Juce sam prvi put kosio za mojim zetorom 5711. Obzirom da je skoro kupljen, jos uvek ga isprobavam i testiram.
Pojavila se dva problema:
1. Na nizbrdici ispada iz brzine tj ne ispadne menjac iz brzine, nego rucica reduktora iz zec pozicije spadne na neutral pa drz bolje i sto pre na kocnicu.. Prvo pomislih da je to slucajno, ali zapravo i dugom i trecom brzom, cim naidje na vecu nizbrdicu (a ima i rotacionu kosu na sebi), odmah ispadne.
Jel moguce da je do toga jer me rucica za dvostepeno kvacilo zeza tj kao da je zapekla, i nece da mrda, pa jedva pomeram rucicu za pozicije: pumpa, pumpa kardan, neutral, menjac.. ili je ozbiljniji kvar?
Orao sam sa njim i vukao drva, i na opterecenju je sve normalno. Znaci ispada iskljucivo kada naidje na nizbrdicu, u neultal poziciju reduktora.
I druga stvar koja me prati od prvog dana..
Na leru radi super. Cim krenem da ga vozim i dam gas, odmah nastaje buka koja nije motor. Kao da su neki zupcanici, kao da se nesto lomi u njemu.. Ako recimo idem uzbrdo na naidjem na ravno, tog trenutka kada se "rastereti" te uzbrdice i krene bez opterecenja na blagu nizbrdicu, odmah se taj zvuk izgubi, i konacno se lepo cuje motor. Cim naidje na blagu nizbrdicu (ili uzbrdicu, sve jedno tj bilo kakvo opterecenje) opet se zvuk javlja.
Zvao sam coveka koji mi je prodao traktor, i kaze da je to za zetora normalno, i da je to njegov normalan zvuk i da ne brinem nista?
Niko u mom okruzenju nema zetora, pa nemam sa cime da uporedim. Taj zvuk kao da potice sa prednjeg dela traktora ili sa polovine. Suvise je bucno da bih odredio.
Ima jedan covek u selu ursus c360. Jel je kod njega sklop svega skoro isti? Mogao bih njega jedino da pitam..