Borisllav360
Član
Gledao sam,nije.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Ne znam kako je na njemu riješeno, na 8540 mi vozimo u svim brzinama imaju 3 stepena, zec, medjustepen pa kornjaca, sa time nismo inali problema vec nekih 4000rs. Kardan je priča za sebe, rucka nazad je dole, preko mjenjaca sredina je neutral, a gore izvuceno je 540, ručica pored volana otvori ventil i stvori pritisak na lamelicama, u biti uzubi sve to. Kod nas su na tome dijelu otisle gumice, cilindar propuštao ulje i na kraju si mogao kardana zaustaviti rukom. Mi smo mijenjali i lamelice( iako nisu bile potrosene?) i gumice kad je sve vec napolju bilo., kostalo nekih 400KM dijrlovi. Kardan 1000 okr. Barem na 8540, vadi se osovina, kardanska 3x 13 mm i okrece naopako i zasarafljuje opet, i twko izubi drugi par zupcanika, na jednoj strani ima rupa 540 a na kontra 1000 nema, i u biti guranjem tog sistema unutradobija se 1000. Jako lose riješeno!Opet ja sa pitanjem za Zetor 10145, tj. za njegov multipowerm zec-kornjač. Sadašnji vlasnik tvrdi da treba stalno da bude u "zecu" a u kornjači po potrebi tj. da je to pozicija kada je multipower uključen tj. brzina popolovljena (u stvarnosti se ne polovi već umanjuje za trećinu)-po meni to ima smisla jer se traktor u "kornjači" kreće sporije, dakle redukcija radi.
Mene je zbunilo što u uputstvu za 10145 piše da, ako multipower prestane da radi zbog proklizavanja lamela ili gubitka pritiska ulja, traktor neće moći da radi u "zecu" i mora se prebaciti u "kornjaču" i vozi tako dok se kvar ne otkloni. To ispade 100% kontra od onoga što vlasnik tvrdi jer, po uputstvu, "zec" zavisi od pritiska ulja tj. on ne radi kada ga nema dovoljno.
Dakle, jel neko radio sa tim čudom i kako se ono koristi pravilno? Kada multipower radi a kada ne?
Taj 10145 je u stvari ursus 904 turboOpet ja sa pitanjem za Zetor 10145, tj. za njegov multipowerm zec-kornjač. Sadašnji vlasnik tvrdi da treba stalno da bude u "zecu" a u kornjači po potrebi tj. da je to pozicija kada je multipower uključen tj. brzina popolovljena (u stvarnosti se ne polovi već umanjuje za trećinu)-po meni to ima smisla jer se traktor u "kornjači" kreće sporije, dakle redukcija radi.
Mene je zbunilo što u uputstvu za 10145 piše da, ako multipower prestane da radi zbog proklizavanja lamela ili gubitka pritiska ulja, traktor neće moći da radi u "zecu" i mora se prebaciti u "kornjaču" i vozi tako dok se kvar ne otkloni. To ispade 100% kontra od onoga što vlasnik tvrdi jer, po uputstvu, "zec" zavisi od pritiska ulja tj. on ne radi kada ga nema dovoljno.
Dakle, jel neko radio sa tim čudom i kako se ono koristi pravilno? Kada multipower radi a kada ne?
Isto gde sipas i za menjacPozdrav svima, moze li neko da mi kaze gde se sipa ulje za hidraulik na zetoru 7711?
Sent from my SM-A715F using Tapatalk
Ček, znači uvijek ga trebam voziti u položaju zec? Neće mu ništa smetati tako? On bez toga ima dovoljno brzina za moje potrebe pa to ne planiram nikada koristiti te me zanima u kojem položaju to treba da stoji tako da taj multipower ne radi jer ono što ne radi ne treba ni da se pokvari (valjda).Uvek zec kornjaca samo kad mu zafali snage bez kvacila ga tresnes u zeca
Koliko ide ulja i koje da sipam? Hvala na odgovoru. Tek ucim oko Zetora sta i kako
Ako me sjećanje dobro služi tu ide 30l ako se radi na ravnom terenu i 34-35l ako se radi na neravnom terenu, dakle u brdu no to važi za stariju seriju kod koje je pumpa dole ispod diferencijala. 7711 (opet zavisi od godišta, vidio sam jedan 7745 kod kojeg je pumpa dole), treba da ima pumpu naprijed na motoru i kod njih nije prisutan problem da pumpa ostane bez ulja kada je traktor naget prema naprijed dakle ideš niz jaku nizbrdicu. To je veoma nezgodna osobina za nas koji smo u brdu jer nema šanse da podigneš priključak kada ideš nizbrdo čak ni kada je nivo ulja na maksimumu. Provjeri dakle gdje ti je pumpa i po tome ćeš znati. Vidi se sa lijeve strane traktora, tu treba da bude pumpa odmah ispod kompresora, pored nje prema nazad bude veliko kućište filtera hidraulike i debela cijev koja ide nazad prema diferencijalu. Ako nema to onda je neka od starih serija ili je budž varijanta.Koliko ide ulja i koje da sipam? Hvala na odgovoru. Tek ucim oko Zetora sta i kako
Sent from my SM-A715F using Tapatalk