Zetor

On nema dovoljno goriva u leru radi ok ali čim mu treba više goriva tu nastaje problem. Uzmi u kanister gorivo i prespoj da vuče iz kanistera.

Pre bosiste je traktor odlicno radio pre ovog kvara. Sada radi opet isto kao pre sredjivanja pumpe.

Ako nema goriva, zasto onda posle finog filtera ima veliki pritisak goriva kada se odvrne sraf gde gorivo ide na pumpi. Ali eto ajd da se nadam da je ipak cev zapusena i da nema dovoljan dotok goriva iz rezervoara.

Nema tu belog dima. Traktor je hladan. Sinoc kada smo montirali pumpu i kada je radio i zagrejao se, nema nikakvog dima. Samo to trokiranje.

Ako prespojim da vuce iz nekog drugog kanistera, i ako opet ne bude lep rad, znaci definitivno se skidaju glave motora. Iz cista mira.

Jesi li proverio ac pumpu? Mislim na ona dva ventila sa oprugicama, može biti da je pukla opruga i da ventil ne zatvara kako treba.

Kada se traktor ugasi, casa od AC pumpe se napuni.

AC pumpa je takodje sa sve pumpom odneta kod bosiste i naglasio sam da se i ona proveri. Kaze bosista da jako lepo vuce tj da je ispravna.

Kada mi se ovo prvi put desilo i kada se traktor posle trokiranja u voznji ugasio, i kada sam se namucio da ga opet upalim i da se dovucem polako do kuce, u jednom trenutku je sve proradilo ispravno i primao je pun gas.

Vec sutradan kada sam ga upalio, opet isti simptomi. tj kao ovi na snimku.

U sred rada traktora, odvijem osigurac koji je drzi tj popustim je da bi vazduh izasao, ili odvijem na ac pumpi drukalicu gde i tu moze vazduh proci, ali sve to kada uradim, opet bude ovako kao na snimku. Kako da je nateram da bude puna?

Kada se traktor ugasi, casa od AC pumpe se napuni.

AC pumpa je takodje sa sve pumpom odneta kod bosiste i naglasio sam da se i ona proveri. Kaze bosista da jako lepo vuce tj da je ispravna.

Kada mi se ovo prvi put desilo i kada se traktor posle trokiranja u voznji ugasio, i kada sam se namucio da ga opet upalim i da se dovucem polako do kuce, u jednom trenutku je sve proradilo ispravno i primao je pun gas.

Vec sutradan kada sam ga upalio, opet isti simptomi. tj kao ovi na snimku.
Proveri creva u rezervoaru da se nije slucajno odvojio u unutrasnjosti neki komad gume pa zacepljuje dovod goriva ili je duze po sa pomerilo i upire u dno pa zacepljuje. Nebi bilo lose pregledati rezrvoar da nema taloga ili da nesto nije upalo pa pravi problem. Za casicu se slazem, trebala bi biti stalno puna. Mozda promeniti gumicu na casici ako vuce vazduh.

Sent from my 2201117TY using Tapatalk

Sledeci korak je da cev od rezervoara direktno potopim u neki sud sa naftom i da vidim ima li neke razlike. Daj Boze da ima. I da zbog gluposti zaustavim ovaj trosak na pogresne pravce.

Moze biti parce farbe u rezervoaru. Kad se duva, sve ok, ali kad vuce onda kao klapna, zatvori dotok. Moze iz kanistera (ako koristis metalne kanistere), takodje iz bureta, a i iz samog rezervoara.

Ako je dihtung glave, čula bi se kompresija i izbacivao bi vodu na auspuh.Negde ti vazduh uvlači, skini rezervoar,i vidi šta se događa..

Kada budem potopio usisno crevo u cist dizel, i kada bude ostranjena opcija da je rezervoar, tek se onda glave diraju. Do tada postoji nada da se traktor oporavi.
Crevo tj dotok goriva od rezervoara do AC pumpe sam duvao kompresorom na 8 bari u pravcu od AC pumpe ka rezervoaru. Takodje sam skinuo cep rezervoara i kada sam dunuo u rezervoar, poteklo je jako gorivo kroz to crevo koje ide u AC pumpu. Ali dobro, vazduh se u casici vidi i sumnja postoji. Ne znam gde uvlaci taj vazduh....

Tako je jebavanje bilo kod druga na ursuzu.

Zapusio sljam kod holendera pre ac pumpe.Stalno glavilo tu, reko sam mu da ugradi mali filter od juga na crevo sto ide od rezervoara.

Ispod drikalice taj vekiki šraf za šrafciger, odviješ ali pažljivo, tu je nepovratni ventil pogledaj da se nije on rasturio ili ako imaš drugu ac pumpu zameni sve komplet. Imao sam taj problem u berbi kukuruza pre par godina.

Nazad
Vrh