Zmaj berači kukuruza

Neka preporuka kojeg zmaja kupiti 1500-1800 evra i da li je moguce naci u dobrom stanju za taj novac. Vazno mi je da to dobro komisa da,moze odmah iz prikolice u elevator. Brao bih negde oko 2 hektara godisnje sa njim. Eto neka vasa iskustva i preporuka.,kukuruz je uvek dobar retko kada da omane. I da li je moguce ne proznjevati kukuruz vec da se progazi traktorom pa da se spusti keder i da polako to pokupim da se izbegne rucno proznjevanje i zezanje. Od traktora imam na raspolaganju 539 i t40as pa ga oni vukli

Za te pare nemas bas mnogo da biras,214

Послато са moto e5 play помоћу Тапатока

Pale su cene beraca , sve manje se bere, nema radne snage, a ni volje , a izgleda ni smisla, jedino fraj teretana

Sto pricas tako? Ja sad stavio mog u oglase za 1350 i jos uvek moze da bere, nije u salonskom stanju al radi poso
Samo sam realan. Ja nikada ne bih ni zvao ni došao da ga pogledam za tu cenu. Pre bi išao gde piše 3000e.

Taj od 1800e ne može sastaviti 3kj da obere da se ne pokvari. Pa jbt felne se prodaju po 40e komad i noževi na tarupu ako su dobri vrede 200e. Kućišta okidačkog stola 40-50e komad ako su dobra. I klip bunkera 100e a više je bar duplo.... Rasturi ga u delove i dobićeš više para. Što ne prodaš u gvožđe po 32/din kg... Da ga oteraš celog na otpad dobićeš preko 90000 dinara.

Fantomik javi se meni. Ima za tebe zmaj 214. Možeš samo da ga podmažeš i odmah da ga teraš u njivu. Ako hoćeš javi mi se u PP pa da razgovaramo.

vidim po oglasima da se 214 i 212 krecu od 1300 pa do 2500, sad ima i 220,221,222 u ceni do 2000 pretpostavljam da je njihovo stanje upitno, verovatno sa znacajnim ulaganjima. Sad uzeo bih u startu nesto sto je.domacinsko da nemam glavobolju. Na sta obratiti paznju sta.je vazno, eventualno neka slika dobrog i loseg cisto radi poredjenja

Биће у огласима ових дана вероватно...немам са ким ни да круном ни да утоварам а поврх свега мерили су ми влагу кад сам крунио и једва примили са 16,5 и то Дкц.

Bolje jeftinije kupiti ,pa remontujes i znas na cemu si,moje misljenje.To naravno pod uslovom da znas sam raditi,i da te ne mrzi,u suprotnom placati majstora za to ,bas i nije isplativo,onda odresi kesu i kupi nesto u dobrom stanju za duplo vise para.

Fantomik kod mene imaš samo ako hoćeš da osvežiš boju. Ostali najbitniji delovi za rad su remontovani pre 2-3 godine. Ali od tada nije ni radio. Jer sam se prebacio na vršaj. Inače je radio samo moja 2-2,5 ha. Nije bilo usluga.

Samo sam realan. Ja nikada ne bih ni zvao ni došao da ga pogledam za tu cenu. Pre bi išao gde piše 3000e.

Taj od 1800e ne može sastaviti 3kj da obere da se ne pokvari. Pa jbt felne se prodaju po 40e komad i noževi na tarupu ako su dobri vrede 200e. Kućišta okidačkog stola 40-50e komad ako su dobra. I klip bunkera 100e a više je bar duplo.... Rasturi ga u delove i dobićeš više para. Što ne prodaš u gvožđe po 32/din kg... Da ga oteraš celog na otpad dobićeš preko 90000 dinara.
Evo ti za 1300e pa ga rasturi i prodaj u delove a ostalo daj u gvozdje za 32 din kg i bices dobar bar za 500 evra. :osmeh:

Realno gledano 222 za 1800e taj jedino u staro gvožđe može da ide.
U vojvodini se berači više i ne koriste, južnije idu jednoredni zbog malih parcela i malih traktora, tako da dvoredni nemaju potražnju samim tim nemaju ni cenu, za potpuno ispravan smo jedva dobili 1700,od rumuna smo dobijali 1500 I ja bi ga i dao samo da je došao po njega, da ga više ne gledam.. Za 223 nisu mogli dobiti 2500e,u inđiji je jedan 224 otišao za 3500e I to nije čestito ni radio a gazda picjzla pa je berač izgledao ko juče doteran iz fabrike.. Jednostavno to više nikom ne treba, zato je i cena takva

Ја будала када сам могао добити змајевку за берач послушао оца и не дадох га,а сада морам залепити једно две лилаве на њега да би га неко узео. Уф мука ме хвата када га видим у авлији,а годишње можда 5 кј за бербу и то све неке шупак њиве где више угазим но оберем.

Nazad
Vrh