Zetor

Jel ima neko Zetor forterra 140 HSX kako su se pokazali ovi traktori

Kako bi se ponasao zetor 3511 s, odnosno 4712 (to su isti traktori ali sa ovom oznakom je poznatiji) sa 14,9-28? Ja sam dosad stavljao 12,4-28, a video sam u upustvu za rukovanje da su fabricki stavljali i 14kinje

Razlika je u snazi motora.Oba su izlazila iz fabrike sa 12.4.28 gumama,a po volji mogu da se stave i 14.9.28.Ja sam kod mene ubacio 14-ke i neku bitnu razliku nisam primetio.Brzi je za nijansu i to je to u principu.I ne mogu da ulazim u vrste od 50cm.

Nisam siguran ali verovatno u precniku klipa,oko 10-ak ks treba da je razlika.Izmedju 4911 i 47 je ta sto je na 4911 fi102 a na 47fi 100mm.

pozdrav svima..
imam problem sa rezervoarom na zetoru 47 18 curi, a probijen je negde tu gde prolazi volan kroz njega.
e sad probali smo da skinemo volan ali je on toliko zapekao da nemogu da ga skinem, a kako drugačije da skinem rezervoar, jedino da ga isečem ili jel imate neku ideju ili savet....

pozdrav svima..
imam problem sa rezervoarom na zetoru 47 18 curi, a probijen je negde tu gde prolazi volan kroz njega.
e sad probali smo da skinemo volan ali je on toliko zapekao da nemogu da ga skinem, a kako drugačije da skinem rezervoar, jedino da ga isečem ili jel imate neku ideju ili savet....

Ako možeš da priđeš.uzmi dvokomponentni lepak i namaži

Onda je u PVP razlika.
Lupaš gluposti, kolega Zetor 3511 S je u pravu. Motori su u detalj isti.

pozdrav svima..
Imaš radapciger za volan, ako nejde ni sa njim onda trebaš odlučiti jel ti jeftinije da kupiš kolo upravljača ili osovinu volana.
Volan zagriješ pa ga još možeš koristiti ili prepiliš, a osovinu treba bušiti ...

Klasični 35-tak je 2,3 litara motor i (kad je novi) 29 hp. Provrt je 95 mm, a hod 110, vrti se na cc-a 2000 okretaja.
3511-s je 2,6 litara i 39 hp. Provrt i hod su mu 100 x 110. Vrti se na 2200
4712 ili 18 imaju iste podatke motora kao i 3511-s

Mješaš 3511 i 3511-s, a to nije isto
Malo na okretajima, malo na pumpi i dizama, malo na provrtu i začas skoči 10-tak vranaca.

I ja kad sam napisao da je verovatno u pumpi(tariranju)razlika kazes da lupetam,a vec u sledecem postu napises isto sto i ja.
Za 3511 i 3511s znao sam da ima neke razlike ali nisam znao sta je razlika.

nemogu da pridjem i da vidim gde curi..
a probao sam radapcigerom nemoze....
da li mogu da odsrafim nekako ceo volan i osovinu iz kucista to kod menjaca pa da sve prvo izvadim kroz rezervoar
probacu da sve uslikam za vikend pa da vam pokazem slike
hvala u svakom slucaju...

Mozes da odsrafis (mislim da ima 4 srafa na kucistu volana), ali i onda ide sve u paketu, znaci rezervoar, "stub" volana i volan.
Proveri te gumene jastuke, ako su losi hoce tamo da "grebe" rezervoar, pa tamo pocinje da pusta gorivo, pa gorivo "pojede" gumicu, pa jos vise grize rezervoara (ili vec rezervoar sam sebe)...

Nazad
Vrh