Zetor

Veoma nezgodna izvedba papucice blokade na ursusu, zetoru. Kad je stisces, pomijera se nazad i dole pa nemas snage, iskoci za tren. zbog tog se pojede za tren i onda iskace non stop. Umori se noga. Nista nije bolja ni na fergi i 558. Umara covjeka, strasno. Na 560 i slicnim je milina. Stisnes i ostane ukljucena. Samo gas. Na hurlimanu je ko na imt ali ima zube na papucici da se zakaci i ostane tako.

Ne znam sta bi onda bilo bolje resenje da se napravi da mi desna butina ne pukne, ili da ne moram da ustajem i stojim na kriznim mestima prilikom oranja. Zetor je tezak, i kada krene da kliza levi tocak, posle blokade, kao da ga nesto sutne u **greška dok se gas i ne menja puno. Odjednom vise problema nema. Samo jos kada bi blokada ostala ukljucena..

Problem... Pocrkale su mi dizne na zetoru, ima li ko brojeva od dobavljača? Muha Marija i Orest su povoljni ali su u inostranstvu do daljnjeg...

Na levoj strani sam samo probušio rupu kroz blatobran,dok sam na desnoj strani stavio cauru sa nosačem od par cm i zavrnuo sa već postojećim šrafom koji drži tu stranu poda. Što se tiče poluge na flahu dovoljan je taj šraf M8 da podesim ugao i ja sam iskoristio dodatno sedište na blatobranu da mi "zabravi" blokadu.
Na toj desnoj strani gledajući sliku sam samo sa jednom rascepkom osigurao od pomeranja levo-desno i dovoljno je da se ona izvadi da bi se čitava poluga skinula za 10 sekundi ako je potrebno,mada ne smeta u radu.
Sila kojom se deluje na ovakvu polugu je veoma mala i može se sa dva prsta uključiti blokada,što je za sam položaj i mesto za nogu:zli: nemoguća misija :ppozdrav:.

Drugar me zamolio da mu nađem kraj poluge hidraulika za 5245, navodno se šrafi za 4 šrafa. Nisam uspeo nigde da nađem takvu varijantu, svi imaju da se navari onaj sam kraj sa kuglom.

Proveri ću, nisam ga ni ja najbolje razumeo a traktor je poprilično daleko od mene.

- - - - - - - - - -

Proveri ću, nisam ga ni ja najbolje razumeo a traktor je poprilično daleko od mene.

Taj poklopac sa 4 srafa mislim da ima u KIsacu ili u Krokusu da se nadje, takodje mislim da ja imam dva nova nekoriscena kod mene.Pozdrav.

Nazad
Vrh