MIŠO 272
Član
Ima i tema o bošistima pa je malo prelistaj ima svakakvih iskustava.Nalazi se u temi traktori.
Poslednja izmena:
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Nije ti ostao u brzini pa si ga probao silom izbaciti.Čim kad pustiš gas hoće da se ugasi-to je simptom.I mene ceka sutra rasklapanje celog traktora zbog menjaca.
Pre 4-5 godina sam to sve komplet uradio, (strana 191 i 192) zamenio sve lezajeve, kupovao snopove nove kao i neke brzine, i evo ponovo je zakucao posle svega 500 sati rada.
Na podignutom poklopcu menjaca se vidi da je jednom zupcaniku pokidan ceo zub. Dal je on negde zaglavio ili je jos neka havarija, videcemo.
Culo se kao da su se supcanici zakacili izmedju sebe, ostar zvuk krcanja, pa pauza neko vreme. Pa ponovo isto, pa opet pauza ...i tako posle par dana sa istim simptomima, skoro vozim cetvrtom brzom, i posle tog zvuka i opet malo voznje, samo izbaci iz cetvrte brzine. Ja opet ubacim u cetvrtu i nisam napravio par metara voznje, samo zakuca ceo traktor u mestu. Rucica menjaca je mogla samo u trecu brzinu da upadne iz neutral brzine ali traktor ni da mrdne. Dok ga drzim na kvacilu, moze da radi u mestu ali cim popustam kvacilo, odmah hoce da se ugasi.
Jedva sam izbacio desnu rucicu na neutral da oslobodim zadnje tockove i odslepam traktor.
Sutra je rasklapanje svega.
Pomesao ti je brzine kad je ostao blokiran , ostao u 2 brzine u isto vrijeme , problem su one letve gore i u poklopcu oni vijci u kojima su opruge i kuglice koje drze viljuske u brzini. A moguce da ima i problem u samom mjenjacu.I mene ceka sutra rasklapanje celog traktora zbog menjaca.
Pre 4-5 godina sam to sve komplet uradio, (strana 191 i 192) zamenio sve lezajeve, kupovao snopove nove kao i neke brzine, i evo ponovo je zakucao posle svega 500 sati rada.
Na podignutom poklopcu menjaca se vidi da je jednom zupcaniku pokidan ceo zub. Dal je on negde zaglavio ili je jos neka havarija, videcemo.
Culo se kao da su se supcanici zakacili izmedju sebe, ostar zvuk krcanja, pa pauza neko vreme. Pa ponovo isto, pa opet pauza ...i tako posle par dana sa istim simptomima, skoro vozim cetvrtom brzom, i posle tog zvuka i opet malo voznje, samo izbaci iz cetvrte brzine. Ja opet ubacim u cetvrtu i nisam napravio par metara voznje, samo zakuca ceo traktor u mestu. Rucica menjaca je mogla samo u trecu brzinu da upadne iz neutral brzine ali traktor ni da mrdne. Dok ga drzim na kvacilu, moze da radi u mestu ali cim popustam kvacilo, odmah hoce da se ugasi.
Jedva sam izbacio desnu rucicu na neutral da oslobodim zadnje tockove i odslepam traktor.
Sutra je rasklapanje svega.
Ako se desi da pomesa brzine, jel mora da se skida ceo poklopac menjaca? Meni je poklopac iz jednog dela. Moram rssturati i deo od rucice menjaca. Ili moze da se oslobode gornji osiguraci sa oprugama pa da se mozda srafcigerom malo mrdne?Pomesao ti je brzine kad je ostao blokiran , ostao u 2 brzine u isto vrijeme , problem su one letve gore i u poklopcu oni vijci u kojima su opruge i kuglice koje drze viljuske u brzini. A moguce da ima i problem u samom mjenjacu.
Nasao sam samo jednu takvu temu sa 7 strana i nigde nikakve preporuke i iskustva sa bosistima nema.Ima i tema o bošistima pa je malo prelistaj ima svakakvih iskustava.Nalazi se u temi traktori.
To sam i ja mislio da treba,pa sam skidao poklopac.A u stvari se sve rešava sa tim šrafovima koji su između rućice kardana i ručice za spori i brzi hod.Odvrneš maticu i vratiš polugu.Ako se desi da pomesa brzine, jel mora da se skida ceo poklopac menjaca? Meni je poklopac iz jednog dela. Moram rssturati i deo od rucice menjaca. Ili moze da se oslobode gornji osiguraci sa oprugama pa da se mozda srafcigerom malo mrdne?
Kad je zakucao prvi put, rucica menjaca je bila na neutral poziciji i mogao sam je pomerati po celoj duzini. Znaci da su poluge bile poravnate. A posle je zakucao i ostao u cetvrtoj brzini sve dok nismo skinuli poklopac. I onda kada je trebalo da bude u neutralu, a reduktor aktivan, nece zadnje tockove da mrdne. Znaci zakucalo je nesto.
Izvini druže nisam vješt u postavljanju linkova. Traktori - tehničke diskusije o traktorima-iskustva sa serviserima boš pumpi. Probaću postavitiNasao sam samo jednu takvu temu sa 7 strana i nigde nikakve preporuke i iskustva sa bosistima nema.
Ako si vec ovo napisao, mogao si i link da iskopiras.