ZP hibridi, prinos za ponos

Koji ZP hibrid planirate da sejete ove godine najvise?

• Ukupno glasača
    427
Apelujem na stprljenje kao sto rece Dr.Gruja@, svaki podatak je znacajan, pa ne visimo svi mi ovde 24h.... ja znam da je ovo cekanje kao parce torte, ali budimo stprljivi sve cemo doboti parce tj.odgovor :)

Generalno gledano ove godine retko koji hibrid da je podbacio.Brao sam čoveku 434 on se sve krsti i čudi a i ja sam se čudio kakvi su ono bili klipovi.Kao drva.

Kod mene 434 dosta loš, prošle smo godine imali ns444 i to je bio vrhunski klip.
Ove godine sa zp434 imali smo nekih crva u sigurno 20% klipova. To nam se nikada do ove godine nije dogodilo.
Dosta ima pljesni, onako suhe neznam kako da opisem. Budem sutra uslikao sa mobitelom pa postavio sliku.

Ja sam prekljuce skinuo moj ZP ogled, prinosom smo izuzetno zadovoljni. Predusev je bila soja sa 100kg SANa po kj, prinos je bio ispod tone/kj. U jesen smo zaorali samo zetvene ostatke na nekih 30cm. U prolece u martu zatvorena brazda lakom drljacom, razbaceno 200kg ureje po jutru I setva obavljena oko 21-23aprila. Od prihrane je dobio folijarno 20/20/20 + mikroelementi. Medjurednu kultivaciju nisam stigao da obavim jer su nas kise ometale. Zetva je obavljena 15-og oktobra, dosta nas je mucila magla koja se do 12h nijee skroz podigla, a mi smo poceli u pola 11 da vrsimo.
Prinosom smo izuzetno zadovoljni, mozda prinos I nije vrhunski, ali profit jeste spram uloga.
20131015_114459.jpg 20131015_123105.jpg20131015_142437.jpg20131015_142744.jpg20131015_144514.jpg

Crva ili kukuruznog plamenca ima kod svih semenskih kuća ne samo kod naših.Baća N.A vidim da je 606 najžešći.Mene je više nego prijatno iznenadio.Jedino nisam radio ogled ali nema veze,prinos za ponos u svakom slučaju.

Cuces uzivo kad se vidimo rezultate analiza I koji je bio najbolesniji, a analize je radila pss Vrbas, tj cije semenske kuce su imale zdrave hibride a cije nisu...necu opet da posem ipasce da favorizujem ZP. :osmeh:
Mene je jedino razocarao 427, ostali su super u svakom pogledu.
Pa Baca malo se zrtvuj I radi ogled, znas da nije lako I da ima kenjkavih koji su odustali od te rabote. :osmeh:

Ove godine prezadovoljan sa 427 hibridom,bran u klipu paneznam tacno koliko je rodio,jedna parcela pokosena u zrno 1,5 hektara ZP 606 1430KG,dva puta navodnjavan,za nase uslove extra

U subotu obrao ZP684, parcela 0.4 ha. Ostala mi ta mala parcela i nikako da je oberem, a na njoj mi kukuruz najbolji. Imalo je dve izvrsene loznicke jednoosovinke dubine 80 cm. Sejan na 25 cm. Prezadovoljan sam rodom.

Za sledeću godinu ZP684 ide na dva hektara.

Za http://poljoinfo.com/member.php?242-rasa02 Druze, da li bi mogao da mi preporucis neke zp hibride kukuruza za sledecu sezonu... neke iz fao 500 i 600 grupe!? Setva ce biti na 28 ili 30cm, zemljiste je uglavnom 5 klasa, zaorano je oko 20t stajnjaka i 400 kg 8:16:24 i ici ce u sejac 200kg 15:15:15 po hektaru... plus prihrana KANom. Hvala unapred!

Da li ste možda pogrešili u pisanju poruke, ili stvarno idete sa 600 kg NPK djubriva po hektaru plus prihrana KAN-om, a pored svega toga zaorano 20 tona stajnjaka???
Mislim da je to besmisleno. To vas samo u minus vodi. To je bukvalno "bacanje" djubriva...

Lose je zemljiste druze, do sada je uglavnom bacano oko 50 kg npk djubriva, bez stajnjaka... a za sledecu sezonu sam mislio da probam sa 60kg, plus stajnjak pa da vidim kako ce da rodi. Ne prodajem kukuruz nego ga stoka pojede tako da ne gledam strogo racunicu, a i ne sejem mnogo...

Tek sad nije jasno. U prvoj poruci ste napisali da idete sa 400 kg NPK pod brazdu plus 200 kg NPK kroz sejalicu po hektaru, a sad ste napisali da ćete probati sa 60 kg...???

Moja greska u drugoj poruci sam se prebacio na dulum posto se kod mene uglavnom tako meri povrsina, 10 duluma = 1 hektar.:osmeh:

I kod mene je loša zemlja, 5. i 6. klasa. Probao sam sve moguće načine i ništa nisam postigao. Za takvu zemlju po meni je plafon 300 kg NPK 15:15:15, ali opet treba uraditi analizu zemljišta. Na takvoj zemlji koliko god djubrili ne možete postići neki prinos.

Jbg. resio sam da probam pa neka bude kako bude... Koji hibridi su se kod tebe pokazali dobro? Ja sam prilicno zadovoljan sa AS 72 I 63 i sa LG AGRISTER al mislio sam da probam i nesto od ZP na prolece!

Za http://poljoinfo.com/member.php?242-rasa02 Druze, da li bi mogao da mi preporucis neke zp hibride kukuruza za sledecu sezonu... neke iz fao 500 i 600 grupe!? Setva ce biti na 28 ili 30cm, zemljiste je uglavnom 5 klasa, zaorano je oko 20t stajnjaka i 400 kg 8:16:24 i ici ce u sejac 200kg 15:15:15 po hektaru... plus prihrana KANom. Hvala unapred!
Kod mene se na losim zemljistima i u susnim uslovima najbolje pokazao zp 606, a za njim zp 666.

Losa zemlja,lose seme, pa jos los sejac i losa setva pa da duvas u njega nema teorije da bude nesto od njega...ko ima sejalicu ima kukuruz ko nema ceo dunav da mu okrene avaj, bice dzaba!

Nazad
Vrh