ZMAJ kombajni

Nisam znao da ne viri napolje na svakom... obicno je nazad prednja osovina, samo okrenuta, ak ose ne varam. sto da prave dvije razlicite osovine, kad mogu tuci sve na jedan kalup?

kazem, koji god sam vidio, na svakom zadnaj osovina viri s lijeve strane... Govorili mi iz sela da je to za pogon sjecke ostavljeno... al se lijepo nasmijem kad to cujem...

Uglavnom, nije to problem napraviti, samo sam i ja malo lijen po tom pitanju. ne treba uopce puno maste, i nije to neki veliki posao za napraviti, ali eto...

Becarino, nisam znao da ima u Jaksicu takvih (u nedostatku bolje rijeci) "socijalnih" kombajna... tamo su sve gazde od reda i da netko jos ima takav kombajn, stvarno nisam znao...

Mityoo: tvoj sistem mi se svidja, ali mi se cini da to moze i jeftinije i jednostavnije. Pogotovo sto je moj kombajn uzak i dovoljna mi je samo jedna elisa. cekam da neletim na neki prijenosnik koji bi mi pasao, pa cu to napraviti...

@ Bobo

Ali sa jednom elisom nije ravnomerno razbačena slama.... Jedna elisa baca na jednu stranu....

@Panonstib jel se meni čini ili sam ja video ovaj kombajn koga sam zapamtio baš po tom reduktoru u Kraljevcima?

@Matić
Moguće da je radio i u Kraljevcima jer je mi je danas rekao da ima i tamo zemlju, ali ovo je slikano u Rumi. :cao:

mityoo, neka je jedna elisa, malom zmaju je vrsalica kompletna pomjerena u desno pola metra, tako da mi u biti i pase da vise baci na jednu stranu (lijevu)...

Bobo je napisao(la):
mityoo, neka je jedna elisa, malom zmaju je vrsalica kompletna pomjerena u desno pola metra, tako da mi u biti i pase da vise baci na jednu stranu (lijevu)...
Ako tebi valja... Meni još bolje.... Ja sam danas radio uljanu repicu, nisam imao čime da slikam... Kad je suvo iza kombaja kao da je sečka išla... Kad je poškropala kiša, onda je ostala slam ucelo, ali je i onda razbacila lepo, tako da će moći baš lepo da se potanjira....

Nazad
Vrh