ZMAJ kombajni

Kada sam kupio 142 nisam dobio skupljac kamena jer je poslednje radio kukuruz/kako tada bas nista nisam znao mogli su i pod bubanj da mi ne daju/,jel ima to negde da se kupi,i moze li u psenicu bez njega ako ga ne nadjem?

Kako i zasto?I jel on ide na ove dve rupice sto se u polukrugu ocrtao trag na bocnoj stranici ispred bubnja?

Kad si ti uzeo kombajn?Jesi radio snjim?Kako misliš da radiš bez skupljača kamena? Masa će ti sve poispadati sa kraja grla još pre bubnja ako nemaš skupljač kamena.:ppozdrav:

www.dodaj.rs
[/URL][/IMG]Kako i zasto...i jel on ide bocno na ove dve rupice sto se vide ispred bubnja?Uzeo sam ga sad pre novu godinu,tako da nisam radio.

- - - - - - - - - -

www.dodaj.rs
[/URL][/IMG]Na ovoj slici ova gumena zavesa kada se usrafi na grlo kako ce od nje uspeti bio sta da poispada,tj gde ce da ispada,ne znam da li mislimo na isto?

Skupljač kamena ti se šrafi za korpu (podbubanj),a ti si napisao da to nemaš.:haha:Na ova dva šrafa i sa jedne i sa druge strane ide ti vinkla koja je savijena u polukrug kako ti se i ocrtava na šasiji iznutra.Funkcija im je da ne dozvoljava ulazak mase između šasije i doba.:ppozdrav:

www.dodaj.rs
[/URL][/IMG]Ja sam uz korpu dobio samo ovaj lim sa gumom koji ide sa zadnje strane korpe tj prema slamotresima,sto znaci da mi ipak fali taj skupljac?,a te vinkle to mogu i sam da napravim kad sad vec znam cemu sluze hvala.

Poslednja izmena:
www.dodaj.rs
[/URL][/IMG]Kako i zasto...i jel on ide bocno na ove dve rupice sto se vide ispred bubnja?Uzeo sam ga sad pre novu godinu,tako da nisam radio.

- - - - - - - - - -

www.dodaj.rs
[/URL][/IMG]Na ovoj slici ova gumena zavesa kada se usrafi na grlo kako ce od nje uspeti bio sta da poispada,tj gde ce da ispada,ne znam da li mislimo na isto?
Sudeci samo po ovim slikama imaces ti dosta posla.Oko kombajna u celosti.

www.dodaj.rs
[/URL][/IMG]Ja sam uz korpu dobio samo ovaj lim sa gumom koji ide sa zadnje strane korpe tj prema slamotresima,sto znaci da mi ipak fali taj skupljac?,a te vinkle to mogu i sam da napravim kad sad vec znam cemu sluze hvala.

Na taj zaštitni lim ide još i češljasti nastavak. Te vinkle kod mene nema, tačnije nema čak ni rupa.

Jedno pitanje u vezi univerzala.Kako vam se cini ovaj oglas zvao sam coveka kaze da je kombaj u odlicnom stanju.Prijatan covek,mislim da je korektan i da ne laze.Prekosutra krecem da kupim ombaj pa sada poludeh od zvanja-da je solidan i da nije skup.Znaci on kaze heder 3.8 ne trosi ulje sredjen limarisjki do svake tacke sve izmenjano i garantje za ovaj kombaj.Kaze da pali kao mina na akumulator od rakovice 74 ampera.Ne dimi kao neki,radi tiho.Moze za 2900 evra sta vi mislite cenjeni sude
http://www.mojauto.rs/polovni-poljoprivredna/1443614_Zmaj_univerzal_1979_god

Jedno pitanje u vezi univerzala.Kako vam se cini ovaj oglas zvao sam coveka kaze da je kombaj u odlicnom stanju.Prijatan covek,mislim da je korektan i da ne laze.Prekosutra krecem da kupim ombaj pa sada poludeh od zvanja-da je solidan i da nije skup.Znaci on kaze heder 3.8 ne trosi ulje sredjen limarisjki do svake tacke sve izmenjano i garantje za ovaj kombaj.Kaze da pali kao mina na akumulator od rakovice 74 ampera.Ne dimi kao neki,radi tiho.Moze za 2900 evra sta vi mislite cenjeni sude
http://www.mojauto.rs/polovni-poljoprivredna/1443614_Zmaj_univerzal_1979_god
Neizgleda lose ovako na slici i cena je po meni OK!

Posto i ja imam Univerzala motor Perkins 105ks, mislim da ako je sve kako covek kaze treba kupiti, sa hederom od 3,8m nemos ga poderati sluzice jos ko zna koliko godina.Treba obratiti paznju na menjac slabiji je od 142

Pa mogao sam,al nisam.... Aj evo sad ću.
Na tvoju rečenicu: Funkcija im je da ne dozvoljava ulazak mase između šasije i doba.
Ja sam te pitao : Šasije i doba ili šasije i podbubnja-korpe?
Ti odgovaraš : Kako sam i napisao između šasije i doba. Podbubanj(korpa) ide u nastavak toj vinkli kako se i vidi na slikama.
Ovo boldovano...... Da je neka druga kosilica u pitanju pa ajd,ok. Ali Dragon.....

Nasao sam novi sakupljac za 45.e,a poklopac naknadno 8.e,sutra narucujem ali bih zato da pitam dali mi treba i polopac jer ne znam kako to uzivo izgleda pa se razmisljam ako se to poklopi cemu onda svrha?Mozda su vam ova kao i prethodna pitanja smesna ali tek se upoznajem sa kombajnom pa ne zamerite na neko mozda i glupo pitanje,a inace nisam se mozda presttavio u temi za to sto cu iskoristiti ovde:bavim se duzi niz godina proizvodnjom masina za preradu drveta/Brente,banseke i ostrilice za tracne testere.../,znaci od nule pa do zavrsetka tj farbanja,sto ukljucuje...metalostrugar,glodac,varioc gasni,Co2,i argon,izrada projektovanje i postavljanje hidraulicnih instalacija,kao i elektronike od A do S.Evo i jedan klip da se vidi.http://www.youtube.com/watch?v=3H1Cbrr-h_Y

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh