Ristaa
Član
Bojim se da nemam sanse protiv te rakete samo pazi da te ne klepi taj kardan po glavi
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Jedno je sigurno-sa sečkom:Bolji učinak.manja potrošnja i ne treba ti ekipa za zamenu ležajeva tarupa Sistem kao kod berka.Brtka je ugradjivao na zmaja, koliko sam razumeo 650e sa ugradnjom, eto snimak pa sam proceni..
Sta radite sa tim tarupima kad toliko crkavaju lezajevi, kod mene isto teski tarup pa se ne secam da sam ikad i menjao lezajeve..
Inace mislim da sa roto seckom koliko god spustis ne mozes doci do toga da tuce po zemlji, zato sto su ti kljunovi najniza tacka a ona mislim da je visa.
Prednost 223 i 224 u odnosu na ostale se ne moze primetiti ako se vuce sa 560 ili R65 i sl. mozda samo bolje komusanjeZa 221 potpisujem. Imao sam 221 i žalim što sam ga prodao, uzeo 223,neki dan sam brao sa imt 560 2 spora (12.4-r36) gume, ide kao lud ali se malo i pati, za 2h 1kj možda i malo jače ali najveći problem je prevoz, čekaj da dodje, pa dovuku špeditere bez gornjih stranica, ma.....
Berko ima sa 2 noža i fiksirani su.Dok su bili labavi,bilo je velikih vibracija a sada ne.Lepo seče sečka.Imam 2 para noževa,na 15 godina i još će trajati.Kod berka sečka stoji malo zakošeno.Kada bi na dvorednog zmaja stavio sečku mogao bi ga terati sa malim fergusonom.Tarup što proguta,to je učinak berača.Ako hoćeš sečku gledaj sa dva noža, idealno bi bilo da je zatvoreno kućište ko pravi od ovih privatnika, ja sam imao od kućišta berača,radila je ekstra i u sirku i u ambroziji, samo treba voditi računa u ambroziji ići lakše jer desna nabacuje masu na levu te je onda opterećena ista. Bitan je brzi kardan kao i broj zuba zupčanika, ima negde u temi. Traktor ide ne oseti, to su moja iskustva.
Ako neko ima roto secku umesto tarupa, molim za zapazanja, da li krupno secka, da li se postavi nisko pa treba paziti ne spustati heder nisko, imali limova sa strane da ne zvrca levo desno kukurzovina i slicno. Koja je cena ako neko zna?
Naime kod nas je onaj tezak tatup zmaj 222 i po sezoni jednom menjamo lezaj. Ove godine stavilu obican 2210 zatvoren ali se grejao dosta.
Rus je po meni stvoren za berač jer ima velik izbor brzina.Prednost 223 i 224 u odnosu na ostale se ne moze primetiti ako se vuce sa 560 ili R65 i sl. mozda samo bolje komusanje
kad ga zakacis za 577 ili TD 75 i slicno onda vidis sta je prednost...
Bio je 22210, do remenice ga jos imam.Koristi 22210 E ležaj, po mogućnosti FAG. Iste dimenzije kao i 2210, ali jedno tri puta jači (dugotrajniji).
Dobro proveri zaptivanje kućišta ležaja, da ne može prašina da prodre i ne treba mazati mnogo, jer previše masti greje ležaj. Dva, do tri ubrizgavanja ručnom mazalicom u svaki ležaj na svakih 5 jutara.