Zetor

Ја би ставио нову АЦ пумпу. Мене исто зеза отац оде купи нову али од урсуза на малим обртајима се угаси и нема паљења пола сата после тога. Још му лепо човек каже узми оригинал јесте скупља али ће радити неће те зезати али не, сада чекам другар да ми донесе купио ми у Брну оригиналну али никако да стигне у Србију.
Juce stigla Ac pumpa iz Brna, sutra ti šaljem i montiraj i onda vatra u klipove. Ima Zeka da vuce tri brazde.💪😀

Treba da skidam rezervoar na mom 7011 da vidim sta se desava unutra tj gde uvlaci vazduh.
Meni su iz nekog razloga izlaz goriva iz rezervoara, kao i povrat u rezervoar sa strane rezervoara izvuceni ka sredini traktora, a ne od gore kako bi trebalo.
Jel rezervoar ima komore? Jel moze ruka da prodje da se kroz fabricku rupu nesto popravi?
Mozda ga je neko sekao pa posle zavario?

Опет те мучи?
Pa nije ni prestajalo. Tj otkrio sam problem da tesko vuce iz rezervoara.
Produvao sam tu cevku i sad traktor kada upalim, lose radi 15ak sekundi dok ne istera taj vazduh a onda radi odlicno.
Ali hocu da taj vazduh resim tj to neko zacepljenje u rezervoaru. Ne mogu da to ovako ostavim.

Има преграду на пола, какв чеп имаш на резервоару? Пробај направити компресором притисак у резервоару и гледај где ће ти избити нафту. Ми смо тако урадили и прво нам је таложна чашица пропустила и после показало и на холендер. Кад сам га добро прегледао имао пукотиницу где платна належе. Све заменили и ево радио без грешке.

Neće 7011 da upali. Uopšte ne vergla. Kao da automat ne radi. Zvao sam u prodavnicu da pitam za novi automat, i kaže mi čovek da se to kod njih ne kvari, već da ode neki bakelit i da to ima u prodaji. Zna li neko o čemu se radi?

Има преграду на пола, какв чеп имаш на резервоару? Пробај направити компресором притисак у резервоару и гледај где ће ти избити нафту. Ми смо тако урадили и прво нам је таложна чашица пропустила и после показало и на холендер. Кад сам га добро прегледао имао пукотиницу где платна належе. Све заменили и ево радио без грешке.
Cep rezervoara mi je probusen malom rupicom s ciljem da vazduh moze da udje u rezervoar da bi gorivo moglo da ide iz rezervoara, da se ne stvara vakum. Valjda to ne moze biti pogresno?
Imam kompresor i rukom mogu drzati cep a cevku provuci u usis rezervoara i tako mogu stvoriti veliki pritisak i ako to moze da me spasi secenja rezervoara, bice mi drago.
Pominjem secenje, jer ako ima pregradu na pola, ja ne mogu da pridjem nikako i otklonim smetnju ako kompresor ne pomogne.

Ми смо исто кроз ту рупицу на дували притисак у њега, ставили ону пипу за вентил од бицикла. Пробај још то па ако ништа јбг сеци га није то ништа страшно. Он има преграду на пола њега види се кроз рупу од чепа та преграда.

Cep rezervoara mi je probusen malom rupicom s ciljem da vazduh moze da udje u rezervoar da bi gorivo moglo da ide iz rezervoara, da se ne stvara vakum. Valjda to ne moze biti pogresno?
Imam kompresor i rukom mogu drzati cep a cevku provuci u usis rezervoara i tako mogu stvoriti veliki pritisak i ako to moze da me spasi secenja rezervoara, bice mi drago.
Pominjem secenje, jer ako ima pregradu na pola, ja ne mogu da pridjem nikako i otklonim smetnju ako kompresor ne pomogne.
Kad stoji a nece da starta motor , imas problem sa povratnim ventilom na PVP , stoji od bloka motora na pumpi , vijak ima unutra kuglicu , nepovratni ventil , odrzava tlak u PVP galeriji na 1-2 bara. Na povratnom crijevu onaj vijak na PVP.

Kad je motor ugasen recimo citav dan , kad pocnes da pumpas rucno AC pumpu ide lagano i onda poslije odredjenog vremena osjetis otpor a cujes kao sistanje goriva koje se vraca nazad u rezervoar.
Ako ide odmah tesko , ventil je dobar, to im je isto problem jer je rezervoar ispod PVP i AC pumpe.

Nazad
Vrh