Zmaj berači kukuruza

Biter zovu one lopatice sto ubacuju na komusaljke mada ja od njih ne vidim neku vajdu

Послато са moto e5 play помоћу Тапатока
 
Dvoredni berač nakon obrana 2ha podmazujem lance. Tada podmazujem i tarup ako nije prolazio kroz neku ardalu i češće. A nakon 4ha detaljno podmazivanje kljunovi idu dole i sve mazalice se podmažu dok mast nekrene napolje. Lanac nepodmazujem preradjenim uljem nego onim najeftinijim mašinsim ili koje već nadjem i ostavim ga tako u radu barem 5ili6minuta.
 
Svaka cast
Dok se aktivno brao kukuruz jednom dnevno sve lance plus dvoredni od tarupa mozda jdenom dva puta
sve mazalice na pocetku sezone i jos jednom u toku sezone a tarup jednom dnevno
 
Na 222 na obranih 4-5 jutara podmazujem sve mazalice,lance na 10tak,privodne lance skinem posle završene sezone i potopim u prerađeno ulje do sledeće,ne podmazujem ih u sezoni...
Sada se manje bere u mom kraju ,godišnje oberem oko 30 jutara.
 
Пре поласка на њиву све подмажем и онда гас. Мада некада и сваки други дан,а неке компликоване лежајеве само на почетку сезоне.
 
Ja na 214, tarup svako dnevno, a takodje i burgije na otkidačkim valjcima. Biter i biksne na zvezdama na treći četvrti dan. Lance onako svremena na vreme mast i pregorelo ulje.... Velika bi stvar bila da berači imaju centralno mazanje...
 
Kolege dali ima da se kupi nosač lopatica i eliminatorskih valjaka za zmaj 216. To se u katalogu zove komora eliminatorskih valjaka. Imao sam havariju pa se sve iskrivilo.
 
Da li je neko vario bunker na Zmaj 214?

Послато са SM-A505FN помоћу Тапатока
 
Nazad
Vrh