Zetor

Evo me.
Da kazem da je problem skoro resen ali krivac jeste pronadjen!
Prvo smo rasturili AC pumpu. Sve cisto i uredno. Poskidali smo sve holendere da ispostujem vasu preporuku da nije mozda do nekog od njih problem. Opet sve cisto. Spakovasmo AC pumpu i upalismo traktor a on opet jako lose radi.

Onda sam skinuo crevo kod rezervoara (iznad holendera je sipka ali ima deo/parce creva sto mi je olaksalo posao. Produvam kompresorom od AC pumpe ka rezervoaru, i vidim da je opet skroz cisto. Nakacim na to crevo flasicu od 0.5 litara punu nafte i upalim traktor. Opet lose radi.... ja se smorio skroz ali nisam lepo ni proverio jer je brzo AC pumpa izvukla to gorivo. Malo je otislo na dizne a mnogo preko prelivnog ventila od pvp pumpe u rezervoar.

I odlucim da probam to jos jednom i ovog puta napunim punu flasu od 1,5 litara goriva da jos jednom to probam.
Upalim traktor i posle nekih 10ak sekundi vidim da krece da prima gas a onda krece da prima odlican pun gas na preko 2000-2200rpm i radi kao sat!

I onda shvatim da je rezervoar krivac! Tj dovod goriva iz rezervoara!

Produvam taj deo malo i sastavimo opet to crevo da sve bude regularno i upalim traktor koji ovog puta bas lepo radi, ali na punom gasu tj na oko 2200 rpm blaaago zeza i ima tu trzavicu. Ocigledno ga opet zeza taj deo zacepljenja u rezervoaru i onda uvuce negde vazduh.

Evo napravio sam snimak. Ovo je trenutno stanje. Obratite paznju kako juri vazduh kroz povratno crevo u rezervoar i kako na kraju snimka kada smo dali pun gas, vri vazduh u AC casici zbog zacepljenja! I ostro uvo moze da cuje i bagovanje motora na tih 2200 rpm zbog ovog vazduha koji juri kroz sistem.

Hvala svima na savetima koji su ocigledno bili 100% korisni!
Em sam dzabe pukao 200e za ovo oko pumpe, em bi mi majstor i glave motora skinuo, samo da nisam odlucio da jos jednu flasu goriva direktno povezem na sistem.

:ppozdrav:

Isperi rezervoar pod obavezno.Imaš još vazduha u čašici.

Leta '99 bio sam odsutan 2,5 meseca od kuce ( da ne sirim zasto i gde ), vracam se kuci, i zateknem Zeku 5011 sa kanisterom u kabini pun goriva na kojem je tata zavario cev na donjem delu i zabio crevo kroz kojeg Ac pumpa direktno vuce gorivo. Pitam sta se desilo, kaze trokira i cak se i gasi. Prvo sto mu je palo na pamet je bilo da nesto ima u rezervoaru, medjutim u mesto da ga skine i da ga ocisti on ugradio drugi rezervoar🤣
Kad sam skinuo rezervoar nasao sam par parceta gume, verovatno od nekih gumenih creva sa pumpe sa kojom smo sipali gorivo.
Ocisceno i radio kao sat.

Радио сам пре неки дан хидраулику у Чантавир код Ласла. Али опет исто срање се дешава не могу да орем како треба, немогу да успоставим дубину већ стално морам да тражим са полугом горе доле. Ако наместим пливајући онда тресе, трза, цупка. Пластица буде сва чупава после не можеш терати бубреге одби. Ако је ставим на доле скроз ону до седишта где се бира пливајући или директно онда кад спустим полугу за спуштање до, краја неће плуг да зарије у земљу него морам полако горе да дижемдок не крене па онда спустим ручицу до дна. Или ако скроз назад ону до седишта повучем онда неће да дигне скроз плуг него га скоро па вуче по земљи и дешава се да та ручица до седишта сама промени, положај ка назад. Дана сам излудео у орању, а баш сам због тога носио у Чантавир хидраулику.

Kao što sam rekao, povezati ac pumpu da vuče iz kanistera ili flaše videće da li je do dovoda ili nije, ako nije dovod onda je ac pumpa. Ja sumnjam na nepovratni ventil u ac pumpi.Evo sad sam rasturio ac pumpu

Hoće da se ovaj trougao razhefta i onda ventil obrljavi, vuče gorivo ali ne šalje dalje već mulja i u čašici.
Jednom nam se traktor ugasio na njivi, moj pokojni tata otvori AC pumpu i ispadne nam ovaj deo sa donje slike u travu.Nikako mida ga nađemo, i moj tata uze čep od koka Kole, iseče nožem ove proreze, namontira i traktor upali.Tako smo vozili jedno vreme dok nismo promenili komplet AC pumpu...

Радио сам пре неки дан хидраулику у Чантавир код Ласла. Али опет исто срање се дешава не могу да орем како треба, немогу да успоставим дубину већ стално морам да тражим са полугом горе доле. Ако наместим пливајући онда тресе, трза, цупка. Пластица буде сва чупава после не можеш терати бубреге одби. Ако је ставим на доле скроз ону до седишта где се бира пливајући или директно онда кад спустим полугу за спуштање до, краја неће плуг да зарије у земљу него морам полако горе да дижемдок не крене па онда спустим ручицу до дна. Или ако скроз назад ону до седишта повучем онда неће да дигне скроз плуг него га скоро па вуче по земљи и дешава се да та ручица до седишта сама промени, положај ка назад. Дана сам излудео у орању, а баш сам због тога носио у Чантавир хидраулику.
Drži li plug kada ga podigneš i da li onda cupka hidraulika?

Хоновао је цилиндар, променио све гумице, и што је требало да се мења. Каже није било пуно проблема и наштеловао је. Ујутро ћу га звати да рекламирам. На којим рупама се топлинг качи, мени је скроз на горњој рупи и јако је осетљива, а клин отац тесно направио па не могу у доње рупе да закачим да пробам тако да орем. Дошло ми данас да га спалим на њиви, највећа срећа му је била што нисам имао упаљач код себе. Први трактор на који, не могу да овладам са хидрауликом, рус има најгору хидраулику али, сам је уштосио једном, наместим плуг и орем, без зајебанција, а ово го.вно од хидраулике на зетор ми крв попи.

Ja drzim tu rucicu do sedista u oranju u srednjem polozaju i plivajuci mu radi jako dobro. Da slucajno nije pukla osovinica preko koje reaguje plivajuci, iza gornje rupe u ploci hidraulika? Kad je namesten u brazdi, dali reaguje podizanjem poluga ako se raspusta topling?

Sent from my 2201117TY using Tapatalk

Реагује чак ми се чини да превише фино реагује да је јако осетљива. Ставим у средњи положај и временом полуга оде скроз горе у задњи положај. Највише ме нервира то што стално, морам ручицу за спуштање и, подизање да њакам да би успоставио дубину. Нема оно да је спустим и да орем него, вазда циљај где да је задржим. Нисам за ништа запео да би поломио осовину, а и то, је прегледано кад је била на ремонту.

Реагује чак ми се чини да превише фино реагује да је јако осетљива. Ставим у средњи положај и временом полуга оде скроз горе у задњи положај. Највише ме нервира то што стално, морам ручицу за спуштање и, подизање да њакам да би успоставио дубину. Нема оно да је спустим и да орем него, вазда циљај где да је задржим. Нисам за ништа запео да би поломио осовину, а и то, је прегледано кад је била на ремонту.
Nemaš granični točkić da blokiraš ručicu za dubinu.

Која је то ручица? Ако је она за спуштање и подизање полуга имам али ми не вреди јер никад није на истом положају дубина већ морам да је тражим.

Ja na Zetoru 7245 kačim topling u drugu rupu odozgo, malu ručicu gurnem za jedan stepen napred i ore odlično, ništa lošije od nekog Imt-a, ja sam prezadovoljan što se tiče oranja a i svega ostalog. I to ore bez dubinskog točka na plugu

Poslednja izmena:
Која је то ручица? Ако је она за спуштање и подизање полуга имам али ми не вреди јер никад није на истом положају дубина већ морам да је тражим.
Probaj onda ispod sedišta da pomeriš ručicu na najmanje,da što sporije reaguje.

Ja na Zetoru 7245 kačim topling u drugu rupu odozgo, malu ručicu gurnem za jedan stepen napred i ore odlično, ništa lošije od nekog Imt-a, ja sam prezadovoljan što se tiče oranja a i svega ostalog. I to ore bez dubinskog točka na plugu
E tako je kad je sve ispravno ....svi bismo mi voleli da i kod nas tako sve radi ispravno :osmeh::haha:

Решен проблем са хидрауликом, мала ручица скроз напред, а топлинг на предзадњу рупу и ено стварно оре као и имт. Не треба му точак наместио га да иде 25цм у дубину за жито. Проблем имао и са ац пумпом купио нову и опет исти проблем, седим на блатобран и гледам кад је угашен како се појављује ваздух код холендера, скинемо га кад он, напукао на делу где иде бакарна подлошка. Заменили холендер нове платне затегли ено га ради као авион. Још, јуче нешто мртав и испод 1500 обртаја нисам смео да пустим гас. Кад додам пун гас он прпоће, сад ништа реже као, моторна пила. 😁
Хвала свима на помоћи и сугестијама. 👍🍻🍻🍻

Nazad
Vrh