ZP hibridi, prinos za ponos

Koji ZP hibrid planirate da sejete ove godine najvise?

• Ukupno glasača
    427
Koji god ogled se pogleda, nije vazno koja je semenska kuca u pitanju, prinosi preko 10-11 tona, a u realnosti poprilicno manji.

Koji god ogled se pogleda, nije vazno koja je semenska kuca u pitanju, prinosi preko 10-11 tona, a u realnosti poprilicno manji.
Slazem se u potupnosti, nemam nista protiv bilo koje semenske kuce, sejem i ZP i Pioneer. Ali kao po pravilu svaki novi hibrid u tabeli uvek ima najveci prinos, bez obzira koja je semenska kuca pitanju.

Samo sto u ZP-u ne kriju da je sve po PS-u od analize zemljista do zalivanja koje je ove godine obavljeno sa 130l/kvadratu.
Ma nije to bitno, te prinose uz analizu i navodnjavanje nije bas tesko izvuci. Samo kazem da u zemlji poput Srbije gde je navodnjavanje misaona imenica nema mnogo smisla takve oglede postavljati. Kod mene, bar za ono sto ja znam jos niko nije prebacio 8 t/ha bez obzira koja kuca je u pitanju.

Sledeće godine obavezno vraćam u proizvodnju hibrid 434, a sejaću i 341 i 427. Ove godine sam se zeznuo što sam za branje posejao sve fao 600 i 700. Od sledeće godine raniji hibridi za branje sa udelom od 30%. Pa kakva godina bude...

Kako stvari stoje u mom kraju, izgleda da ce po zavrsetku berbe ZP606 da bude hibrid broj jedan u 2013. koja je kod nas izuzetno susna. Zaista se najbolje pokazao, i u ranijoj i u kasnijoj setvi. Po meni, odlican hibrid. Broj jedan medju ZP hibridima.

Sta mislite o hibridu 606 ?[/QUOT Imao sam na 1 lanac-jutro dve pune kikindjanke,lepi veliki klipovi malte ne bez pabiraka,sejan na 27cm.predusev psenica,na drugoj njivi sam imao pola ZP 606 i pola NS 6030 .mnogo bolji je bio ZP 606 od starta do berbe je bio bolji,veci klipovi,nema polomljenog,duze je bio zelen.isto sejan na 27cm. predusev psenica.i nije dobio ni 1kg ves.djubriva.Znaci po meni odlican hibrid dogodine obavezno ga sejem,a i prosle godine kad nista nije valjalo njega je bar nesto nabrano.

Meni ZP434 onako,nije loš,..ali je kokičar sav ubiven (što reče Kristijan, sa tonu dinamita ;)
Suša ga je sredila,a ja sam dodatno zalivao, što se odrazilo kontraproduktivno..ima puno crvenila, unutra je izbušen, nalazim čak i bele debele crve na vrhu klipa,gde je svila..

Poslednja izmena:
Na svakoj parceli kod mene predusev kukuruzu je psenica i nije bilo uopste crvenila.a nisam video ni uopste u nasem ataru da je bilo crvenila.

Zp 341 mogao je i malo bolje,ali zadovoljavajuce..
fotografija0452.jpg

fotografija0457.jpg

Meni ZP434 onako,nije loš,..ali je kokičar sav ubiven (što reče Kristijan, sa tonu dinamita ;)
Suša ga je sredila,a ja sam dodatno zalivao, što se odrazilo kontraproduktivno..ima puno crvenila, unutra je izbušen, nalazim čak i bele debele crve na vrhu klipa,gde je svila..

Imao sam sreće što se crvenilo pojavilo kasno, pa nije bilo štete na klipu, ali zato plamenac neije omašio amam baš ni jedan klip.

Nazad
Vrh