ZMAJ kombajni

www.dodaj.rs
[/URL][/IMG]Evo ova na primer kosta oko 1200-1500.din,i hteo sam da kazem da li se onda isplati praviti za te pare?Razumem u krajnjem slucaju samo ako ne moze nigde da se nadje,inace ovako ne.Naravno da ima majstora koji znaju da izracunaju koliki je konus ako mu date prednju i zadnju meru rupe ali taj majstor ovu na slici nece da ti radi za te pare.

Da li neko zna gde mogu da nadjem remenicu koja ide na hidraulicnu pumpu za zmaja 133,135,i ako neko zna tacne dimenzije,treba mi hitnooooo...

Pokušaj ovaj broj nazvati,čovek ima delove za 133. 0600785680 Nisam zapisao kako se zove,znam samo da je od Belu Palanku.

- - - - - - - - - -

Glackop svi strugari znaju napraviti konus,to se uči u školi,ali niko neće jer ih mrzi.

Zna li neko koliko kostaju "slajgazi" ili "turpije" na bubnju? nadam se da znate o cemu govorim..
Mi na nasim 133cama skoro sve drzimo fabricki, nista ne preradjujemo i nemamo nikakvih problema..
Podmazivanje svaki dan, sve lezajeve!!!
Sto se tice osovine i lezajeva prijemnog bitera.. jednom nam je otisao lezaj prijemnog bitera, i to tacno prije 6 sezona. zamjenili smo osovinu, lezaj, puske na remenici i od tada nikakvih problema nismo imali. i opet kazem a znam da se vas dosta slaze samnom "Ko maze, taj i vozi!" podmazivanej svaki dan.
ps: moj kombajn pozanje oko 800 duluma u sezoni i ne radimo kukuruz..
Fiksiranje obrtaja bubnja mi se ne svidja jer je nekada potrebno promjeniti broj obrtaja, zavisno od vrste i zrelosti zita koje zanjemo..

- - - - - - - - - -

I jos da dodam, mislim moje misljene.. Ako je sve uredno i "u pravcu" i lezajevi a i osovine mogu dugo da traju, uz redovno podmazivanje naravno.. pozdrav

I ja podmazujem svaki dan ali samo Mazalice koje su glavne... Ne mazem svaki dan nesto sto nema potrebe...

Nije dobro bas puno masti. Ja sam jedno vreme svaki dan podmazivao kombajn i imao sam probleme sa lezajevima, sad kako sam razredio na svaki drugi pa ponekad i treci dan ali to je retko na treci dan, nemam problema vise. Video sam na internetu da 143-ke imaju neke bele, crvene i crne tacke za podmazivanje. Kod svake mazalice stoji ta jedna tacka. Bele tacke se podmazuju na 10 radnih casova, crvene na 50, a crne na 250 radnih casova.

Svakodnevnim podmazivanjem možete da dobijete kontra efekat.
Upravo tako!Evo jedan banalan primer,sigurno svako od vas ima bar jedan elektro motor na nekoj masini,razmislite kada ste menjali i dali uopste nekad podmazivali te lezajeve?Pa sto ne crknu...hoce naravno ali kada mu zaista dodje vreme,a to sto neki otvaraju zatvoren ZZ ili 2RS lezaj i dodatno pune mascu jer misle da fabrika skrtari time skrate vek lezaja za najmanje duplo.

Stvar je u kvalitetu masti!!!Jebes propise nista dok mazalica ne probije,na prijemnom biteru mazanje na svakih 5rh pa i kad crne lezaj nek ima masti u njemu (od nje sigurno nije stradao)manite me tih propisa iz knjiga praksa je majka meni su uvek stradali SUVI lezajevi............................................

A ko kaže da je ta tvrdnja bazirana samo na praksi? Evo jedan moj primer.... Pre jedno dve godine sam menjao čoveku ležaj na kombajnu a da nije znao za njega od kako je kombajn izašao iz fabrike. 14 godina je domaći ležaj trajao da nije video ni M od masti a kombajn nije uopšte malo radio.

Ajd neka nako nepodmaze lezaj koji nosi komplet osovinu iz motora sa remenicom za kais i diskovima varijatora na 132..To je onaj sto ima mazalicu na cevcici pokraj anlasera.Moze samo izazv ati pozar kad se lezaj osusi i kuglice zakuju ,dok se on snadje planut ce pleva koje tu uvek ima .Zasto su ljudi predvideli da se na cekicaru na e. motoru nemazu a na bubnju kombajna mazu valda znaju oni koji su ga i napravili a ne mi koji ga koristimo.Poredjenje nije umesno. Ni na ventilatoru na kompjuteru se nemazu ,jaka stvar.
Nije bitno dali se maze ili ne. Jedno i jedino je bitno da u njemu ima masla. A kako cete vi to obezbediti nije vazno .Ako vi verujete da vas ZZ moze drzati mast 15 god nemojte mazati .Ali ako ostane suv malo mu je ostalo od zivota.

Sad je kupovina lezaja cista sreca sve sami falsifikati,meni kineski trajo 5 puta duze od nemackog,a mozda su i nemci stavili ,orginal kineza,,

Ma serem se na inzinjera i tehnologiju ko je izmislio zatvoren lezaj koji se ne podmazuje,necu da mi traje 15 god ocu da ga mazem nije mi tesko.Cak sam na kompjiteru skinuo kuler povadio gumice i stavio masti komp radi ne cije se:haha:

Ma serem se na inzinjera i tehnologiju ko je izmislio zatvoren lezaj koji se ne podmazuje,necu da mi traje 15 god ocu da ga mazem nije mi tesko.Cak sam na kompjiteru skinuo kuler povadio gumice i stavio masti komp radi ne cije se:haha:

To za kuler na napajanju je zakon... :osmeh: Samo jedna mazalica da se ugradi i tu i nema vise brujanja!!! :haha:

Nazad
Vrh