Sladjan15
Član
Skidanje kabine I otvaranje onog poklopca ispod sedista? Zima je, nemamo sta drugo da radimo sadnajverovatnije zaribala viljuska mislim da spolja neces moci razraditi jedino skidanjem cele trube. prilicno velik posao
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Skidanje kabine I otvaranje onog poklopca ispod sedista? Zima je, nemamo sta drugo da radimo sadnajverovatnije zaribala viljuska mislim da spolja neces moci razraditi jedino skidanjem cele trube. prilicno velik posao
Hvala Zombie, obicno tako I radimo kad nesto popravljamo, na jednom otvaranju (skidanju), pomenjamo sve sto nije dobro. Hvala na savetu, probacu ovih dana pa javljam sta sam uradio. Pozdrav.Ne, ne trebaš dirati poklopac hidraulike. Blokada je smještena sa desne strane, skini točak, otpoji kočiona crijeva i potom skini cijelu trubu. Budi pažljiv jer je truba jako, jako teška. Kada skineš trubu, vidjećeš kandžu blokade ispod. Prije toga nabavi semering na kućištu diferencijala gdje vratilo ulazi unutra i zamijeni isti i pregledaj kočione pakne, obruč ručne i kočioni cilindar, ako je nešto pohaano ili masno (posebno cilindar) i sve izmijenjaj, dijelovi su jako jeftini za Zetora. Pošto je skidanje trube naporan posao, sve što se može zamijeniti treba i zamijeniti tom prilikom.
Poslao je jednom u okolini Zajecara.
Bosh pupma i dizne su bile katastrofa. Kaze majstor da je mnogo vise trosio zbog njih. Sto cu proveriti. Mada u spremanju i valjanju nije trosio puno, ali je u transportu bas trosio.
Bosh pumpu i dizne je uradio za 9.000 dinara i AC pumpa je kostala 5.000 dinara.
Ukupno 14.000 dinara.
Cekam majstora da je montira pa da vidimo.
Ajd posalji mi kontakt bas da ga pozovem i pitam koliko bi kostala moja pumpa i javi utiske kad nakacis tvoju nazad. I meni je ta cena neverovatna. Zeravica mi trazi 200e za moju od 4 cilindra.
Ko god je odlucio da skine i posalje bosch pumpu na kontrolu i remont, svima se to ispostavilo kao dobar potez.
Da zamenio sam u zeravici uloske dizni i dosta je bolje sada. Ne muci me nista vec je par ljudi mislilo da im je pumpa dobra, pa su posle remonta pumpe dobili skroz drugi traktor. Moj traktor je 76 godiste i vrlo moguce da mogu za nekih 100ak evra da dobijem 5-7-10hp. Ko zna kada mu je neko skidao i sredjivao pumpu i da li je.Marko ti si menjao uloske dizni. Sta te muci sada?