miroslav k
Član
Ako mislis na mene ja sam koristio taj prozorcic dok sam imao Kleine KR2 taman kad se otvori ulazi u kabinu džojstik sa komandama. Mozda ce da zatreba i za nesto drugo,
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
@misabn89 mi smo pre 2 godine radili kocnice na jednom 7211 i procedura je sledeca ,prvo probaj da ispustis vazduh na pedalama,kada to uradis ,ispusti vazduh iz cilindra koji se nalazi unutar tocka,ima mali ventil izmedju desnog boka kabine i desnog tocka.ako ne moze da se pridje demontiraj zadnji tocak.ako i posle toga ne mozes da dobijes punu pedalu ,onda je problem u samom cilindru unutar kucista kocnica.mi smo menjali samo paknove za rucnu kocnicu i paknove za kocenje u voznji,medjutim ni onda nismo dobili kocenje u pravoj meri,pa smo na nagovor naseg majstora ,promenili i dobos za kocenje,i onda smo dobili kocenje u punoj meri.nisam bas siguran ,neka me neko ispravi ako sam pogresio,taj dobos u isto vreme,opsluzuje i rucnu i noznu kocnicu,tako sto su paknovi za normalno kocenje smesteni unutar tog dobosa,a paknovi za rucnu su sa spoljne strane.zamena nije mnogo teska,najteze je skinuti portal ,a i to je lakse uz upotrebu nekog malog viljuskara...Pozdrav
Imam Zetor 6211, fantastican traktor. Raznih problema je bilo, sitnih, i svi su nekako resavani. Sada mi se desio jedan, malo komplikovaniji. Na tom zetoru, desna kocnica propada. Kupio sam nove klipove i gumice, sve lepo upakovano, ali problem je isti. Nigde nista ne curi. Ventil koji sluzi za izracavanje je cvrsto stegnut, nema problema tu.. Ne mogu da nadjem kvar. Svako malo, pa dosipam UK ulje.. Razmisljam, da li slucajno nije unutar zadnje osovine, gde se nalaze te celjusti. Traktor nije lupan, niti bilo sta, pa da kazem.. e od toga je.. vec samo na jednom. Inace, kupljen nov 1991g. Veliki je to posao, da skidam i rastavljam, a ako neko slucajno zna, da jos nesto pokusam pre toga.. Unapred hvala.
@abro,da li si pitao u kisacu,kada sam ja bio kod jednog prodavca delova pred kraj prosle godine,rekao mi je da ce se ici u slovacku u januaru 2012,mozda mozes da pitas tamo...
posto imam prednju hidrauliku, pa nekad malo vise opteretim prednji most, onda mi i nije bas najbolja solucija, dosta ga je tesko podesiti da bude jednak odpor u lijevu i desnu stranu prilikom motanja, pojave se luftovi u sponama i "vilama", ato opet sve utice na funkcionalnost, kompletnog sistema, i kuciste volana mi pomalo pusta ulje, pa ako nebi bilo preskupo radije bi to zamjenio orbitrolom.Zetor 7245 a sta ti se nesvidja na tom volanu koji imas.
@misabn89 mi smo pre 2 godine radili kocnice na jednom 7211 i procedura je sledeca ,prvo probaj da ispustis vazduh na pedalama,kada to uradis ,ispusti vazduh iz cilindra koji se nalazi unutar tocka,ima mali ventil izmedju desnog boka kabine i desnog tocka.ako ne moze da se pridje demontiraj zadnji tocak.ako i posle toga ne mozes da dobijes punu pedalu ,onda je problem u samom cilindru unutar kucista kocnica.mi smo menjali samo paknove za rucnu kocnicu i paknove za kocenje u voznji,medjutim ni onda nismo dobili kocenje u pravoj meri,pa smo na nagovor naseg majstora ,promenili i dobos za kocenje,i onda smo dobili kocenje u punoj meri.nisam bas siguran ,neka me neko ispravi ako sam pogresio,taj dobos u isto vreme,opsluzuje i rucnu i noznu kocnicu,tako sto su paknovi za normalno kocenje smesteni unutar tog dobosa,a paknovi za rucnu su sa spoljne strane.zamena nije mnogo teska,najteze je skinuti portal ,a i to je lakse uz upotrebu nekog malog viljuskara...
@misabn kako ti funkcionise rucna kocnica,kakvo je stanje sa njom?
Slabija je zato što su ti kočione pakne "podmazane" kočionim uljem... Zbog toga se pakne ne moraju menjati, bitno je da se operu što bolje, po mogućnosti sa vrelom vodom...