Zetor

Potrebna mi je mala pomoc. Rastavili smo Zetora 6245 i prilikom slkapanja primetio je najstor da nama opruge koja vraca "mali" druk lezaj u pocetni polozaj. Da nedoumica bude veca nema tog dela ni u katalogu delova.
Dal Zetori 52**, 62** ,72**, imaju oprugu za vracanje "malog" druk kezaja? I koji je kat.broj ako neko zna?

Da li neko zna gde se mogu kupiti tegovi za zetora sto ne idu ispred traktora nego ispod kolevke? Kao i sam nosac

Треба ми мала помоћ,Зетор 7011 ко има да ми на своме Зетору измери распон задњих точкова. Имам проблем шта год да закачим од оруђа,типа плуг,сетвосоремач полуге ми каче у гуме. Бојим се да ће ми оштетити гуме ,а греота скоро су па нове. Јуче је отац на сетвосоремачу скраћивао ношену полугу да не би качило у гуме. Плуг ИМТ 757 ни не качим за њега јер док мало заљуља одма качи и лупа. Гледам снимке како људи ору са 757 ,а ја не могу ни да га закачим за трактор.

Drale a da obrneš srca?
Па то нешто и планирам да урадим. Јел ми немогуће да само мени дере гуме,другар има 6211 и он оре са 757 без икаквих проблема. Чак самa нешто размишљао да ми је и плуг вансеријски јер је тробразни али сам га ја преправио на двобразни па да је осовина шира. Али и сетвосоремач ми је правио проблем па га је отац јуче подкратио.

I kod mene je 757 plug bio trobrazni i prepravljen je na dvobrazni i sa njm uglavnom orem.Imam i FOP 610.14 ali su na njemu daske mrtve pa hoće da lepi ako je mekano...Na španerima se mora priključak fiksirati i dati mu malo lufta inače derao bi gume,bar ja tako radim...

Drale i kod mene na 7011 zatezači kače gume kad zakačim 757 i setvospremač. Ja sam ih malo skratio tako što sam u alke lanca na zatezaču ubacio šraf i sasvim je to drugačije onda.

Значи генерално проблем је ипак до трактора. Ја сам научио да ми шпанери увек на сваком трактору буду скроз распуштени. Отац је данас ишао да сетвосоремачи и каже да је сада екстра да не качи у гуме како је скратио осовину на сетвосоремачу. Нема друге и коленаста осовина на 757 ће бити скраћена.

Kao sto rece boki, malo se skrate lanci, ja sam prebacio drzac lanca sa krajnje alke kod nosaca na sledecu alku, pa je kraci za jednu. Zatezaci se zategnu cisto da poluge ne hvataju gumu. Sto bi skracivao kolenastu?!

Sent from my 2201117TY using Tapatalk

Nazad
Vrh