ZMAJ kombajni

Nemaju imaju menjač i varijatorski pogon.

e braco kombajneri sto imate male 131 i 132 kako vam sluze menjaci sad po blatu? cuo sam da kad taj menjac vidi brdo i blato spasa mu nema!

bogami danas sam isao kolegi na ispomoc u transport sa kamionskom prikolicom,a on je kosio sa 190-tkom,nije neko zito bilo,oko 23m/kj,on je 12,5 jutara maknuo od 10:30 do 15:30 je bio gotov...stvarno je zlo od kombajna...

Zmaj 170=190; 171=191; razlike vrlo male...
Širi za jedan slamotres, Pogonski kaiš četvorožilni, jači motor i još par sitnica...
Inače boljka su im osovine slamotresa i vetra... ::lose::
Da su slamotresi otvoreni (olakšani) i da ima ravan ispod (poput đure) bilo bi ok.
Manjka još što je korpa univerzalna i mnogo Mase "kruži" kroz njega i dodatno ga usporava...
Kod 170ke se može ubaciti korpa od 160ke uz manje prepravke i ide kao ZMAJ... :D
Kod 190ke se korpa lako krivi, dobije stomak i zaboravi na jednak izvršaj mase :udri:
Uz manje ulaganje od 1500-3000 eura se može to sve srediti samo treba imati dobrog majstora strugara i glodača i eto pravog kombajna :D :D :D
Negde u banatu sam video Zmaj 191 koji ide rame uz rame sa Đurom pa čak i za nijansu brže od njega ali sa "šupljim" slamotresima, pravljenom korpom za žito ali ojačanom i prerađenim sistemom izvršaja povratne mase kao što je rešeno kod Đure sa sve "uduvavanjem" na sabirnu ravan, znači rasterećen bubanj. :D :D :D

Razlika je sto 14
Čugi je napisao(la):
Reci mi koje su razlike između 141 i 142?
2 ima ztvoren bunker a 141 nema ... 142 ima drugacije remenice pogona bubnja odnosno sa tuljkovima a 141 sa kandjama

kombajni su u suštini isti stim što je 142-ka malo novija serija sa ponekim poboljšanjima.razlika je u sledećem:veličina volana,elevator za kipovanje(kraći i duži),ojačan vetar ispod,filter za vazduh.mislim da je to to,ako sam nešto zaboravio nezamerite :ppozdrav: :ppozdrav: :ppozdrav:

190kina unutrašnjost je identična 170ki jer oba kombajna imaju mehaničke komande (ručice) heder gore-dele; varijator; vitlo gore-dole; vitlo napred-nazad.
171-191 imaju elektro-magnetne prekidače umesto ručica koji često zbog prašine zakažu (bez velike boce VD-anema vršidbe)

171-191 imaju elektro-magnetne prekidače umesto ručica koji često zbog prašine zakažu (bez velike boce VD-anema vršidbe)

Samo treba namestiti kvalitetno struju i kontakte i nema problema sa radom :cao:

Pozdrav drugari ,
Evo i ja malo da se javim, zamenio sam onu spiralu u binkeru na 133, i sad izbacuje kao lud.
Inace za malo sam hteo da vas pitam kako da izbijem onaj ležaj do vetra, najebao sam.
Majstor Milivoje je napravio bas kako valja :bravo:
Inace citao sam ovde keko neko ima problema sa paljenjem, ovaj je upalio kao ZMAJ, na prvi ključ.
Alternator sam popravio malo su mu samo crkli lezajevi i jos po nesto i sad je masina komplet.

Nista vide nisam imao da popravljam, jedino sto je bas malo posla ove godine ima malo žita a puno masina, pa ima mnogo šetnje, jer malo selo pa svako hoce sa razlicitim da vrse, jebi ga.
Kad smo ga kupili 86 nije bio nijedan u selu , tako da je svako jutro bilo po 20 ljudi u dvoristu da vide kad ce njihov red.

Neko je pitao za menjače, monječ radi kao sat svuda u blatu i na brdu, kod nas ima i brda pa smo ranijih godina radili i tamo, da vidite gde smo izlazili sve.

Jedino smo pre neku godinu zamenili obe remenice za vucni jer smo imali problema . Stalno su palile kais jer se osovina pojela pa su oni tanjiri imali luft, ili da kazem da su se trkale.

zetva je gotova uradio sam 40 ha i zadovoljan sam s obzirom koliko ima kombajna kod nas u selu. kvarova nije bilo sem 3 puta kidanja lotre. evo i jedan snimak malo je losijeg kvaliteta.
Post je spojen: [time]1279168162[/time]
braco sremci javite se kad budete vrli 2 brzinom sa 142

i naravno zito malo.ajd ti vozi tako kad rodi oko 35 meteri zita po jutru.

Nazad
Vrh