ZMAJ kombajni

Pitanje za vlasnike Zmaja 131,132,133,135 da li ste kosili soju i suncokret sa kukuruznom korpom?

eto da i ja stavim koju fotku,o cuvenom univerzalu(bombona)
2ibyech.jpg

20z19ix.jpg

treba mi motor za kombajn, da ubacim u zmaja 143 i da izbacim govno od rakovicinog motora koji nije ni zasta? neka mi posalje u inbox ko ima motor da proda(mercedes,perkins,dajc)msm treba mi da je u dobrom stanju od 130 do 150 konja....? :zli:

Danas.. na tabli vrsimo kod strica pšenicu on ima malog Claasa mercatora 3m kosa.. do nase tabble je Z-142..kombajn je u full dobrom stanju ali ide ko puž..dobro, ali gazda nam kaze da je unutra 4 klipa 90ks motor..sto ja mislim da je malo za 4,20 kosu...ali gazda kaze za godisnje njegovih 50kj zita 50kj soje i 25kj kukuruza i vise nego dosta malo mu je puno ali neda se..!!! :cao: :cao: :ppozdrav:

galki je napisao(la):
@Robici svaka cast za univerzala dobro izgleda :bravo:
taj kombajn je radio oko 60 ha zita godisnji dok se nije sejala soja,i jako puno je krunio kukuruze,a sad vec slabo uradim oko 25 ha zita e nesto malo vise soje i to je to.kombajn u extra stanju,al je mator,i kad uradim za dan 12,13 jutara zita onda sam zadovoljan :bravo: mali je kapacitet a zita ima po jutru od 30 do 35 meteri,a to je za univerzal malo puno.bice na prodaju taj kombajn posle sezone soje,ocu da uzmem djuru djakovica mk770.

@robici
Sa slike zmajčeka čini mi se da nema svoje original prednje gume, dali sam u pravu?
Inače jako,jako dobri kombajni, imao sam ga. Ima par boljiki ali kvalitet vršenja :D .

MILOS90 je napisao(la):
treba mi motor za kombajn, da ubacim u zmaja 143 i da izbacim govno od rakovicinog motora koji nije ni zasta? neka mi posalje u inbox ko ima motor da proda(mercedes,perkins,dajc)msm treba mi da je u dobrom stanju od 130 do 150 konja....? :zli:
Moj ce biti na prodaju ali neznam kad ja imam mercedes om352 135 ks.Jos uvek radi

abro je napisao(la):
@robici
Sa slike zmajčeka čini mi se da nema svoje original prednje gume, dali sam u pravu?
Inače jako,jako dobri kombajni, imao sam ga. Ima par boljiki ali kvalitet vršenja :D .
prednje tockove i zadnji komplet trap od classa,kabina od zmaja,prosiren bunker,secka od klasa,i komlet keper od neznam kojeg zmaja.dobri su,samo sto su jako spori.ovaj kombajn malo brzi posto ima vece tockove.

OPA, 780 SPECIJAL... Ima takav u mojem selu. Tvornicki ima kvacilo i bunker, a na njemu je vise ENG djelova, nego YU. Pravi strojevi i zvjeri neuhvatljive ;)

Inace, ne svidja mi se ovakav razbacivac, pre velike su mu elise za moj ukus. al opet je dobro sto je jednostavan dizajn i sto elise nisu krute, pa ako se na rikverc negdje i natjera, nece nista biti "sistemu".

Ja nikako da nabavim nekakav kutni reduktor, pa da i ja sebi pravim razbacivac slame...

MITYOO, nemoj da vredjas ;) ;) 132RM ;) razlika izmedju 131 i 132 je OGROMNA.

uglavnom, viri zadnja osovina na lijevu stranu, kao i kod svakof zmaja, samo mi treba neki prijenos pod 90° da na njega namontiram elisu razbacivaca... planirao sam i napraviti samo tako da usucem remen pod 90° ali to je zadnja opcija...

Za sad mi jos ne treba, a ako se ukaze prilika, napravit cu od nekog otpada...

zorancile: nisam nikada mjerio potrosnju, ali s punim rezervoarom odradim 2 dana u psenici. Puno se selim, pa na malim njivama napravim do 8kj u danu MAX, a to znaci od 10 ujutro do 11 navecer. u transportu je uvijek iber gas kao i u radu ;) ja sam potrosnjom super zadovoljan, cini mi se da niej veliki potrosac, iakko imam puno njiva i na brdovitom terenu.

ne viri zadnja osovina slamotresa fabrički na svakom zmaju,što i nije bitno,bitno je da na mom fabrički nema izlaz sa leve strane a mrzelo me da je čupam kad sam spremao kombajn da je produžim,inače bi namestio razbacivač,nabavio reduktore...

Nazad
Vrh