Zetor

Najlakse je ispratiti zice da budes siguran sto kazu radi sebe , da znas tacno sta je koja lampica .

Ako je od punjenja onda sa sijalice jedna zica vodi do + aku. a druga na pobudu alternatora/dinama sta vec imas . Kada je vezana za pritisak ulja onda jedna je isto + a druga vodi na davac koji je u sustini prekidac koji je uspoju kada ne postoji pritisak ulja tj kada motor ne radi .

Da osvezimo temu sa novijim slikama.
2cb4899f48da045f9a657a575942936a.jpg
5ad368eb74f3b00a82ebcae6d2fb170a.jpg
0d747eda009d5d556da190ade85273bc.jpg
b81e3c692c7fe328764967bf3925ca3f.jpg

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk

Ta u sredini služi za setvu soje ove dve baterije ( druge od kraja ) se pomere u stranu i seje se soja na 50cm ako grešim neka me Deni ispravi .

Sta da skida? Bateriju? Ti bi je skinuo gorane?:osmeh: Ta srednja se nikad ne skida i ne pomeri se sa mesta. Kod setve kukuruza i suncokreta ona je iskljucena da ne seje i nije spustena u zemlju! Ko sto je pidikanac napisao, samo se 2 sa jedne strane i 2 sa druge strane pomeraju na 50 cm prilikom setve soje!

Sta da skida? Bateriju? Ti bi je skinuo gorane?:osmeh: Ta srednja se nikad ne skida i ne pomeri se sa mesta. Kod setve kukuruza i suncokreta ona je iskljucena da ne seje i nije spustena u zemlju! Ko sto je pidikanac napisao, samo se 2 sa jedne strane i 2 sa druge strane pomeraju na 50 cm prilikom setve soje!

ma kakvo skidanje nego sto je bokibole pitao sta radi ta peta baterija tu!

To je zato sto nisu znali da naprave dobar raspored na gredi gde stoje baterije! Kad se uradi treba voditi racuna o tome da nista ne smeta prilikom pomeranja baterija sa 70 na 50 cm!
Ako se raspored valjano uradi onda samo se 4 baterije osim te srednje koja uvek ostaje na mestu premeste sa 70 cm na 50 cm i obrnuto. Isto i marker!

Da li 6211 kada bi mu stavio tegove napred mogao da nosi težu prskalicu (naravno ne praznu, kazem zbog saljivih kolega :D ), trenutno imamo moravu od 600l?

Pozdrav,imam mali problem na 5011 poceo da se ugasi u radu i to vise puta u toku dana,kad drukam na AC pumpi nece da povuce gorivo sve dok ne ispustim vazduh na onom cepu gde su filteri,pa onda sve normalmo upali i radi koliko radi dok se ne ugasi ponovo... Menjao sam novo crevo od rezervoara do AC pumpe. Sta bi mogao biti uzrok?

Meni je cep na rezervaru pravio problem stvarao vakum i malo,malo pa se ugasi na kraju tankom burgijom probusili rupu kroz njega i vise nije bilo problema pa proveri da nije do njega problem.

Verovatno ventili u AC pumpi.Ali moja preporuka je da zamenis komplet AC pumpu.Meni kad se to desavalo na Zetoru svaka 2 dana smo menjali ventilice dok nisam zamenuo celu pumpu i posle toga nikad se vise nije ugasio.

Hvala na savetima, probacemo sutra pa cemo videti sta i kako cemo uspeti.

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk

Juce radio ceo dan sa zekanom, i imam problem jer mi ispada iz cetvrte brzine pod naporom. Testirao sam na velikoj nizbrdici i nije ispalo ni jednom, a cim malo oseti teret, onda ispada.
Kompletan menjac je pre godinu dana rasklapan i zamenjeni su svi lezajevi, glavne osovine na koje se nizu zupcanici kao i neki supcanici. Sve ostale brzine rade odlicno. U cetvrtu kada udje, kao da malte sipka menjaca udari u lim i kao da mu ona ne daje mogucnost da udje "dublje" u brzinu. Ipak, upadne u cetvrtu bez problema i vozim normalno koliko god dok ne oseti napor. Onda samo ispadne.
Sumnjam na osigurace. Pisalo se u ovoj temi da su oni osiguraci za sledece brzine:
prvi je kardan
drugi su cetvrta i peta brzina
treci je od druge i trece brzine
cetvrti je prva brzina i rikverc
i peti je reduktor

Ako je ovo u pitanju, onda bi bilo super jer ovaj osigurac kosta 200 din u Goloboku. E sada, iz pete ne ispada jer ona navodno drugacije funkcionise za razliku od ovih ostalih brzina? Ili bi trebalo da izbacuje i iz pete takodje.
Ako neko ima neku ideju sta da pogledam, bilo bi dobro.

Reduktor najvjerojatnije najmanje koristiš pa je taj utvrđivač naj očuvaniji.
Za probu zamjeni mjesta utvrđivačima ili ovog rastavi i provjeri u kakvom stanju je opruga i trn. Možeš pod oprugu nekaj podložiti da jače pritišće.

Redukciju ne koristim nikada jer nemam za sta da je koristim. Ako sam razumeo, obzirom da je verovatno to nesto novo, pravi probleme zbog toga?..secam se da, kada sam komplet sredjivao menjac da sam kupio jedan ili dva ova osiguraca i oni su zamenjeni ali se ne secam na kojim pozicijama (bila je izlizana ona igla na vrhu).

Nisam najbolje razumeo jer se ne bavim mehanikom pa ne znam gde se ta opruga nalazi.
Znaci prvo da zamenim mesta ovim utvrdjivacima tj osiguracima, kako ih ja zovem. Ako to ne pomogne, gde se nalazi ta opruga? Probao sam da drzim menjac rukom tj da mu ne dozvolim da iskoci, ali ne pomaze. Kada resi, iskoci a to moje drzanje samo izaziva krcanje menjaca.

Nazad
Vrh