Zetor

Ima li neko ovakvu klimu u zetoru, kako funkcionise, valja li...?https://www.imagebam.com/view/ME7NUBI]
ME7NUK9_t.jpg
[/URL][/URL]
Nema tu sta da nevalja, klima kao klima. Jedino je pitanje u kakvo su stanju dijelovi (kompresor,hladnjak itd..).
Ako je prilikom skidanja ispusten plin bilo bi pozeljno promijeniti susac.
U bosni se krece oko 100-200e, i za te pare mislim da se vrijedi zezati.

Ako ti traktor vec ima ventilaciju, mozes isparivac (hladnjak iz te crne kutije) nekako ubudziti u venttilaciju da ti ta crna kutija ne visi u kabini..

Mozes li makar dovesti nekog majstora koji bi provjerio klimu? Ne moze ni on puno vidjeti ali je moze napuniti i vidjeti da li pusta na na nekim dijelovima. Kompresor sumljam da moze pregledati sem rastavljanja ili probe, jedino mozes probati zavrtiti osovinu da vidis da li je zaribo..

Ako nije vise od 150e ja bih se kockao..

Evo i ove zanimacije ovih dana neko je pre mene malo karabudzio (mozda se majstor i prepozna u svojerucnom radu)nego mi je problem sto su umesto iglicastih pravljene piksne sad dal da ih ostavljam il da stavljam lezajeve?
ffb8bc67a92d2dd3b267d4ff0b693da4.jpg
e92600760bca80361a31b9d1af9df404.jpg
aa5c1234fd6c998323dd67bf45697ab9.jpg
d41d42e6f9249a7bd0eb0f235cb694e0.jpg

Послато са 21061119DG помоћу Тапатока
9225d3e8aff365995f50020898674c7f.jpg

Pozdrav ekipica, imam u planu kupit neki novi traktor od oko 100 konja, najviše me zanima marka Zetor, pronašla sam zetora 10145 pa kakva su vaša mišljenja, ili imate neku bolju preporuku za mladu poljoprivrednicu?
Svi vlasnici Zetor traktora mi se slobodno jave privatnom porukom🥰

Smije li se objaviti link od traktora ovdje kojeg imam namjeru kupit pa da mi date svoja mišljenja pošto ste vi iskusniji od mene, mane, na šta pripraziti prilikom kupnje itd?

Ne znam kako da stavim link, cijena je 11500 eura, ima utovarivac, zadnje gume 70% prednje 90% izgleda dobro i nije unisten, radne sate ne znam

Pa ne bih stavio na takav traktor prednji utovarivac... Ali za duzi transport - letnji/zemljani put...dusu dala, sto bi se reklo.

Po meni Zetori sa prednjom vucom dusu dali za utovarivac, ubedljivo najmasivniji prednji mostovi, mislim da je to neunistivo...

Послато са SM-G970F помоћу Тапатока

To ne znam, t.j. nemam iskustva. Znam da nam je jednom pukla jedna opruga (bez utovarivaca, t.j. nikad nije kacen prednji utovarivac na traktor), pa smo menjali u paru te opruge, mislim da ne bi bilo dobro da "ljulja" tako. Zadnji utovarivac je takodje malo nazgodno zbog "oblika" traktor, zato sto je prednja osovina "uvucena" nazad, pa se zacas slome (ili se skidaju) farovi sto vire, ili "stradaju" limovi oko motora, posto se zakaci za kamaru, ili nesto drugo...

Sto se tice prednjih amortizera, moj stric je naknadno to ugradio na 7211, udobno je , ne moze se reci da nije.Uocio sam da traktor brze trosi prednje gume u odnosu na klasican sto ako je do amortizera, po meni je to jedan veliki minus.Za rad sa prednjim utovarivacem predvidjeno je da se te opruge blokiraju ubacivanjem bolcnova u rukavce amortizera, detaljnije o tome objasnjeno je u upustvu za upotrebu.

Nazad
Vrh