Kolege, pitanje u vezi AC pumpe na 7011.....pročitao sam u ovoj temi na svim mestima gde se pričalo o problemu sa povlačenjem goriva, ali mi nešto opet nije jasno.....ko realno povlači i drži gorivo da se ne vrati, AC pumpa ili sama boš pumpa? Na 6911 mi je poznato kako se ponaša, kad uđe vazduh u instalaciju, ja normalno kad otvorim slavinu na rezervoaru pustim da se napuni čašica, pa posle je stegnem i počinjem da drukalicom nabijam dalje u sistem da prođe vazduh kroz oba filtera i kad čujem onu promenu zvuka, kao neko ubrizgavanje u pumpi, onda znam da je to to!
Kod 7011 imam providno crevo odmah iz rezervoara, na desnoj strani, tako da vidim da ima vazduha.....drukalicom kad pumpam, počinje da povlači, ali u čašici nikako da napuni komplet i izbaci vazduh.....izbacim vazduh i iz filtera, ali nikako drukalicom da čujem zvuk onaj koji ubrizgava kao u PVP.....menjao sam celu srž na AC pumpi (pumpa je nova takođe), onaj klipčić i onaj nepovratni ventil kad se skine onaj veliki šraf, ali opet ništa.....kao da nešto ne vuče gorivo dobro, pogotovo kad radi na leru, posle 5 min hoće da se ugasi i nabije vazduh u filtere. Zato sam prvo hteo da utvrdim ko vuče i drži da se gorivo ne vrati - jel AC? Kad ugasim traktor, polako se vraća u rezervoar i na providnom crevu se pojavi vazduh, ali iz smera iz motora, tj pumpe. Možda su samo bakarne platne na spojevima?
Mišljenja ili ista iskustva?