Zetor

Marko bas mi je drago da si zadovoljan. Medjutim, ne napisa utisak o najbinijem delu tog traktora, a to je mislim kabina?

Sto se te kocnice menjaca tice mislim da je Mirosti lepo objasnio kako to radi i cemu bi moglo da sluzi, ako je uopste ima. Ja licno nisam upoznat sa tom kocnicom, ali kako shvatam tebi ona u voznji ako koci pri promeni brzina moze samo da otezava, a ne olaksava stvar. Probaj da mu menjas brzine sa medjugasom, verujem da ce bolje da bude. Kad menjas brzine sa medjugasom ustvari izjednacavas obrtaje, ali brze nego sto bi se to desilo samo od sebe, odnosno kad traktor skoro stane.

Marko, ako je to tako kako si objasnio, mislim da je sve ispravno kod tebe.
Kad menjaš u niže brzine pokušaj prostim testom: na ravnom recimo iz treće izbaci u ler, pusti kvačilo i kočnicom malo uspori traktor po osećaju da brzina bude kao druga u leru, i tek tada opet pritisni kvačilo i ubaci u drugu. Tada mora ući sigurno, čak i da ne pritisneš kvačilo.
Dakle suština je da prilagođavaš obrtaje motora i točkova prema brzini koju ćeš birati.
Imaš i postupak sa međugasom, ali i on ti se zasniva da ne prikočuješ točkove, nego gasom povećavaš motornu stranu kako bi zupčanici opet bili izjednačeni da nebi bilo razlike u obrtanju koja je u stvari krčanje koje čuješ.

Traktor je prebacen na moje ime, uzete nove tablice i nalepnica, ocas posla, posto je vozilo tehnicki ispravno do septembra 2022 godine.

U policiji mi rekose da je imao samo jednog vlasnika, nekog Miklos Majer-a, madjara iz sela Bezdan, kod Sombora. Probacu da ga preko nekog clana pronadjem i pitam nesto o traktoru.

Utisci:
Zetor 7011 je bukvalno u svemu bolji u odnosu na moj predhodni 5711 (koliko god da je bio sredjen) i to svaka moguca stavka. Lepo tiho vergla, pali, odziv na gas je fenomenalan, utisak je da je brzi u svakoj brzini a pogotovo u rikvercu, i cas posla postigne maksimalno ubrzanje. Sediste je jako udobno, podesive tvrdoce. Kao gramer malte ne. Itd.
Ulje u motoru kao novo, zuto i lepo, medju prstima viskozno kao da je juce zamenjeno ali ga svakako menjam. Ista prica i za menjac.

Od mana bih naveo samo jednu jedinu i nadam se nekako resivu a to je menjac.

Traktor u voznji od prve brzine, pa druge, trece, cetvrte i pete upada kao u sir u svaku brzinu bez i jednog zvuka, kao sinhroni na kolima, ali zato kada se krene od te pete u cetvrtu, ili iz cetvrte u trecu itd, ne moze ni u jednu uci dok se ne smire obrtaji malte ne skroz.

Dal je u pitanju stelovanje te neke kocnice donjeg snopa ili sta vec, ali bi bilo bas lepo naci resenje.
Pa nije to auto,To sve tako radi odlično.

Marko bas mi je drago da si zadovoljan. Medjutim, ne napisa utisak o najbinijem delu tog traktora, a to je mislim kabina?
U jednoj recenici bih mogao da kazem: Da je nema, trebalo bi je izmisliti. Trebalo mi je malo vremena da se cudom nacudim tom velikom prostoru. Sednes kao gospodin covek. Izolovana koliko vidim i u donjem delu. Svuda su ti plasticni cepovi koje dizes da dodjes do nekih funkcija tj @Vlada015 sam cimao da mi kaze kako da nadjem cep da izmerim ulje u menjacu. I jos neke stvari.

Moram joj se i posvetiti. Pustiti vodu kroz jedno crevo da vidim dal ce da potekne kroz drugo povratno da bih sredio grejanje. Moram to gore sve da prekontrolisem, motorcice, da po potrebi isperem sircetom hladnjak itd.

Prvo kocnica ulaznog vratila, ako je ima, MORA biti podesena da hvata tek na DNU HODA pedale.
Drugo ne pritiskaj kvacilo do kraja !! vec samo koliko da odvoji, a da se kocnica ulaznog vratila ne aktivira.
Ako se ova dva uslova ne ispune nikako neces moci da saltas u niže !!

Na 0:50 snimak clana Bobo demonstrira saltanje u nizu.
Izbacis, pustis kvacilo, dodas gas, opet pritisnes kvacilo i ubacis u nizu
Evo i u kamionu isti postupak na 3:25
Nije nikakva velika nauka, malo vezbe, ritam 1-2
1 je ler 2 je brzina 1 je ler 2 je brzina. Kad naucis ide lagano i nece ti biti jasno zašto si se pre mučio saltanjem na silu

Da ste nekad vozili FAP 13 nebi sad imali problema
Njega nema šanse šaltati bez duplog kvačila i medju gasa!!!
Dajc njuška je već druga priča on upadne u brzinu k'o pijan u kafanu

Sent from my moto e5 using Tapatalk

Marko, cestitam na ponovi, izgleda lepo sredjen nadam se da ce dobro sluziti! Koliko sam pratio mislim da nisi pisao koja je bila cena? Kad ga oglasio trazio 6800 pa polako spustio, ja sam zvao pre desetak dana i rekao mi 5900 prodajna sto je sasvim korektna cena.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Tako je ,sta ce sinhroni bezveze, to fabrika izmislila da uzima pare...
Pa da ih ima ne bi morao da razmislja.
Ali sinhroni kostaju u razvoju, kostaju u proizvodnji, i potencijalni su potrosni deo.
Tako da je sve pitanje kompromisa. Automobili su svi sinhronizovani zbog komfora i nize potrebne vestine vozaca.
Pre 30+ godina ni kamioni nisu imali sinhrone, a i dan danas se nesinhronizovani menjaci koriste u americkim kamionima zbog jednostavnosti i robusnosti, cuveni Eaton Fuller.

Da ali Eaton Fuller je konstruisan da se salta bez kvacila isto kao i sa kvacilom, cudo tehnike....
On je prica za sebe, uvek sam se divio kako to funkcionise

Послато са SM-G970F помоћу Тапатока

Da ste nekad vozili FAP 13 nebi sad imali problema
Njega nema šanse šaltati bez duplog kvačila i medju gasa!!!
Dajc njuška je već druga priča on upadne u brzinu k'o pijan u kafanu

Па баш и не би рекао за дајца да иде лако шалтање код њега у међу гасу је требало гас до пања дати да прешалта без крчања. Тако су нас инструктори учили у Белој Цркви и тако је ишло и у пракси.

Marko, cestitam na ponovi, izgleda lepo sredjen nadam se da ce dobro sluziti! Koliko sam pratio mislim da nisi pisao koja je bila cena? Kad ga oglasio trazio 6800 pa polako spustio, ja sam zvao pre desetak dana i rekao mi 5900 prodajna sto je sasvim korektna cena.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Hvala druze,
Bio je na oglasima 6.700e, pa je posle nekih mesec dana korigovao cenu na 6.200 i nije fiksna.
Zatim telefonom rekao ds je prodsjna 6000 ali kad sam otisao kod njega, bilo je 5900 pa 5800 i posle mi telefonom rekao da ga mogu uzeti za 5700 i to je bila prodajna cena.

Sto se tice menjaca, imao sam stariji model zetora i nikad nisam koristio medjugas i duplo kvacilo, i saltao sam sasvim fino ali dobro, vidim da se svi slszete oko toga da se mora ovaj nacin primeniti iz vise u nizu brzinu pa cu probati i taj nacin.

Hvala druze,
Bio je na oglasima 6.700e, pa je posle nekih mesec dana korigovao cenu na 6.200 i nije fiksna.
Zatim telefonom rekao ds je prodsjna 6000 ali kad sam otisao kod njega, bilo je 5900 pa 5800 i posle mi telefonom rekao da ga mogu uzeti za 5700 i to je bila prodajna cena.

Sto se tice menjaca, imao sam stariji model zetora i nikad nisam koristio medjugas i duplo kvacilo, i saltao sam sasvim fino ali dobro, vidim da se svi slszete oko toga da se mora ovaj nacin primeniti iz vise u nizu brzinu pa cu probati i taj nacin.
Samo dok naviknes na taj medjugas, ide to bez problema, ja sve svoje traktore saltam na medjugas u nizu, tako sam navikao, i svaki upada bez problema. Setih se jednog videa, kad smo vec kod saltanja, isti zetor, samo sa prednjom vucom..

Poslato sa BLA-L29 pomoću Tapatoka

Kinez 120 bez turba šestak taj urla i grmi čuješ ga na 1000m u ataru

Nazad
Vrh