Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
zetor moze preko brzina da goni kardan. znaci u prvoj ima oko 280 obrtaja a u 5oj ima oko 1000 obrtaja pa reko da ne goni 2 brzinom jer je ona prilicno spora a kardan radi na oko 400 obrtaja. zaboravio sam tacno sad u kojoj koliko razvija ili direkt preko motora kardan. pitam zbog toga jer sam ja htjeo da kupim RD lely 2.5m i covjek mi je reko da sa 560 tesko goni. a 560 ima 59 konja a zetor 48. nije neka razlika ali je ima.Landini nisam razumeo pitanje , ali cu pokusati da odgovorim. RD se tera preko kardana na 540 obrtaja /minut. Ili na neku drugu brzinu ako traktor poseduje npr. 750 ili 1000 obrtaja
Preko menjaca je brze i to dosta ja probao da berem i ne moze oce se razleti sve...Verovatno,kod Z 7211 je 540 obr. kardana na oko 2000 motora dok je kod IMT to negde oko 1500, e sad koja je brzina preko menjača ne znam.
Može li nekako na Zetora da se ugradi manometar da pokazuje pritisak ulja u motoru? Nikako ne mogu da se naviknem na onu lampicu, navikao da imam manometar i u IMT 539 i u Hurlimanu, inženjeri u Zetoru htjeli da ispadnu pametni pa stavili glupu lampicu.
Zombie, ja sam to radio pre nekih 3-4 meseca. Upravo to sto si okacio. Jako je jednostavno, i da te obradujem, ti navoji za blok su univerzalni. Znaci, ja sam skinuo navoj za koji je bila povezana ampula, kupio sam ovaj drugi "busan" sraf koji se provuce kroz crevo za pritisak ulja kao na slici broj jedan kod tebe, i povezao ga sa imt manometrom. Na manometeru kod IMT-a postoji jedan mali sraf koji ti sluzi da povezes struju (kod tebe na drugoj slici, gde su ove dve buksne) pa ce stalno svetleti kada traktor bude radio, da ti omoguci da vidis nocu. To je zapravo sijalica unutra pa joj dajes struju i masu. Ne postoji bas nikakva komplikacija oko ovog ugradjivanja.
Mislim da imam i slike pa cu ti poslati ili cu slikati traktor.
Savet - ovo crevo nije dobro sto je na slici. Ja sam prvo njega kupio, i rekli su mi da je ono za gorivo, a takodje, kada sam isprobavao duzinu tog creva, samo sam na trenutak zakacio alnaser, i iste sekunde je izgorelo i osteceno je i crevo. Tada sam kupio to debelo gumirano crevo koje je bas za ovu namenu.
Okacicu slike ovih dana i sve ces lepo videti.