Zatvaranje zimske brazde

Ajde mi samo objasnite šta se zatvara u ovako sitnom oranju? U redu ona oranja koja su mnogo krupna ali ovde mi ništa nije jasno. Daj te orazloženje.

Let's go Mili...
Prosle godine probali da u jesen zatvorimo brazdu pa se pokazao kao da je dobro,tako da smo i ove godine to uradili (doduse samo na ovoj parceli,za sad)...
a78378b3b33168e371ba6bdbe9d64886.jpg
38a23d4f2fe885977a2bf57252ab9f0d.jpg
1e7dfb3fa068790876ed4f0e1f47f6a3.jpg
0b6975298b8485a678d5467dc039621f.jpg

Послато са HTC One M9 уз помоћ Тапатока

Glavonja jel ovo spremas za repu? Pa sitno je i bez toga. Zbog cega ovo radis i sto trosis naftu?
Ne sejemo mi repu,kazem Vam da je ispalo bolje ovako,ova susna godina je pravi primer za to... u prolece samo vestak,i jednom proletim sa setvospremacem i setva. Nismo to pre radili ali od sad cu uvek. Svako radi kako je po njemu najbolje.

Glavonja u redu je kad je sušna zima. A šta radiš kad na ovako sitno udare kiše nekoliko dana i sneg se zadrži malo duže i to 20-30cm? Jel i onda samo spremačem? mada meni je ovo bilo veoma sitno oranje tako da ne bih rošio naftu na spremiranje. Ali i sam si rekao neka svako radi kako misli.

Glavonja u redu je kad je sušna zima. A šta radiš kad na ovako sitno udare kiše nekoliko dana i sneg se zadrži malo duže i to 20-30cm? Jel i onda samo spremačem? mada meni je ovo bilo veoma sitno oranje tako da ne bih rošio naftu na spremiranje. Ali i sam si rekao neka svako radi kako misli.
Nikad nismo imali problema u prolece,tj nikada nije bilo utabano od kise i snega,tj snega ni nema

Sutra i ja zatvaram spremacem oranje ali samo strnjike, tj probacu pa kako ide, taman pre kisa...kukuruziste nema govora pre mraza, jedino on moze gromade da sredi inace ce one da 'srede' spremac :sjasi:

Glavonja103 juce sam prosao pored njive, kad si zatvarao, samo sam se javio tvom matorom, bio je motorom na njivi... :ppozdrav:

Nazad
Vrh