Nisam primijetio nikakvu razliku, zapremina im je gotovo ista (Hurliman ima jako veliki klip promjera 110mm-3 komada a Zetor 102mm-4 komada), Hurliman je malo slabiji po prospektu, Zetor je dosta teži ali je daleko udobniji za rad. Po performansama u oranju Zetor je bolji, i otac i ja smo orali i obojica smo došli do istog zaključka. Vučna moć kod Zetora je dosta veća pošto je (po Konedata) teži oko 500kg od Hurlimana i može brže da ore pošto ima bolje uredjene brzine. Hurliman je imao 3x4 brzine (jako spore, srednje, brze) s tim da su spore prespore a brze prebrze za oranje u brdu, dok je od srednjih odgovarala samo treća za uzbrdo i četvrta za nizbrdo a prva brza je prebrza čak i nizbrdo, nije motoru teško ali prebrzo ide a to nije baš bezbjedno na nizbrdici kad si solidno naget na stranu. Kod Zetora je to bolje (za uslove u kojim ja radim) pošto može da se ore i trećom, četvrtom i petom sporom ali i prvom i drugom brzom Štaviše, mogu se zakleti da je peta spora brža od prve brze. Opseg brzina mi se više svidja. Hurliman je doduše imao potpuno sinhronizovan mjenjač na koji sam se baš bio navikao ali navići ću se i na zetorov.
Zetor će sezonu započeti uskoro, treba spremačem pripremiti parcelu za lucerku pa će biti novih iskustava i snimaka u radu. Sve u svemu, za moje potrebe sa svojih 65 ili 70KS sasvim dovoljno. Samo da mu nabavim kakav fin plug od 2x14" i to je to, na jesen će svakako dobiti sve 4 nove gume. Prije sezone hoću da mu razvedem struju za dva dodatna reflektora nazada i za rotaciju, biće slika naravno.