miroslav k
Član
Moj i Abrov, oba sa uzanim pogonskim tockovima kao 2 lutkice
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Imam identicnog zetora,zver od traktora,jedino sto on kod mene nikad nije orao i spremirao,ima preko 20000 RC i jesenas je prvi put karikan i radjen pun remont glava jer smo u zadnje vreme morali da ga mirisemo za prvi start.Jedino sto mu jako ruzno stoje te 12-ice gume,sa 14-icama bi popunio tu rupu izmedju gume i krila ali bi izgubio i snagu.To je fabricka kabina nikada skidana sa tog traktora, nov traktor kupio moj deda 1980e godine... Pre 5-6 godina odradjena puna generalna i prefarban jer majstori koji su radili motor nisu bas pazili na limariju pa mu je vracen stari sjaj uglavnom tada je ulozeno brdo u njega; vreteno takodje nikada nista nije radilo, za to je bio zaduzen 533; Njiva sa slike orana trecom brzom (najveci deo) , kako sam se priblizavao medjama tako je bilo druga pa prva pa treca spora inace radi se o 4911
Tako je, evo sada sam slikaoKako ti idu brzine?Kod mene je 1,2,5 na napred,a R,3,4 na nazad.To je koliko sam razumeo za neko inostrano trziste radjen menjac,i spor je neverovatno.
Hvala najlepše kolega na ponudi..aj kad završimo sa setvom kukuruza i soje javiću se ja pa da se provozam do NS-a jedan dan..nije daleko a voleo bi da vidim naravno kako izgleda a i da čujem još neka Vaša iskustva sa traktorom.Dodi da vidis kod mene ja sam sam stavijo. Imas i to u Kisacu stavis novu deknu tamo ima ventili pa ti mesaju vazduh i to mozes sam .Objasni cu ti ja kako.
Pozdrav svim ljubiteljima zetora i bivšim ili sadašnjim vlasnicima istog
Ja posedujem model 7011 iz 81.god. koji sam nasledio od dede i strica i još uvek je u izuzetnom stanju a ima nekih 5650 radnih sati. Molio bi sve koji imaju iskustva sa ovim ili sličnim modelom zetora za savet kako je najbolje ugraditi servo za volan t.j. gde nabaviti delove i koliko bi koštali originalni i da li je moguće ubudžiti servo uredjaj od zmajevog kombajna npr. ili nekog drugog traktora a da to dobro služi naravno. Ako neko poznaje ili je i sam mehanicar i poznaje dobro zetor traktore slicne ovom a iz okoline je Srem. Mitrovice molio bi da mi prosledi neki kontakt telefon.
Pozdrav svim ljubiteljima zetora i bivšim ili sadašnjim vlasnicima istog
Ja posedujem model 7011 iz 81.god. koji sam nasledio od dede i strica i još uvek je u izuzetnom stanju a ima nekih 5650 radnih sati. Molio bi sve koji imaju iskustva sa ovim ili sličnim modelom zetora za savet kako je najbolje ugraditi servo za volan t.j. gde nabaviti delove i koliko bi koštali originalni i da li je moguće ubudžiti servo uredjaj od zmajevog kombajna npr. ili nekog drugog traktora a da to dobro služi naravno. Ako neko poznaje ili je i sam mehanicar i poznaje dobro zetor traktore slicne ovom a iz okoline je Srem. Mitrovice molio bi da mi prosledi neki kontakt telefon.
I ja sam tako mislio nego mi se trap prednji bio dosta razdrmao..kad naidješ na najmanju neravninu pri malo vecem gasu u 5_oj on krene da trese levo-desno pa je majstor nekakvu čauru zamenuo u prednjem kolenu na osovini i sad je sve OK ali je puno tvrdji na volanu.. smorim se kad treba da nišanim neki priključak da zakačim pa po 5 puta idem napred nazad. Nego jel znaš možda koliko 7011 napravi radnih sati dok ne dodje do generalne..onako grubo da li može da se kaže.Druže šta će ti servo za njega...? Ja ga vozim 9 godina i nema para za koje bih ugradio servo, jer je sistem upravljanja izuzetno lagan i uz redovno podmazivanje i održavanje će ostati uvek takav. Sve i svašta sam radio sa njim i potrebu za servom nisam osetio.
zetor ima veliku manu,a to je da hoce prilikom nailaska tocka koji je malo namotan na levu illi desnu stranu,na grudve u brazdi ili prilikom obrade zemlje,hoce da brzo savije tockove i volan skroz do punog ajnslaga,sto moze da bude veoma opasno po ruke vozaca.....pa cak su se desavali i lomovi ruku i sake,a takodje i zgloba izmedju podlaktice i sake......vlasnici zetora znaju o cemu pricam.....sve to resava servo uredjaj.....Druže šta će ti servo za njega...? Ja ga vozim 9 godina i nema para za koje bih ugradio servo, jer je sistem upravljanja izuzetno lagan i uz redovno podmazivanje i održavanje će ostati uvek takav. Sve i svašta sam radio sa njim i potrebu za servom nisam osetio.
zetor ima veliku manu,a to je da hoce prilikom nailaska tocka koji je malo namotan na levu illi desnu stranu,na grudve u brazdi ili prilikom obrade zemlje,hoce da brzo savije tockove i volan skroz do punog ajnslaga,sto moze da bude veoma opasno po ruke vozaca.....pa cak su se desavali i lomovi ruku i sake,a takodje i zgloba izmedju podlaktice i sake......vlasnici zetora znaju o cemu pricam.....sve to resava servo uredjaj.....