raspucin
Član
Pozdrav svima...
Koje ulje ide u rezervoaru hidro volana i u stabilizator volana
Poslato sa KSA-LX9 pomoću Tapatoka
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Pozdrav svima...
Koje ulje ide u rezervoaru hidro volana i u stabilizator volana
To je valjda pokusaj multipower-a, kornjaca se samo koristi kada traktor zapne pa treba snage. Pricalo se svasta oko toga, valjda ima vostane cepove pa kad se ulje pregrije procuri kroz te cepove. Na velikom broju je taj power zavaren u zecu, ovo samo prenosim sta sam cuo.Danas sam gledao jedan 12145 i imam par pitanja oko korištenja. Naime, zec-kornjača. Kako se to koristi? Jel mogu stalno da vozim u zecu i da ne korisim taj multipower, kako sam shvatio to ne radi u zecu,ispravite me?
Dalje, kardan. Dole desno ima ručica gdje se kardan mehanički uključi a gore pored volana lijevo je ručica kojom se on uključuje. Smije li biti stalno uključen dole mehanički ili kako već?
pogotovo ti sa 6 cilindara i prednjom vucom
Da li ima dodatnih koraka, tipa da se neki ventil od jednosmernog pretvori u dvosmerni ili se prilkjuci jos jedan izvod i to je to?Evo ako šta može pomoći...
Pa može da se stavi dodatni razvodnik koji se koristi npr, za prednji utovarivač i onda imaš dvosmjernu hidrauliku, ako smo se razumijeli?Da li ima dodatnih koraka, tipa da se neki ventil od jednosmernog pretvori u dvosmerni ili se prilkjuci jos jedan izvod i to je to?
Jel to onaj sa pika?Tek kad sam ovo pročitao skontao sam da sam gore pogriješio. NIje 12145 već 10145, 4 cilindra turbo motor.
Kod ovog što sam gledao multipower radi, baš nježno uspori ili ubrza kada se prebaci. Posebno mi je bio zanimljiv mjenjač, desno 4 brzine, lijevo spore, brze i rikverc a šalta se mekano kao auto, bez hrr i krrr. Jako mii se svidio traktor al je cijena jaka, 25.000KM tj. 12820 Eur.