zombie_666
Banned
Zombie kog Zetora si kupio i koliko novca ? Jesi prodao Hurlimana ?
Prodat je Hurliman, roditelji su bili jako nezadovoljni kabinom jer je bila premala, kupio sam Zetor 7045
Ako je kao na Ursusu nema potrebe za ozracivanjem . Prvo menjas prvi filter do ac pumpe ( vidis po cevima ) tako sto izvadis stari isperes kuciste filtera zatim stavis novi pregledas gumicu koja je u kucistu pa zavrces sraf 13 skoro do kraja da ostane malo lufta izmedju kucista i case filtera . Zatim pustis naftu i drukas ac pumpu dok se ne napuni da pocne da preliva tada zategnes sraf isto ponovis i na drugom filteru . Kada je sve to gotovo drukas ac pumpu dok ne osetis otpor pod rukom a istovremeno ces da cujes neki zvuk iz bos pumpe ( to je prelevni ventil ) . Posle toga sastavlja garantovano . Uljni filter rasklopis isperes sve u nafti, a ako treba i smrkom pa opet nafta sastavljas novo ulje i paljenje naravno na leru dok ne natere pritisak ulja.
Filtere za gorivo sam tačno ovako zamijenio bez ikakvih problema, nakon izvodjenja opisane procedure traktor je upalio sasvim normalno. Centrifugalni filter sam otvorio tj. skinuo poklopac i ispod je sve sjajno (u motoru je novo ulje) i nisam znao šta dalje treba rasklapati jer mi rotor djeluje jako čist, nisam se usudio da diram ništa više. Pregledao sam i zračni filter i on je čist.