Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
pa nije ni bosna zaraznabasic je napisao(la):Ako se ne dogovoris sa gazdom, dodji meni da ti ja prodam Zekana duplaka, nije nista u bosni radio.
basic je napisao(la):Ako se ne dogovoris sa gazdom, dodji meni da ti ja prodam Zekana duplaka, nije nista u bosni radio.
S ovim se slažem sa Savom u potpunosti. Sve te traktore iz uvoza hvale kao da ništa nisu radili. A svi znamo da se tamo negdje na "zapadu" traktori kupuju da zarađuju , a ne da stoje i propadaju. 80% traktora koji se uvezu u BiH su čisto smeće. Oni to malo srede , promjene karike, ofarbaju i zamažu i kažu ništa nije radio, samo 2000 Rh. Kod mene ima par domaćih traktora; torpedo, ursus i 2,3 IMT koji imaju stvarnih sati od 1000-2300. Izgledaju kao novi. Nisu farbani ni ništa. I kad usporedim njih i ove iz uvoza s malo radnih sati odmah možeš da vidiš da onaj iz uvoza ima mnogo više od onog što prodavac tvrdi.savoris je napisao(la):pa nije ni bosna zaraznabasic je napisao(la):Ako se ne dogovoris sa gazdom, dodji meni da ti ja prodam Zekana duplaka, nije nista u bosni radio.
a što kao da u prethodnoj zemlji i kod prethodnog vlasnika nije radio
S ovim se slažem sa Savom u potpunosti. Sve te traktore iz uvoza hvale kao da ništa nisu radili. A svi znamo da se tamo negdje na "zapadu" traktori kupuju da zarađuju , a ne da stoje i propadaju. 80% traktora koji se uvezu u BiH su čisto smeće. Oni to malo srede , promjene karike, ofarbaju i zamažu i kažu ništa nije radio, samo 2000 Rh. Kod mene ima par domaćih traktora; torpedo, ursus i 2,3 IMT koji imaju stvarnih sati od 1000-2300. Izgledaju kao novi. Nisu farbani ni ništa. I kad usporedim njih i ove iz uvoza s malo radnih sati odmah možeš da vidiš da onaj iz uvoza ima mnogo više od onog što prodavac tvrdi.
savoris je napisao(la):@bosonoga
i u oglasima pretežno piše ''uvoz is švicarske'' ili tek uvezen
Bosonoga je napisao(la):Mala okrugla papučica je blokada zadnjeg diferencijala.
Lijeva mala ručica je za uključivanje kardana i pumpe.
Desna je za brzine; spore brze.
Ovaj dio u sredini kao kardan na njemu bi trebala da bude jedna ručka za prebacivanje karadan između 540 i 1000 okretaja.
Pa kad tako dobro idu evo i ovaj moj 7011 da popuni vase trzisteBosonoga je napisao(la):Kod nas sad Zetori najbolje idu. Ljudi ih kupuju masovno. Izgleda da su shvatili što je kvalitet. Koliko vidim ostali se traktori slabo prodaju. Zetor još ima prednost što dijelova ima na sve strane, a nisu nešto ni skupi.