame uz rame u istoj FAO,kada budu izbacivali svake 2-3 godine po 2-3 novia hibrida iz svake FAO grupe smatracu ih ozbiljnom kucom i kupovati te hibride,s tim da se dokazu u ogledima!U Institutu Zemun Polje ima puno kvalitetnih i ucenih ljudi,doktora koji su godinama radili i stvarali,medjutim uglavnom ti stariji su ili u penziji ili pred istom a mladi strucnjaci se i nisu bas pokazali!ZP 677,704,684 su morali odavno u penziju bez obzira na kvalitet i ime,a pored 600,606,666 trebalo je izbaciti barem jos 3 hibrida u toj grupi!Pricam konkretno za FAO 600 posto se kod nas najvise i seje to!
Nepratis na casu,sejao sam ZP-427,hteo sam onaj sto si ti rekoa da je bio dobar sa ogleda ZP-341,al ga nisam nasao pa uzeo ovaj.
Nije,ali nije i da nije...Ja licno volim kada imaju 18-20 pa i 22 reda,kad okrunis klip zrna koliko hoces a i izgledaju lepse...Naravno da nije presudno da su i tezi od obicnog sa 14-16 redova ali uglavnom jesu!Savato nije sve u broju redova.
Pa seje se sigurno,mozda ne u tolikoj meri ali dominantna grupa je i dalje FAO 600 Mislim da 700 vise niko ne seje,ali isto tako ni FAO 300