Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Da li si mjenjao taj zupcanik , pricamo o poziciji 11 , ili ga je neko drugi mjenjao.Otkrili smo sta je uzrok kvara. Pa da prvo odgovorim sebi pa tek onda da prokomentarisem ostalo...
Zapravo, kada sam pre 4-5 godina radio kompletan menjac, kako sam i pomenuo, odmah mi je bilo cudno da se i dalje cuju razni zvuci, da menja zvuk u zavisnosti da li idem nizbrdo ili uzbrdo, tesko saltanje, krcanje zupcanika itd...
Verovali ili ne, predhodni majstor je zaboravio da stavi biksnu/podlosku/dekli ili kako se vec tacno zove, i to na donjem snopu od menjaca. Samim tim, ceo donji snop je setao napred/nazad i tako je trljao zupcanike sve dok ih nije iskrzao i otkinuo. Obzirom da nista nije drzalo donji snop, to je razlog zasto je veliki zupcanik imao opciju da poleti napred i da trlja kuciste menjaca kako se i vidi na slici. Cak dok sam saltao, kocnica tog velikog zupcanika o kome grabik govori je samo gurala taj zupcanik i donji snop napred, umesto da ga zaustavi.
Taj deo se nalazi van menjaca, na prednjoj strani, i sluzi kao granicnik. Vezuje se sa tri srafa.
woodforest atm deposit
bank of america branch near me
Na prvoj slici se vidi da i gore i dole postoje tri srafa. Na gornjem snopu, to su tri imbus srafa sa spojnickom koje smo skinuli prilikom rasklapanja. A na drugoj slici, nema jednostavno nista..... tj postoje tri rupe kao i kod gornjeg snopa, ali nema tog dela koji treba da sluzi kao granicnik donjem snopu prilikom kretanja. Uzas....
Sto je jos cudnije, nema ga u prirucniku za delove za moj 5711, a evo kako izgleda.. ovo je prirucnik najverovatnije od ursusa c 350 i obelezen je brojem 12
E sad, ovo bi se lako napravilo ali ne znamo "koju dubinu" da mu odredimo tj donjem snopu. Jedino po teoriji (posto smo slozili donji snop) po kojoj se zupcanik donjeg snopa u potpunosti poklapa sa jednim od ona dva mala zupcanika, valjda od rikverca, pa da to bude kao neka savrsena mera.
Evo, imam samo staru sliku, pa se vidi da se zupcanik donjeg snopa uklapa sa ovim malim koji je na kratkoj osovinici, i vidi se kako ovde bezi donja osovina napred tj ne podudaraju se zupcanici i zato je zupcanik trljao kuciste.
barclays bank phone number
Inace Grabik je govorio sve kako jeste. Postoji kocnica donjeg snopa. Kada se stisne kvacilo, poluga se pomera i preko plocice stiska zupcanik donjeg snopa i zaustavlja ga. Na taj nacin deluje kao polusinhron, i mnogo lakse se gornji snop upari sa donjim koji je zaustavljen. Takodje mi je tu na toj osovini stradao semering, i to levi do poluge kvacila, i pustalo mi je ulje. Cini se kao da je malo to ulja, a zapravo dosta fali u menjacu. Zamenicu ga naravno.
Eto to je to... Ostaje sad da vidim kako i gde da pronadjem fabricki taj deo/granicnik kako bih mogao da nastavim dalje sklapanje traktora.
Ovaj zupcanik broj 11 (slika sa predhodne strane) je od ursusa. Ovo sam slikao katalog rezervih delova od ursusa.Da li si mjenjao taj zupcanik , pricamo o poziciji 11 , ili ga je neko drugi mjenjao.
Na ovoj stranici, kada pogledas moj post, skica je uzeta od mog menjaca 5711. Vidi se kako izgleda taj prednji zupcanik. Takodje na ovoj strani sam slikao kako izgleda taj zupcanik (veliki, izdvojen napred u posednom delu kucista) pre skidanja i izgleda bas tako, kao sa skice. Znaci to sto me pitas, odgovor je na ovoj stranici, u nadi da smo se razumeli.Jel imas ti katalog za tvoj traktor , ako imas nadji kataloski broj tog zupcanika pa pogledaj slike da li je isti tvoj u mjenjacu. Tu sto ti kazes manju osovina je od kardana i nju mozes izvuci van , ona nema apsolutno veze i ne drzi taj snop. Ona koliko me sjecanje sluzi ima distancer od fibera koji je prakticno kod diferencijala , da ta tanka ne seta aksijalno.
Da to je radionicki prirucnik i imas dimenzije lezaja i kataloske brojeve alata za mjenjac , daj kataloski broj tvog zupcanika ali za tvoj traktor.Ok to mi je sada jasno. Ona nikako ne drzi osovinu donjeg snopa. Jasno.
Link koji sam okacio, gledao sam stranicu broj 52
Kada sam radio menjac pre 4-5 godina, zamenjen je samo jedan zupcanik i to 3/4 brzine na donjem snopu. Nista vise od zupcanika. E sad mala je sansa da je neko pre mene isto otvarao menjac i menjao zupcanike. Sve je moguce.Nesto je zamjenjeno na tom mjenjacu sto ne ide u taj model traktora , kako si radio mjenjac , trebao bi znati sta ste otprilike mjenjali.