sova
Član
Meni nista nije jasno oko potrosnje ovih novih masina, ispade da ove stare krsine trose manje, a nove tehnologije, zakoni i norme, sta bjese sa tim?Koliko znam ove stare serije zetora ne trose puno, kako sad to da u ovo vrijeme tehnologija i kakvih sve ne cuda, nov traktor trosi vise nego onaj sklepan prije 30 godina. Jel' to cijena motora sa 4 cilindra i napucavanja snage brojem obrtaja tj. potrosnjom. Isto tako prije par dana, cini mi se u temi oranje, je saopstena potrosnja ovih zapadnjaka velike snage u oranju, i ispade da to sve srce od 30 do 40 l. po hektaru, sto je po meni mnogo, u cemu je tu stos? Jel' se tu placa ceh u gorivu za brzinu zavrsenog posla?
Inace i ja sam pisao za ovog majora proljetos, (rodjak ga kupio) popio je 37 lit. za 4 ha sa sjetvospremacom u jednom prohodu, sto meni zvuci kao sf. Istina spremac je bio 2,2 metra, ali to opet nekako puno.
Inace i ja sam pisao za ovog majora proljetos, (rodjak ga kupio) popio je 37 lit. za 4 ha sa sjetvospremacom u jednom prohodu, sto meni zvuci kao sf. Istina spremac je bio 2,2 metra, ali to opet nekako puno.