Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Ne razumem, koje krcanje na imt kad prebacujes onako kako sam ja napisao? Za belarus ok on mora sa medjugasom ili bas moras biti utreniran, al imt ovako saltati, to po meni nije normalno, ide sasvim normalno bez medjugasa, kakvo krcanje i gluposti.Brzine na traktoru(nesinhronizovanom) menjam identično kao na ovom snimku, i radim to na taj način već 40 godina.
Neznam što bi trebao biti problem olakšati promenu brzine izbeći 'krčanje'a i smanjiti trošenje sinhro prstenova(kod sinhronizovanog menjača).
Nikada mi menjač nije ostao u dve brzine..
I pri jačem gasu-osnovni problem.Prilikom izbacivanja,smanjiti gas.Ali prvo moraš da naj... da bi shvatio.Pa i ako krci nije smak svjeta
Problem je kad se izbacuje iz brzine, e tu se birac(viljuska) ne zaustavi u pravoj poziciji i dolazi do zakivanja usled biranja nize ili vise brzine...
Послато са SM-A202F помоћу Тапатока
PostujemJbg. verovatno sam pogrešno naučio, a sada sam već mator da menjam stil.
Možda me malo deformisali i FAP 13-ka i TAM 4500 iz rane mladosti..![]()
U detalj isti slucaj i kod mene je bio na 7245. Isto tako presecen onaj poklopac kako bi lako i brzo pomerio srafcigerom viljusku.Ne znam da li sam pisao u ovoj temi ,desi mi se da godišnje par puta ostane u brzini,uglavnom u rikvercu a ručica menjača bude u neutralnom položaju.Kod 7211 je pod kabine iznad ploče menjača izdignut oko 7 cm od ostalog dela tako da bi taj srednji deo trebalo skroz skinuti što zahteva mnogo vremena...Ja sam tu na tom delu prosekao otvor širok 5 cm i dugačak oko 10,baš iznad tih šrafova za utvrđivanje brzina.Obeležio sam koji mi je za rikverc-prvu(da ne razmišljam previše),dovoljno je da skinem gumu poda sa sredine ,pomerim tanak lim kojim sam prekrio otvor,gedorom 17mm sa kratkim nastavkom koja mi je uvek u traktoru,šrafcigerom pomerim viljušku na dole ,sve vratim i voziiiii.Sve to traje oko 2-3 minuta.
Ovo se dešava samo kada brzo ručicu iz rikverca hoću da prebacim u prvu ili drugu ,znam za problem ali desi se ponekad....
Inače probao sam da utvrđivač od neke druge brzine prebacim za rikverc-prvu ali nije dalo rezultat.
Ne radi mi isti majstor. Radi drugi koji dolazi kod mene. Valjda ce ovog puta biti sve ok.
Kada smo skidali menjac, i kada smo izbijali zupcanik ovog od 3/4 brzine, neverovatno koliko smo ga lupali i nije se ni okrnjio, pa se postavlja pitanje, ako je sve bilo u menjacu novo, i ako ni jedan lezaj nije problematican, i ako je ulje bilo novo, zasto je doslo do havarije? Sta li je uzrok tome...
Delove cu nabaviti, ili nove ili polovne odlicno ocuvane zupcanike, samo me brine jedna stvar koju sam primetio. Sta je uzrok ovome da se zubcanik oslanja na kuciste menjaca, i to ne u punom krugu? Da li osovina donjeg snopa moze da se iskrivi, iako je kaljena? Ili je verovatno u pitanju lezaj?
![]()