ZMAJ kombajni

Ja sam cuo da je to super stvar, da "kutiju" ljudi blindiraju s donje strane i cak malo i sa strana i da nema problema vise s prljanjem hladnjaka. Prvi put sam za to cuo bas na ovom forumu i u razgovoru s ljudima saznao da to neki i ovdje rade...

ove godine cu i ja probati neke kartone "izmisliti" pa cemo vidjeti jel znaju ljudi sta pricaju ;)

Ja kod mene skinem mrezicu posto se skida za sekundu udarim je o zemlju i vratim nazad.

Nije problem mrezica, problem je stopanje kilera...

meni se kroz mrezicu zavuce kojecega i svacega da je gadno za gledati koliko se toga uspije navuci u hladnjak...

donja kutija zamazana gustom farbom je prava stvar i na filter dzak od jute otreses jednom dnevno dok pijes pivo i to jer sve

Ja sam donju kutiju zatvorio pocinkovanim limom 0.5mm.Baš ću slikati i postaviti a ako nekome trebaju imam donju i gornju kutiju za 141-142 viška.

tomica je napisao(la):
donja kutija zamazana gustom farbom je prava stvar i na filter dzak od jute otreses jednom dnevno dok pijes pivo i to jer sve

Ovo sam ja imao na kombajnu i to u dva sloja... Ulozak filtera se toliko prljao svaki dan da je to bilo kriminalno. Od kako sam stavio onu "posudu" da hvata prljavstinu, preporodio sam se. samo nju ocistim kad se napuni a ulozak ne diram po par dana i opet na njemu ne bude puno prasine koliko je samo u jednom danu proslo kroz dva sloja jutene vrece... Vreca mi se zgadila za sve vjekove vjekova.

Zaklat ću zmaja. Mrzim ga iz dna duše :zli:

Svake godine se patim da ga upalim. Kako ono kažu neće se pokidati ako stoji. Pa taj se i raspade dok stoji. Sve sam promijenio.Filtere,crijeva,bosch pumpu reparirao i kada smo ga pokusali upali akumulator krepao. Sada sam ga stavio punit pa budemo vidjeli sutra :zli:
Svake godine ista zajebancija da ga upalim.

Zrine, jesi li napravio neku pipu da ju preko noci zatvoris da ti se gorivo ne spusta nazad u rezervoar? Ako nisi, OBAVEZNO i neces imati problema s paljenjem...

Postoji neki ventil gore kod filtera i kolega mi kaze da je tamo stavio umjesto standardnog federa onu oprugu iz penkala i da vise nema problema sa spustanjem goriva. Dok to nije prepravio, svako jutro ga je morao odzracivati i pumpati gorivo prije paljenja...

Bobo je napisao(la):
Zrine, jesi li napravio neku pipu da ju preko noci zatvoris da ti se gorivo ne spusta nazad u rezervoar? Ako nisi, OBAVEZNO i neces imati problema s paljenjem...

Postoji neki ventil gore kod filtera i kolega mi kaze da je tamo stavio umjesto standardnog federa onu oprugu iz penkala i da vise nema problema sa spustanjem goriva. Dok to nije prepravio, svako jutro ga je morao odzracivati i pumpati gorivo prije paljenja...

Imam taj ventil. Ne pomaze nista. Jer kada prvi puta ga palim kada idem raditi adaptaciju onda me zaj. Inace kada rezne jednom onda nikakvi problema da ga palim sutra. Nikada to nisam zatvarao. Uvijek je dobro palio . Jedino me zna nekada zafrkavati kontakt bravica za paljenje. Ali ja onda palim u rebra (direktno)
Znači prvi puta kada ga palim onda problemi. :zli:

Matić je napisao(la):
Dajem obe za 50 eura.
Zrine ugradi bespovratni ventil na crevo od dovoda i rešio si se vraćanja nafte.

Imam taj ventil. To gorivo zna pasti u rezervar kada ga ne palim dugo.

mozes imati i 10 ventila,zavisi gde je problem,i pored ventila nepovratnog zna da vrati kroz povrat u rezervaz,povuce zrak i gotovo,kad je sve ok onda netreba nepovratni,posle 6 meseci mora da zvekne,mene su patile te cevi pa sam sve prepravio na creva i nikad vise problema

Bobo je napisao(la):
Ne moras nista mjeriti, cika Milivoje zna na pamet dimenzije spirala za zmaja. Na dno bunkera ide 80cm "lijeve" spirale na znam na pamet mjeru, ali je bila oznacena brojem 12, al on koliko znam ne prodaje manje od metra, tako da ces imati koji krug spirale viska.

Ovako je moja izgledala kad mi je pocela prosle godine u zobi praviti probleme. Kraj nje je nova spirala koja je drugi dan odmah navarena na osovinu, pa smo prilikom ugradnje vidjeli da jedna drugoj smetaju i da na donju osovinu ne ide spirala skroz:

Danas je stigla spirala videcemo za vikend sta ce biti i kakav japosao napravio Milivoje .
Mada nesto mi se sve cini kao da je preveliki precnik, mada mi se to verovatno samo cini jer nissam video do sad kako izgleda bez osovine i van bunkera. Javicu kako prodje SMENA nosaca mislim spirala.

Nazad
Vrh