Zetor

Cestitke Kardan. Uporan si bio ali za taj novac mogao bi resiti problem i kod nas.
Vezano za tih 2600 r.c. ne znam sta da ti kazem, ako je imao slomljenih karika. Sve se to dovede u red.
Samo jos jedan podatak sa tvoju informaciju, Zetora 4718 imao sam ga novog od 1974 do 1993 nikad dirnuti sklopovi. Prodat sa oko 7000 r.c.
Sto se tice Zetora 7745 i kontolne lampice za prednju vucu, ne znam sta ce ti kad je ukljuceno zuji i to ti je to!

Kupljen 1980. Oko 13500 DM neka protiv vrednost!
Ne secam se tacno a ne bi da pitam caleta, odmara se, nesto bikova je prodao, nesto kukuruza i ostalo u DM.
Vreme je bilo sasvim drugo. Radio je onda samo oko 27 kj
Od te poljoprivrede i nesto stocarstva sledece godine kupili novu Zastavu 101 Comfort od 1300 m3 za 2.5 vagona kukuruza!

Za dosta mladje koji ne poznaju ono vreme a danas pljuju po copavog i uglednog velikana u celom svetu, da je vagon kukuruza imao vrednost izmedju 3000 i 4000 DM.
Verovatno ti taj velikan kojeg velicas nije nista uzeo vec ti dao pa ga zato i hvalis za mene ce biti vecito copavo krme koje je Srpskome narodu najvise zla naneo,a i mojoj porodici!

- - - - - - - - - -

I ja se izvinjavam za:off_topic:ali morao sam!

Svi imamo neka iskustva iz prohujalih vremena.Neko loša,neko solidna i sad je to ipak prošlost.Da vidimo mi hoće li u utorak pasti kiša ili ne?Mada će za neke useve i njive biti kasno.A što se tiče Zetora,u Mačvi i Sremu ih ima malo,pa nemam neko iskustvo sa njima ali vidim da ih ovde dosta forumaša hvali.Mada mi je tako i sa ženama.:cvetic:

hvala na odgovoru.....pa po tebi jel je bolji sa turbo ili ne....i jos jedno me zanima potrosnja...hvala unapred:osmeh:
Za mene je bolje bez Turbine iz jednostavnog razloga, jer sto nema ne moze da se pokvari :)

Ako je tebi potrebna veca konjaza onda kupi sa turbinom. Lose nista nisam cuo za njih.

Potrosnja je kod mene 9-10 litra na sat u transportu. A za teze poslove npr oranje ide i do 15-16 litra.

e1dc0aace2e9da64aec62dc07e6becba.jpg

Cestitke Kardan. Uporan si bio ali za taj novac mogao bi resiti problem i kod nas.
Vezano za tih 2600 r.c. ne znam sta da ti kazem, ako je imao slomljenih karika. Sve se to dovede u red.
Samo jos jedan podatak sa tvoju informaciju, Zetora 4718 imao sam ga novog od 1974 do 1993 nikad dirnuti sklopovi. Prodat sa oko 7000 r.c.
Sto se tice Zetora 7745 i kontolne lampice za prednju vucu, ne znam sta ce ti kad je ukljuceno zuji i to ti je to!
Kada sam se odlucio da ga kupim, znao sam da mora da se ide do kraja. Nemoze da se odustane na pola puta.

Vec je sredjen i vozi mo ga. Sklop ceo sam narucio bio u golobok i majstor namestio. Sve to za oko 100eur.
A kad dodje zima, i ja imam vreme da se oko njega jos pobrinem da bi posle bio cakompakom :)

To je super kada nema covek nista da njim osim servisiranja. Tako je bilo sa nasim 3511s i drugim 4712.

Lampicu bi stavio cisto radi ergonomije.
Imam rodjake koji su malo gluvi kada se radi o zvuka masine. Razumes sta hocu da kazem :)

Za lampicu ti je lako. Uzmi prekidac od jugica za stop svetlo i ugradi kod rucice za ukljucivanje/iskljucivanje vuce. On kad je pritisnut ne svetli, cim ubacis on se oslobodi i pali lampicu.

Nazad
Vrh