Zetor

Mislis penzioner sa inostranom penzijom?
Sad inflacija pravi problem, vise ne zna sta je prava cijena, kome nije stalo do mora nesto prodati bolje da zateze sa prodajom i drzi jaku cijenu...

Sent from my SM-A315G using Tapatalk

Ima li neka opcija, kada propadne kuciste gde naleze termostat, da se nekako produbi kanal gde dolazi osigurac lepo da upadne i pricvrsti termostat? Dal to sme da se radi tj dal sme da se vari i posle prokopa nekako nov kanal? Ili da se nekim specijalnim silikonom pricvrsti termostat?

Kupio sam sad wahler termostast, i lepo nalegne u udubljenje, ali taj deo gde je kanal je malo ostecen, pa ne moze osigurac da pricvrsti termostat i onda malo seta/pomera se i propusta vodu. Ne mogu dobiti radnu temperaturu.

Ako ne može osigurač da drži termostat, onda taj kanal nije malo oštećen nego baš baš mnogo. Osigurač nema nigde da se kupi, zvao sam na 10 mesta jesenas i morao sam ga praviti na kraju od žice. Ne verujem da može silikon jer je pritisak u sistemu, mislim da ne bi držao.

Tecni metal, bar ja sto sam koristio trpi temperaturu do oko 90 stepeni celzijusa. Ne znam kolika mu je radna temperatura, verovatno nesto niza, ali ako slucajno postigne toliko, popustice.

Standardni Wurth koji ja koristim ima dijapazon od -60 do +120 stepeni, i on bi to oko motora, glave itd zadovoljio bez problema.
Postoje i tečni metali do preko 300 stepeni recimo za izduvne grane itd.

d83c24057f287ff92b00d5862c696016.jpg
60026a95e97e0e586e3b9281ef344e9f.jpg

Ako dobro razumem treba ti kućište termostata,menjao sam pre par godina kod mene na 7211,našao sam u NS u jednoj radnji ali sada ga prave od plastike,ništa mu ne fali a i nije bilo nešto skupo...

Savo kod tebe je verovatno aluminijmsko kućište koje se ugrađivalo i na 7011, ali kasnije serije. Vlada015 zna tačno od kog serijskog broja je došlo do promene kućišta termostata na modelu 7011. Kod mene je isto kućište kao na 6911. Ako je kao kod mene i na 6911 modelu, kućište je skupo.

Ako ne može osigurač da drži termostat, onda taj kanal nije malo oštećen nego baš baš mnogo. Osigurač nema nigde da se kupi, zvao sam na 10 mesta jesenas i morao sam ga praviti na kraju od žice. Ne verujem da može silikon jer je pritisak u sistemu, mislim da ne bi držao.
Ja dobio osigurac sad u kutiji sa novim termostatom. Kupio sam ga u Krokusu wahler-ov termostat, oko 3.000 din.

Nazad
Vrh