Zetor

Par puta narucivao neke sitnice od tog motopala i sve ispao neupotrebljiv bofl.
Marija i Orest su jos uvek najpouzdaniji za delove kod nas

Ima i dobri lijepljeni novi pakni. Prije 4 godine ih stavio, jesu bile skuplje od nitnivanih novi. Evo koče i dan danas odlično.

Sto se tice delova 99% uzimam u Bavanistu Agrotehna se zove prodavnica skoro uvek imaju delove na stanju za moje traktore, 5011,7245 ili 16245, ako bas nema onda samo Krokus Golobok. U Pal Beograd bio sam nekoliko puta,neki delovi su jeftiniji, al nemaju sve na stanju. Norden plus iz Kisaća izbegavam, skupi su i preko telefona gospodin je bio jako neprijatan, ne mozes se dogovoriti, ne mozes mu nista objasniti on sve zna i ako nije bio u pravu... Kod Muhe sam uzeo samo sitnice na vasarima.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Koje ulje ide u mjenjač kod zetora 5320 model sa pumpom hidraulika na motoru? Hipenol ili transhidrol?

Sto se tice delova 99% uzimam u Bavanistu Agrotehna se zove prodavnica skoro uvek imaju delove na stanju za moje traktore, 5011,7245 ili 16245, ako bas nema onda samo Krokus Golobok. U Pal Beograd bio sam nekoliko puta,neki delovi su jeftiniji, al nemaju sve na stanju. Norden plus iz Kisaća izbegavam, skupi su i preko telefona gospodin je bio jako neprijatan, ne mozes se dogovoriti, ne mozes mu nista objasniti on sve zna i ako nije bio u pravu... Kod Muhe sam uzeo samo sitnice na vasarima.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Uf taj tip iz Kisaca je stvarno odvratno bice! Bio sam tamo, neverovatno odvratno bice.
Iz Krokusa sam narucivao neke stvari i bilo je prilicno ok, ali najvise volim da vidim to sto kupujem i Ns mi je mnogo blizi od Goloboka. Bio sam nekoliko puta i u Atlasu u Zedniku. Taj cova deluje dosta ok ali je bilo slucajeva da nema neke robe pa narucuje od ko zna koga pa dolazi ponovo za par dana...

čuje mi se neko zujanje iz mjenjača znači u bilo koju brzinu da ubacim a mjenjač inače radi odlično.jel imo ko iskustva sičnog

Otvaraj odmah , imaju rak ranu one iglicaste lezaje, to nisu promjenili cak ni na novim , neznam kako se zove novi zetor 80ks , covjek morao promjeniti osovine u gornjem snopu mjenjaca, otisao lezaj , vozio , kad je poceo da iskace iz brzine , otisli i sinhroni i osovine. Neznam skini sjediste , podigni pod , skini poklopac mjenjaca , uzmi polugu i probaj luft. Pogledaj u katalog gdje je onaj mali iglicasti lezaj , tu gledaj luft. Odavdje pocinju kvarovi, ode iglicasti , onda dobijaju zupcanici , ako je noviji odlaze i sinhroni i ta osovina , odnosno obje.

Ne mora da je ovo , ali ja sam i na svom zetoru to radio , i mehanicar koji je toga dosta radio mi je rekao da im je to problem generalno.

A ja sam sada radio zadnje , meni je zujanje pocelo u diferencijalu , popustio vijak na malom tanjurastom zupcaniku , ja ga vozio i malo duze nisam odmah to radio. Moje zujanje je bilo bucnije sto je veca brzina a i kod kretanja teskog tereta i skretanja imas neke vibracije na traktoru , ili ne znam kako da to objasnim , inace nije radio nista tesko vukao pneumatsku, rasipao itd. pa sam jednom kad sam nesto trebao da povucem to tek ustanovio. Inace ja sam na svom odlomio i jedan zupcanik sa velikog bocnog ali to je bilo poslije opravke mjenjaca a prije diferencijala , onda imas onaj specifican zvuk tak tak tak , sto brze vozis sve je brzi.

A kazu rus los , pa taj zetor je prije 4000rh imao raspadnut mjenjac, sa 5500rh kvar na diferencijalu i otkinut zub na zubcaniku koji ima 20kg;)

Poslednja izmena:
5320 je ali me buni što se čuje u svim brzinama a mjenjač šalta ko auto nikakvih zapinjanja ni lupanja nema

Ovdje mi je poceo problem sa zujanjem u dif. popustio manji tanjurasti

A onda malo gimnastike sa stelovanjem zazora , promjenio i bocne lezajeve

Najpametnije ti je da nadjes majstora koji zna sta tacno uraditi
To je posao gde treba imati iskustvo u nastavljanju

Послато са SM-A202F помоћу Тапатока

I mene ceka sutra rasklapanje celog traktora zbog menjaca.
Pre 4-5 godina sam to sve komplet uradio, (strana 191 i 192) zamenio sve lezajeve, kupovao snopove nove kao i neke brzine, i evo ponovo je zakucao posle svega 500 sati rada.
Na podignutom poklopcu menjaca se vidi da je jednom zupcaniku pokidan ceo zub. Dal je on negde zaglavio ili je jos neka havarija, videcemo.
Culo se kao da su se supcanici zakacili izmedju sebe, ostar zvuk krcanja, pa pauza neko vreme. Pa ponovo isto, pa opet pauza ...i tako posle par dana sa istim simptomima, skoro vozim cetvrtom brzom, i posle tog zvuka i opet malo voznje, samo izbaci iz cetvrte brzine. Ja opet ubacim u cetvrtu i nisam napravio par metara voznje, samo zakuca ceo traktor u mestu. Rucica menjaca je mogla samo u trecu brzinu da upadne iz neutral brzine ali traktor ni da mrdne. Dok ga drzim na kvacilu, moze da radi u mestu ali cim popustam kvacilo, odmah hoce da se ugasi.
Jedva sam izbacio desnu rucicu na neutral da oslobodim zadnje tockove i odslepam traktor.
Sutra je rasklapanje svega.

Imam jednog kolegu koji trguje samo sa Zetorima.Znači kupi neki u ne baš sjajnom stanju sredi sve i proda.Pričao mi je da on izbacuje te igličaste ležajeve u menjaču i ubacuje bronzanu čauru.Ima strugara koji mu odrsđuje čaure i napravi u čauri i kanal za podmazivanje da može ulje da prolazi i posle toga nikakvih problema.

Moj starac je strugar. Gledam sada racun od pre i vidim da sam tada u menjacu menjao dva iglicasta lezaja tj neki
K 40x45x17
K 28x33x13

I ako moze preporuka za majstora za bosch pumpu da i nju remontujem. To je jedino sto na traktoru nisam sredio.
Ovde na forumu sam procitao dve preporuke. Jedna je neki Vlada iz Beograda ili okoline a drugi je neki Vita.

Strah me je od pogorsavanja situacije sto se nekima desavalo pa ko ima pozitivna iskustva, molim neka javi.

Nazad
Vrh