Zetor

Ja samo znam da bi on trebalo da je sa kabinom,a ne bez.Sto se snage tice,valjda 65ks ili najvise 70ks.

ja sam skoro kupio 74god. sa kabinom ogromnom 4250evrova ! masina opasna,mali potrosac,jeftini delovi .
koliko para,daj neku sliku ?
njega prave od 60 do 65 konja !

nemam slike tek razmatram da li da uzimam ili ne znam da su jeftini delovi slicni ko za ursusa,imam c355 pa bi ga mozda menjao mada je u odlicnom stanju ima oko 4500 rs a zetor cinimi se oko 1200 rs,uvoz iz svajcarske,covek mi je izuzetan prijatelj sto ga je dovezao,po cemu se vidi razlika u ks,to od 60 do 65,to mi je najvise bitno jer bi ako menjam uzeo jaci od njega ostalo se vidi po traktoru da je perfektno ocuvan,oko cene ni smo razmatrali iskreno tako da ne bih licitirao oko toga da ne iznosim netacne infor

jaci je i od 360 ursusa imas video klipove na net !
javi mi za cenu posto drug trazi isto jedan takav !

nudi mi se zetor 6718 za kupovinu ali o njemu ne znam nista,listao sam iskreno 140 stranica unazad i ni sam nigde nasao neke karakteristike o njemu ili sam nesto prevideo,interesujeme potrosnja,ks,koja im je realna cena za 79,80 god. bez kabine u dobrom stanju,uglavnom se spominju 2xxx,3xxx,...7xxx i oko ovog modela ali konkretno o njemu nema nista pa me interesuje vase misljenje o njemu

60 i 65 se zavisi od standarda - kako se meri snaga...
Mislim da ne moze biti ni '79 ni '80 god. Proizvedeni su '72-'77. Pa je dosla serija 9 izmedju '77 i '80, pa od '80 serija 0 itd.
6711 bi trebao da je bez kabine 6718 bi trebao da je sa kabinom - ali za export na zapad su pravljeni "light" kabini, pa mozda je to u pitanju, mada mislim da svaki '718 bi trebao da nosi kabinu.
Trebalo bi da je par ks (i par N/m) jaci od ursusa 355 i od 360 - veci je precnik klipa. Na 355 je identican motor kao na 5711/5718/5745, ovaj (67xy) je malo jaci.

Poneki podaci nisu tacni, ali orientaciono, da uporedis:

http://www.konedata.net/Traktorit/Zetor4712.htm

http://www.konedata.net/Traktorit/Ursus350.htm

hvala puno na savetima i informacijama,videcu sta i kako kad ponovo dodje prijatelj iz svacarske

Neznam, ali sigurno nije iz ade, naš pozivni je 024 a ne 030.... A i ne poznajem nikog iz Ade da ima ovakav traktor....

Najmanji problem je navariti kandže na dif. Veći problem ih je obraditi tj. obraditi da svaki zub hvata jednako . To se može odraditi samo na glodalici sa podeonim aparatom , što nije neka nauka ako ima ko da uradi . U suprotnom će opet iskakati .
Uradio sam blokadu, majstor navario nekom jako tvrdom elektrodom, druga firma obradila masinski. Produžio sam kandje za 3 mm. Uradio sam kočnice i spustio sam traktor na reduktorima za oko 10 cm.

Tesko ali jeste - naravno ne u kisnoj godini (ne u godini kao sto je prosla bila), ali u idealnim uslovima moze da vuce bez brige.
Ako je 4718 mogao da vuce (i da rastura, ne samo da premesti) zmajev rasturivac za stajnjak od 8 tona...

Imam u ponudi jedan sa kabinom od 5011 i lepo je ocuvan... :)

- - - - - - - - - -

Tjst 4718 sa kabinom od 5011 :)

Moželi zetor 5011 na kuki poteznici voziti prikolicu jednoosovinku, mislim zbog tereta

Pala trgovina,dao sam t-40 sa prednjom vucom za zetora 4718 (sto sam ga spominjao u prethodnom post-u. :) traktor mi se svidja,samo ne znam tacno rucicu za kardan kako ide. Dali ima kardan preko brzina? :)

Pala trgovina,dao sam t-40 sa prednjom vucom za zetora 4718 (sto sam ga spominjao u prethodnom post-u. :) traktor mi se svidja,samo ne znam tacno rucicu za kardan kako ide. Dali ima kardan preko brzina? :)
Ima i preko menjaca i direktno.Leva polugica izmedju nogu sluzi za ukljucivanje.Skroz dole je ukljucena samo pumpa hidraulika pa sledeci zub ka gore je ukljucena pumpa hidraulike i kardan,pa sledeci zub na gore je sve ugaseno i pumpa i kardan i zadnji korak na gore je pogon preko tockova.
Ima negde u ovoj temi slikao sam semu ako te ne mrzi potrazi je ali ovako je kako sam ti napisao.

Nazad
Vrh