Zetor

Meni deluje da je zabacen prema nazad, gume 16.9-30 bi pomogle da bude ravan.Inace veoma lep traktor, mnogo volim Zetora iz te serije.
Takodje , cev auspuha je skracivana. plasim se da ne bude ventilator od grejanja-ventilacije,ubacivao izduvne gasove u kabinu.

to je zetor sa ceskim mostom i on mora biti zabacen nazad. nemoj gumama da te navede da ga ravnas jer ces potrgati prednju vucu. zetori ove serije su ravni samo sa cararovim mostovima. tako da samo fabricko uputstvo ili traktor data da ti ispise koje gume nosi tvoj zekan i bez brige si.

Sve zavisi za koje je trziste radjen,nista ne diraj sto se guma tice.samo ga lanjaj,masina prava,cestitke od mene.Da posluzi kako si zamislio.

Negde sam zaturio tu brosuru od x2 serije.
Brosura za 7045 pominje sledece dimenzije gume (fabricki):

prednje: zadnje:
11.2/10-24 16.9/14-28
11.2/10-24 16.9/14-30
11.2/10-24 12.4/11-36
12.4/11-24 16.9/14-34
12.4/11-24 13.6/12-36

E sada, ne znam da li su iste dimenzije guma na 7045 i 7245. Veceras cu pokusati da iskopam i onu brosuricu, ali ne obecavam da cu uspeti. Ako ne veceras pronacicemo je u toku zime :)

Mislim da i ja imam nesto u vezi x2 serije, ako/kad budem imao vremena (nadam se ovih dana, t.j. ove nedelje), potrazi cu, pogleda cu, i postavi cu podatke ovde ili mogu i poslati. Nek dugo sluzi! Super izgleda :ppozdrav:

Da se nadovezem na Denijeve (sin) postove... Juce i danas vozio sam ga u transportu i mogu reci da se oseti da je laksi od Ursusa 904 ali se ne da...! Ako sam bio misljenja da je 5011 tih i ne cuje se motor u kabini, pogresio sam jer na ovom 7245 je neverovatno zaptivana kabina i milina je boraviti dan u njemu!
Videces da ces na kraju radije sedati u Zetora nego u Ursusa.Sto se tice snage ne bezi njemu 904 skoro nista.

Imam i uputstvo za rukovanje (za Zetor 5211-7245) i katalog rezervnih delova (za Zetor 5211-7745)... Moracu otici sa Cabom, pa da odnesem ove dokumente :ppozdrav: (jedan je oko 60 Mb u .rar-u, a drugi je oko 23 Mb u .rar-u, znaci ovaj drugi bi ti mogao da preturim kroz mail, ako moze da "izdrzi" to opterecenje - gmail napr. moze da proguta do 25 Mb).
Inace sam i ja tako pronasao ili na ovom forumu ili negd'i drugd'i na netu.
No, za sad:

Imam Zetora 6711 c i već duže vreme me zeza nešto u vezi sa gorivom .
Prilikom rada se jednostavno ugasi ( ostane bez goriva ) i kad sa AC pumpom ručno isteram vazduh i nateram gorivo traktor upali bez problema
Nekad u toku dana to se desi 4-5 puta ali danas samo krenem on se ponovo ugasi , verovatno negde vuče falš vazduh
Pregledan rezervar ( čist ko suza ) dotegnuti svi šarafi ali se dešava opet isto
Primetim da na AC pumpi ispod poluge za dodavanje gasa ( ispod ima još graničnik za gas) curka poneka kap goriva - da ne zeza to možda ??
Da li je neko imao sličnih problema i kako je rešio??

Videces da ces na kraju radije sedati u Zetora nego u Ursusa.Sto se tice snage ne bezi njemu 904 skoro nista.

Ursus je tezi oko 1000kg od njega i u transportu dosta se to oseca a sto se tice komfora i tisine u kabini Zetor je za nekoliko brojeva na skali u plusu!
Posto sam stariji sigurno da ce sin imati postovanja prema meni pa ce mi dati na oranju ja da vozim Zetora:osmeh:

Ta Peera meni se desavalo to kad se nagne amalo goriva i gasio mi se, pa na ona dva srafa kljuc deset na vrh pumpe levo i desno ispustim vazduh milion mehurica izađe.moj je 3511, dok se komsiji redovno gasio ferguson u radu i zameni ac pumpu i sad je ok.

Jedno prakticno pitanje:Malopre sam prvi put tanjirao 2ha sa mojim 5711 i imao sam problem da mi se volan otima iz ruku sto je normalno za veliko oranje.E sada, da li bi bilo bolje da sam nakacio napred prednje tegove da imam bolju kontrolu nad upravljanjem tj prednjim krajem, ili bi bilo jos gore tj da prednji trap upada u rupe i gazi "rupe" pa bi mi zbog tegova bilo jos teze kada upravljam?

Na mom zetoru 3511 s cuje se nesto u menjacu, kao neko lupkaranje kada je pod nagibom, isto je i kada je pod teretom i kada nije pod opterecenjem. Skoro je traktor rastavljan na 3 dela, zna li neko sta je to?

pumpa hidraulike ili ti se neki lezaj sasuo na snopu mjenjaca. inace to prouzrokuje iskakanje iz brzina.

Nazad
Vrh