Zetor

Odnesi dobrom majstoru da navri specijanom elektrodom-dosta tvrdjom. Ja na svom ursus navario, ima 7-8 godina i dan danas radi bez problema. Obicna elktorda je slabo resenje.

JA SAM DANAS KUPIO GUMICE ZA HIDRAULIKU KOD MENE U PARACIN 1250DIN. GARNITURA! SKINUO SAM SEDISTE (6718 TRAKTOR) IMA GA 70KG SIGURNO . poskidao one silne srafove i sutra otvaranje ! Interesuje me jel on ima filter dole u ulju (jel se menja ako ima ili ) ??

Ima filter ulja gore (od pozadi se vidi na sredini poklopca hidraulike), ne dole. Moze da se cisti (napr. benzinom).

hvala ! kada sam ovo sve skinuo jel bi mogao jos sto sta da uradim sem gumica, karike i filtera ! jel se lepi dihtung kada vratim poklopac naravno nov sam kupio ?

Najmanji problem je navariti kandže na dif. Veći problem ih je obraditi tj. obraditi da svaki zub hvata jednako . To se može odraditi samo na glodalici sa podeonim aparatom , što nije neka nauka ako ima ko da uradi . U suprotnom će opet iskakati .

Sajlu za rucnu narucis za nekih 350 din. Ja sam moju menjao pre nekih 10ak dana.
Narucis, zamenis i gotovo. Ne treba ti mera u santimetrima :)
Pozovi krokus iz Goloboka. Imaju uglavnom sve za zetore.

Najmanji problem je navariti kandže na dif. Veći problem ih je obraditi tj. obraditi da svaki zub hvata jednako . To se može odraditi samo na glodalici sa podeonim aparatom , što nije neka nauka ako ima ko da uradi . U suprotnom će opet iskakati .
Ma nije problem to. U Banja Luci ima firma koja to radi nazubljavanje al ne znam hoceli biti problema hoćel to slabo držati. Ja sad moram kupiti novi dif.oko 500 mraka zbog toga. Imam bolji račun odnijeti u firmu da se obradi.

Sajlu za rucnu narucis za nekih 350 din. Ja sam moju menjao pre nekih 10ak dana.
Narucis, zamenis i gotovo. Ne treba ti mera u santimetrima :)
Pozovi krokus iz Goloboka. Imaju uglavnom sve za zetore.

kod mene u paracinu 600 kinte bilo koja ! lik mi kaze izmeri pa dodji :)
zvao sam tamo za gumice za hidrauliku komplet kaze nema i ja kod mene u PN nadjoh 1250,00 verovatno skuplje ali ima..

- - - - - - - - - -

cuo sam kod trstenika lik ima sve delove za zetore,drzi i na veliko . kada budem nabavio broj javljam !

- - - - - - - - - -

isao u oranje i jedva sam se snasao sa zetorom s'obzirom da mi je prvi put ovo da radim sa njim....sve se razlikuje od imt ! neke silne rucice komande na hidraulici... onaj plivajuci hod za topling me zezao najvise(verovatno fali neka opruga pozadi onih zakacki za topling,vidim prosli vlasnik ugradio neku gumu od kamiona i zato pliva sine 10 cm levo desno) ! orao sam na donju rupu gde se kaci topling a rucice mi bile na "M" ona uz sediste na sredini i ova velika do kraja dole.. jedino tako moglo ili ja nisam mogao bolje da namestim inace lepo se uradilo kakva je zemlja ! imao sam problema ova mala rucica uz sediste gde stoji P M S mi se povlacila pozadi na p kada spustim ovu veliku sama onako bezveze i plug se zarije ko lud u zemlju . jos sam osetio da bruji kada plug podignem skroz uvis . posle svega izorao 95 ari ostalo jos 5 i traktor se ugasi iz cista mira ! vidim gorivo ima skinem filtere oni puni sljama kao u posti pred penziju... ocistim vratim pomolim se i uradim nekako :) !!

Sto pre zameni oba filtera i grubi i fini. Takodje, pogledaj da li imas filter u casici koji je kao sito. Ako nemas, obavezno ga nabavi. U rezeroaru imas sigurno trunja, i ako nemas ovaj mali filter u casici, moze da povuce par trunica i da ti zapusi AC pumpu, a onda ce traktor da ti se stalno gasi.
Nemoj tek tako da ides u oranje ako si ga tek kupio, vec sredi prvo neke osnovne stvari.

KUPIO DANAS FILTERE 940, 00 DINARA OBA U pn !

- - - - - - - - - -

ovaj u casici je beli predpostavlajm ? ucinilo mi se da sam ga video !

Pa sada sto se boje tice, dal je beli ili zlatni tj zuti, to zavisi.
A ne znam kako imas problema oko hidraulike..

Ispod sedista stoji jedna rucica koja je zapravo brzina reakcije hidraulike. Podesis je da bude skoro na najbrze i vise ne diras. Kraj price.

Mala rucica koja je sa desne strane sedista (metalna koja ima tri polozaja) stoji na srednjem polozaju (plivajuci polozaj) i takodje vise nista ne diras.
I imas dve rucice koje stoje kao kod imt-a. Bliza do tebe je za kipovanje i nju takodje ne uzimas u ruke. OStaje ti jedna jedina koju koristis a to je ova druga rucica za hidraulik koja je dalja od tebe i samo nju koristis. kraj price.
To sto hoce da zabruji, pogledaj da slucajno ne zakacinjes ovu rucicu za kipovanje, a recimo nemas crevo za kip pa se stvara pritisak a nema ulje gde da ode.
Koje gume nosi 6711? 14,9/28?

I nemoj da koristis caps lock. To se na forumu tumaci kao vikanje. Kada nesto hoces da naglasis, samo obelezi tu rec i stisni ovo veliko B tj boldiraj.

ok. nisi shvatio ! velika rucica za spustanje i dizanje kao kod fergija nju kada spustam ona mala sto ima tri poloaja sama se pomeri pozadi na duboko . za kipovanje sam blokirao srafom da ne bi je slucajno povukao iz navike (jer kod fergija je prva za dizanje pa cisto navika ) , znaci ona nema kud a rupe za kipovanje sam zatvorio srafovima da ne bi mi puklo crevo . e sada sta bruji dal ulje ili ... nisam stigao sve da izmenjam kada sam skidao poklopac vec samo gumice na ramena a nisam ni filter donji ocistio jer sam trebao ulje da istacem ..videcu kada otvorim i izmenjam i ocistim ! ipak hvala na savetu !
6718 je traktor a gume su 14,9| 28 . jednom sam negde procitao da gume nikako nebi valjao da stavim vece nego predvidjene iz razloga sto se osovina optereti mnogo. al da ima 16 bio bi u oranju babaroga !
interesuje me sta ide tacno pozadi onih rupa(plivajuceg) gde se kaci topling ?
kod mene je ubacena neka guma od kamiona ,ma smesno skroz.. verovatno ide neka opruga nemam nigde da vidim sliku neku !

Ja bas ne razumem (nadam se da ne razumem dobro). Uslikaj, pa ubaci sliku, gde ti je ta guma od kamiona, ja stvarno ne razumem?

nesto ne mogu slike da postavim.. ili neznam kako ! idem na insert image a dalje sta?

image ru

evo snasao sam se ali se malcice slabo vidi !

Poslednja izmena:
Evo linka
http://postimage.org/

pa ides na browse, i nadjes lokaciju slike. Posle toga obelezis opciju family safe i posle na upload it.
Kada se zavrsi upload-ovanje, spusti se malo nize misem i kopiraj link u delu Hotlink for Forums (1) i paste-uj ovde.
Posle idi na opciju pregledaj, da vidis da li je dobro sve uradjeno i posle samo posalji poruku i videcemo je :)

Nazad
Vrh