Zetor

To prodaje jedan nas clan. Ima ga na fejsu. Basic, koliko se secam. Pisao je u ovoj temi ranije stalno.

Ljudi niste mi jasni. Dajete 10+ hiljada evra za traktore stare 20 godina i 60-70 konja? Rusa 820 mozete kupiti za iste novce, starog 10 godina koji moze vuci 2 zmajevke, vucnu tanjiracu od 28 diskova i orati sa 3 brazde u laksoj zemlji, a sa 2 brazde u bilo kojoj zemlji i dosta velikom brzinom.

I kome nikad ne zapeknu sarafi jer stalno nesto popravljas....(mislim na MTZ)

Bojceticu, Rusa ne bih kupio nikada vise. Zetor nije za takve sto razmisljaju kao ti. Ja sam hobi poljoprivrednik i znam da necu vuci dve zmajevke,da mi ne treba brzina u transport u,da mi ne treba stalno dolivanje ulja,i vecita zajebancija sa Delovima loseg kvaliteta. Zetor je nesto sto se voli,ceni i uziva u njemu. I pre bih dao 11000 e za 7711 star 25 godina nego za 820 staru 10 ili 15 godina.

NA Zetor je opran, garažiran i izvađen je akumulator. Spava i nećemo ga buditi do zatvaranja brazde. Nego kad smo kod vuče 2 Zmajevke koje forsira Bojčetić, ima u susednom selu čovek Zetora 7245 i Rusa 820. U transport uvek ide sa Zetorom i vuče 2 Zmajevke. Kad ide da ore sam uvek ide Zetorom i vuče 757.2, a kada ide sa radnikom onda on vozi Rusa jer radnik ima invaliditet i lakše mu je u Zetoru. Koliko sam primetio sprema sa Zetorom. Kaže da mu je Rus nužno zlo koje mora da ima u dvorištu da bi oranje brže završio. Uvek pre seda u Zetora nego u Rusa. Inače radi oko 100 jutara zemlje.
I nisam očekivao od Bojčetića, čije mišljenje cenim, da će da kvari temu sa upadicama o nekom poluproizvodu iz Belorusije koji nije bio ni spomenut. Mislio sam da je više zapadno orijentisan, Case, New Holland i ti brendovi.

Mislim da je kolega uporedio spram cene ulozeno-dobijeno,logicno je da za iste pare uzmes mladji traktor i par ks jaci,E sad Beloruse licno ne preferiram isto bih pre vozio Zetora nego Mtz iz vise razloga od udobnosti pa do toga da se Mtz isplati voziti samo ako sam znas da radis mehaniku.Licno preko one stvari su mi srafanja oko masina,stalno negde nesto treba jos mi fali da na svakih par meseci srafam oko traktora.Da su Zetori ovi veci pogotovu sa DV precenjeni ,jesu realna neka cena do 10 000e i to za recimo 7745 ove starije modele nikad ne bih toliko platio.Pa jbg preko 10 soma mozes da biras zapadni traktor 70-90ks kome opet Zetor nemoze ni prici.

Ranije sam i spremao sa Zetorom a sada mi ga je žao terati u prašini,rus sa prednjom vučom je dosta brži u spremanju (u drugom prohodu idem 8-mom)dok je za zetora treća brza preteška za spremač od 2.90m.
U oranju su isti i jedan i drugi po brzini pod uslovom da nije preterano mokro gde dolazi do izražaja rusova prednja vuča ali i tada je to zanemarljivo a buka i komfor se ne mogu porediti(u zetoru mogu sedeti 15 sati da se ne umorim dok u rusu posle 5 sati sa antifonima na ušima kao da sam izašao iz tenka,slomljen kao kreda:osmeh:)
Za 1,5 sat poorem jutro sa dvobrazdnim IMT 757(fop 610-14),dok mi u branju treba blizu 2 sata sa dvorednim Zmajem.
Ove godine je oranje bilo dosta teško i blokada je bila uključena u 90% vremena i u tu svrhu sam napravio ručicu za ručno uključenje i potrošnja mi je bila oko 15 lit po kj.

Mislim da sam sa ovim odgovorio i @petarkrsmanovic i BOKIBOLE ,operacije oranja i branja su vremenski duže i tu je 7211 sa originalnom češkom kabinom neprikosnoven:ppozdrav:

Nemam ali mogu slikati kad ugrabim vremena,inače vrlo prosto i brzo sam osmislio i napravio i po potrebi se može skinuti za minut.
Od materijala potrebno oko 40 cm armature 12mm , metar flaha i par elektroda...

Dok je bilo toplo nigdje nije curilo nista. Jutros ga upalim kad imam sta da vidim

Ulje, fino stopilo ovu stranu nisam bas puno obraco paznju da li je s poklopca ili je izmedju bloka i glave. Iskreno se nadam da samo treba sta dotegnut

Slikaj! Slikaj! Slikaj! Slikaj!

Nije na Zetoru nego na Ursusu. Možda ti pomogne.

2rmtmdl.jpg

Ovo bi i meni leglo samo tako. Kod mene na 5711 je blokada na istom ovom mestu i bas mi je nezgodno da je zgazim iz sedeceg polozaja.

Nazad
Vrh