Zetor

Da li neko zna gde ima najpovoljnije da se kupi i otprilike koliko košta set servo volana za Zetor 6911?

Vidi u Lazaru i u Krokusu. Ja sam uzeo u Krokusu, ali nisu imali onaj Anadolu što se najviše prodaje već sam uzeo neki drugi. Ne mogu da se setim imena. Majstor kaže da se lakše podešava Anadolu.

Kad stoji a nece da starta motor , imas problem sa povratnim ventilom na PVP , stoji od bloka motora na pumpi , vijak ima unutra kuglicu , nepovratni ventil , odrzava tlak u PVP galeriji na 1-2 bara. Na povratnom crijevu onaj vijak na PVP.

Kad je motor ugasen recimo citav dan , kad pocnes da pumpas rucno AC pumpu ide lagano i onda poslije odredjenog vremena osjetis otpor a cujes kao sistanje goriva koje se vraca nazad u rezervoar.
Ako ide odmah tesko , ventil je dobar, to im je isto problem jer je rezervoar ispod PVP i AC pumpe.
Posle dva, tri dana stajanja, kada odvijem i krenem da drukam pumpu na AC pumpi, odmah teze ide i posle 2-3-4-5x cujem to sistanje tj rezanje/struganje goriva koje pod pritiskom ocigledno ide ka rezervoaru. Bas se cuje to lepo.
Kada upali, upali teze i pusi beli dim. Pa traje oporavak nekih 20-30 sekundi. Prpce i pusi. I onda proradi kao sat....

Videcu da mu skinem rezervoar. To je pod broj 1. Da resim to ulubljenje koje ima od nekog udarca. I razmisljam da mu stavim na izlazu dole gde postoji cep za ispustanje goriva, da tu napravim stopli da odatle uzima gorivo za pumpu da ne busim novu rupu posto je postojeca iz rezervoara dosta visoko. Da stavim i neki grubi filter tu. Pa ako zeza nekada, da lako mogu da skinem kad god pozelim.

Lep je udarac dobio u rezervoar, ko zna kada i kod koga. Ne znam kako ce ovo neki limar najlakse da ispravi? Mozda je i zbog ovog udarca nesto u samom rezervoaru poremeceno nekada, pa su izvucene cevi sa strane rezervoara, i ocigledno nije ni slucajno zasto je cev koja vuce gorivo iz rezervoara ka AC pumpi, stavljena prilicno visoko u rezervoaru.

image share

Па њему је ту фабрички намештено да вуче гориво, тако је и код мене на 7011. Он одатле има цев до дна са унутрашње стране. А то пеглање најлакше одрадити исецањем рупе са горње стране и поново га заварити када се испегла. Ко ти буде то радио нега у резервоар убаци црево од ЦО2 гаса и пусти гас да цури у резервоар да не дође до експлозије. Једноставније и боље него га пунити водом.

Hvala na odgovoru.

Gledao sam neki katalog i video da cevi ulaze u rezervoar sa gornje strane pa sam mislio da je ovo nestandardno.
Znaci kada odvijem ovaj sraf, mogu nekako da izvucem to crevo koje je na dnu rezervoara?

Ako isecem rezervoar sa,gornje strane, zarcnecu da naidjem na pregradu po sredini, kako neko napisa?

Не можеш извући црево напоље ради се о цеви металној која је пунктована за резервоар ту где се уврће холендер. Преграда је на пола резервоара али у вертикалном положају и можеш је видети кроз усипну рупу.

Pa sta onda da radim? Sta bi ti uradio?
Ok izbusim rupu skroz gore, nekom cevkom i udaranjem vratim rezervoar u prvobitno stanje, ali ako je ostecena ta unutrasnja cev koja je punktovana, kako da otklonim problem ako je ona ostecena/savijena od ovog udarca?
Mogu verovatno i plovak da skinem i kroz tu fabricku rupu da ispravim ulubljenja.

Ја би га исекао горе и лепо испеглао, али узми неко дрво немој са металом да пегла. После завсриш те рупе и гас, а цев исто тако види кад исечеш рупу у каквом је стању па је замениш или ако је негде спљоштена то исеци и настави неким цревом које наилази на то метално.

Kako rešiti prosipanje ulja iz metalne posude prečistača vazduha? Da li tu ide neki dihtung? Ulje sam sipao do oznake na posudi. Posuda se lepo kopča na nosač.

Ja sam imao problem na velikom zetoru 160 dole ima slican pomecni rezervoar
I nesto bude u toj cevi, ili sama ima rupu pa vuce fals, i cim je teret fali nafte traktoru
Dok je gornji pun ide ko VESTICA ,cim ostane samo donji problem
Svasta sam probao i da izduvam kompresorom i svasta nisam uspeo
E onda sam izbusio dve rupe na rezervoaru jednu gore drugu na dnu
Uzeo novu cev nasao neku tanku 7_8mm i na nju hatlertovao gore muf dole ekser
Spustio u rezervoar i ekser izasao na donju rupu tako da cev bude 15_20mm od dna i hatlertovao ekser za dno a gore cev za rezervoar nikad vise nije bilo problema a taj fabricki izlaz sam zacepio uvrnuo cep
Nista visam sekao i krpio

Послато са M2006C3MII помоћу Тапатока

Posle dva, tri dana stajanja, kada odvijem i krenem da drukam pumpu na AC pumpi, odmah teze ide i posle 2-3-4-5x cujem to sistanje tj rezanje/struganje goriva koje pod pritiskom ocigledno ide ka rezervoaru. Bas se cuje to lepo.
Kada upali, upali teze i pusi beli dim. Pa traje oporavak nekih 20-30 sekundi. Prpce i pusi. I onda proradi kao sat....

Videcu da mu skinem rezervoar. To je pod broj 1. Da resim to ulubljenje koje ima od nekog udarca. I razmisljam da mu stavim na izlazu dole gde postoji cep za ispustanje goriva, da tu napravim stopli da odatle uzima gorivo za pumpu da ne busim novu rupu posto je postojeca iz rezervoara dosta visoko. Da stavim i neki grubi filter tu. Pa ako zeza nekada, da lako mogu da skinem kad god pozelim.

Lep je udarac dobio u rezervoar, ko zna kada i kod koga. Ne znam kako ce ovo neki limar najlakse da ispravi? Mozda je i zbog ovog udarca nesto u samom rezervoaru poremeceno nekada, pa su izvucene cevi sa strane rezervoara, i ocigledno nije ni slucajno zasto je cev koja vuce gorivo iz rezervoara ka AC pumpi, stavljena prilicno visoko u rezervoaru.
Ček samo malo, jesi ti siguran da je do goriva i povlačenja? Ako ti na drukalici odmah ima otpor i posle 4x ti čuješ šištanje u rezervoar, onda bi ja rekao da tebi nije to problem. Ako ti još pri tom providna čašica puna bila, pre drukanja, onda nije gorivo.
Da ti nije propao dihtung? kad stoji ugašen da li nestaje vode iz hladnjaka? da se kad se ohladi malo vode slije iznad klipa, pa kad pališ, em ne pali na taj klip dok ne istera kroz dimnjak (a nije puno da bi bio hidroudar na klipu), ali dovoljno da ne može lepo da sastavi 20 sekundi.....jel ti broboće u hladnjaku kad radi, a skineš čep i gledaš?

Ima još jedna stvar - da ti se pumpa pomerila malo, zaokrenula, pa je ugao paljenja, brizganja pomeren i da kasni ili rani sa ubacivanjem, dok se malo ne zagreje. To hoće da se desi i da prima gas i na manjem broju obrtaja radi , a akd dođeš do podizanja gasa ne može da ubrizga na vreme pa kao da ima vazduha se ponaša, brekće i ne može da rže. Proveri šrafove pumpe, da se nije olabavila prema kompresoru, kako je zavijena na blok!
Sve ovo je moguće da ti se desilo!

I kod mene se na 7211 u zadnjih godinu i nešto dana dešava da prilikom palenja posle dan stajanja teško prihvata gas.
Pre palenja nadrukam na AC pumpi,posle dva-tri druka odmah ima otpor i čuje se da vraća gorivo u rezervoar,lako upali ali i pored dodatog gasa do kraja radi na malim obrtajima 15-20 sekundi(dimi kao lokomotiva) i tek onda prihvata gas kako treba.
Oko motora nije ništa rađeno do sad sem štelovanja ventila i zamena uložaka dizni,problem je bio i pre tih intervencija.
Pri baš teškim uslovima u oranju baca mi malo ulja na iber lauf ali snage ima...
Da li je do PVP ili nešto drugo nemam pojma,ima li neko predlog za rešenje problema ?

Ček samo malo, jesi ti siguran da je do goriva i povlačenja? Ako ti na drukalici odmah ima otpor i posle 4x ti čuješ šištanje u rezervoar, onda bi ja rekao da tebi nije to problem. Ako ti još pri tom providna čašica puna bila, pre drukanja, onda nije gorivo.
Da ti nije propao dihtung? kad stoji ugašen da li nestaje vode iz hladnjaka? da se kad se ohladi malo vode slije iznad klipa, pa kad pališ, em ne pali na taj klip dok ne istera kroz dimnjak (a nije puno da bi bio hidroudar na klipu), ali dovoljno da ne može lepo da sastavi 20 sekundi.....jel ti broboće u hladnjaku kad radi, a skineš čep i gledaš?
Vrlo moguce da je ovo u pitanju. Bravo za teoriju. Primetio sam da je spustio nivo vode i cak su celije bilo malo bez vode.
Kada upalim traktor, kao lokomotiva pusi beli dim i Boga mi treba mu i malte ne ceo minut da se oporsvi i radi normalno.
Ako sve bude po planu, u nedelju cu skinuti rezervoar da taj deo odstranim kao opciju. Da ga otvorim i ispravim taj deo gde je udsren i vidim kakva je cevka unutra.
Jel mogu nekako da ustanovim koji cilindar se puni vodom da bih skinuo samo tu jednu glavu?
Dal mogu da skinem dizne i da vidim preko neke pamucne krpe ili ubrusa gde pusta vodu? Ili je lakse da skinem izduv i tako ustsnovim prisustvo vode?
Inace, ja tek sad od skoro kada sam produvao cevku rezervoara, mogu da oporavim traktor da radi normalno posle tih 20-30-40-60. Pre tog produvavanja nije nikako sastavljao normalan rad na vecim obrtajima. Tada je definitivno bilo u pitanju gorivo.
E sad koja je sansa da je u isto vreme i dihtung stradao, to ne znam...

Nazad
Vrh