ZP hibridi, prinos za ponos

Koji ZP hibrid planirate da sejete ove godine najvise?

• Ukupno glasača
    427
Kolika je debljina cokanja kod ZP606, danas krunio ZP505 i prijatno me iznenadio dugim i tankim cokanjom pa me interesuje da li je i kod ZP606 takav?

Pionir nece biti skup, ali ce biti pokupljeni reslovi sa ponchom iz cele Evrope. Tu ce biti i semena starog 2-3 godine verovatno.

Svi će podići cene a to dosta doprinosi i najavljena subvencija semena, najgore je to što znaju da moramo kupiti tako da džaba sekiracija.

Kod nas se zp pojavljuje sa onom jednom etiketicom vise nego u Srbiji, valjda sto je za izvoz. Inace MORAM uzeti zp, jer se pokazalo, na nasoj zemlji da mu nista nije ni prinijeti.U uslovima suse, a toga se svi najvise plasimo, se pokazao extra, 606 narocito. Inace smo prije ovih susnih godina preferirali NS, ali nas je poceo prije par godina iznevjeravati, tako da sada samo ZP.:osmeh:

Pionir ako izadrzi cenu od prosle godine bice skup.Prosle godine su to pravdali sa visokom cenom merk.kukuruza a sad obecavaju gratis 10 kupi plus 1 a dobijes staro seme ili los hibrid koji ne mogu prodati pa se ovako najlakse toga rese.

- - - - - - - - - -

Pionir ako izadrzi cenu od prosle godine bice skup.Prosle godine su to pravdali sa visokom cenom merk.kukuruza a sad obecavaju gratis 10 kupi plus 1 a dobijes staro seme ili los hibrid koji ne mogu prodati pa se ovako najlakse toga rese.\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\marketinski trik

Ja znam da cu sigurno sejati ZP, jer imam samo 1ha kukuruza, par tona prodam, a ostatak je za svoje potrebe. Po meni ZP ima najkvalitetnije klipove i zrna i ko ima malo zemlje kao vecina nas na jugu najbolji je, zato se kod nas najvise i seje. E sad ko seje vece kolicine za prodaju, verovatno mu je profitabilnija neka druga semenska kuca.

Slazem se sa tobom. Vec sam negde pisao na forumu. Stric je primetio kod ishrane stoke (svinja) da bolje napreduju sa NS i ZP, nego sa Pionirom.

Barem se znas izvinuti,to ipak malo ublazuje gorcinu nas koji smo se pronasli u tvom nepromisljenom komentaru.Samo ZP-PRINOS ZA PONOS.:ppozdrav:

Maloprodajne cene semenskog kukuruza u prodavnici Instituta za kukuruz u Zemun Polju će biti ovakve:

I grupa cena,hibridi najnovije generacije ZP427,ZP454,ZP505,ZP555,ZP560,ZP600,ZP606,ZP666 4.100,00 din/sj.
II grupa cena,hibridi ZP434,ZP544,ZP684,ZP735,ZP718b 3.750,00 din/sj.
III grupa cena,hibridi ZP341,ZP42a,ZP578,ZP599,ZP633,ZP677 3.350,00 din/sj.
IV grupa cena,hibridi ZP360,ZP704 2.900,oo din/sj.

Cene su minimalno povećane u odnosu na cene iz prethodne sezone i nisu pratile cene merkatilnog kukuruza a imajući u vidu tezak polozaj većine poljoprivrednih proizvođača.
post od prosle godine...
Rasa02 zasto Zemun Polje i ove godine nije uzelo u obzir tezak polozaj poljoprivrednih proizvodjaca, ne vidim neki boljitak u poljoprivredi?

CENOVNIK-SAJT-2014.jpg
Ovo je sa njihovog sajta.

Nazad
Vrh