Popravka ovog curenja je jako jednostavna, skini polugu (ne moras skidati poklopac hidraulika), dakle odvij taj jedan zavrtanj koji je drži i svuci je (ide jako lako) ali zabilježi kredom u kojem je položaju bila da bi ti lijeva i desna poluga bile paralelne. Kad je skines, izvadi plastični prsten, okruglu gumicu, stavi drugu gumicu, vrati plastični prsten, vrati polugu i stegni. Gumica je jako jeftina, Ako opet nastavi da curi problem je u biksni koja je istrošena a da bi njih zamijenio moras da skidas poklopac hidraulike. Pazi, JAKO je težak, računaj na dizalicu ili još jednog ili dva pomagača.. Kada skines poklopac, zamijeni i manžetnu na klipu kao i kariku (ako hidraulik pada kada je traktor ugašen ili ako cupka gore-dole). Biksne se lako izvade, staviš druge, sve složiš kako je bilo (pazi na raspored), zamijeni gumice na svim mjestima koja si rasklapao. Tokom rasklapanja pazi na razvodnik i njegove polugice i opruge da se nešto ne rasturi ili ispadne. Posle sve vratiš na mjesto, pazi da ne oštetiš kratku metalnu cijev koja dolazi odozdo i na koju treba "nabiti" poklopac hidraulika - kroz nju pumpa gura ulje u razvodnik-na njoj se naalazi mala gumica koju bi bilo dobro zamijeniti. Dakle sve pažljivo i polako raditi, posebno jer je poklopac hidraulike krvnički težak. Sva navedena "popravka" je strašno jeftina, ima malo posla i treba paziti da se nešto ne ošteti tokom skidanja i vraćanja. Ako te zanima još nešto pitaj, ja sam nedavno skidao poklopac, stavio novu manžetnu na klip, kariku, gumice, plastične prstenove, sve što je djelovalo imalo pohabano. Biksne nisam dirao jer nisu imale nimalo lufta.
Inače, kada sve ovo budeš radio obavezno očisti i filter hidrauličnog ulja. On se nalazi odozgo na poklopcu hidrualike, dodje tačno ispod sjedišta. Vidjećeš jedan veliki češ koji se odvije, na njemu je metalni mrežasti filter sa magnetima. Sve dobro očisti i operi, filter inače treba redovno čistiti, ja bih preporučio jedno čišćenje u sezoni, traje par minuta a mnogo koristi radu hidraulike.
- - - - - - - - - -
Evo kako izgleda poklopac kada se skine
a ovako traktor bez poklopca
Tokom rasklapanja, moras da skines sve sto smeta - dakle moraju da idu sjedište i pod kabine. Poluge hidraulike idu zajedno sa poklopcem pa tu ništa ne diraj. Trebaju ti dvije biksne, komplet gumica (kupi se komplet, dodje sve što treba). Ako ćeš sredjivati i cilindar, trebaju ti dvije manžetne i jedna karika - moraš provjeriti kod tvog Zetora pošto mislim da ne idu iste dimenzije manžetne i karike. Tokom montaže manžetni moraš jako paziti da ih ne oštetiš i na smjer montaže - "otvoreni" dio manžetne se okreće prema naprijed, dakle prema glavi klipa. Preporučio bih da radiš sa nekim majstorom pošto je prvi put. Ja sam takodje zvao majstora i gledao kako radi i sledeći put ću raditi sam (uz pomoć par ljudi zbog mase poklopca) jer nije naročito komplikovano.